2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyermekotthonok lakóinál járt a Rotaract Télapója – Horányi Juli és Bangó Adrienne közös dala a negyedik Gyerkőckarácsonyon

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97184"><img class="image image-preview" src="/files/images/csoportkép_0.preview.jpg" border="0" width="466" height="310" /></a></span>Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a budapesti Rotaract klubok a hagyományos Gyerkőckarácsonyt. Gyermekotthonokból nyolcvan kis lakót láttak vendégül a szervezők, a Mikulás rengeteg ajándékot, Horányi Juli pedig egy teljesen új, saját, dalt hozott az ünnepre.</p> <p> 

Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a budapesti Rotaract klubok a hagyományos Gyerkőckarácsonyt. Gyermekotthonokból nyolcvan kis lakót láttak vendégül a szervezők, a Mikulás rengeteg ajándékot, Horányi Juli pedig egy teljesen új, saját, dalt hozott az ünnepre.

 

Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a budapesti Rotaract klubok a hagyományos Gyerkőckarácsonyt. Gyermekotthonokból nyolcvan kis lakót láttak vendégül a szervezők, a Mikulás rengeteg ajándékot, Horányi Juli pedig egy teljesen új, saját, dalt hozott az ünnepre.

 

A Gyerkőckarácsonyt már negyedik alkalommal rendezték meg a budapesti Rotaract klubok szombaton. Budapesti és pécsi gyermekotthonok lakói délelőtt érkeztek az egész napos programra, összesen nyolcvanan léptek meghitt hangulatban a Papp László Budapest Sportaréna egyik nagytermébe.

– Az előző három év sikerei után igyekszünk ezt a napot a 6 és 16 év közötti gyerkőcök számára ismét egy igazi csodás karácsonyi mesévé varázsolni. A legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, és persze, hogy a sok ajándék mellett életre szóló élménnyel búcsúzzon  – nyitotta meg a rendezvényt Bánfalvi Zita, a budapesti Rotaract klubok koordinátora.

A számos szponzor és fővárosi Rotary klubok támogatásával megrendezett ünnepen kicsiktől a nagyokig mindenki megfogadta Zita kérését. A meghívott vendégek előadása előtt reggeli tornával, finom tízóraival készültek a szervezők. A nap folyamán arcot festhettek, sütit díszíthettek, rajzolhattak, lufit hajtogathattak a gyerkőcök, és Xbox játékokban is összemérhették tudásukat. Az ünnepi hangulat látványáról a nyíregyházi Vizuál Dekor gondoskodott. Népszerű program volt a hulahoppozás, volt aki kettesével is tudta pörgetni a játékot maga körül.

Az előadások közül a gyerkőcök először Szabados Csaba bűvésztrükkjein álmélkodtak el. Volt köztük egy ifjú tanonc, aki saját számot mutatott be a közönségnek. Az érdeklődő lurkók ezután még sokáig beszélgettek a kártyatrükkökről a bűvésszel, aki be is avatta őket néhány szemfényvesztő mozdulatba.

A tavalyi X-faktor egyik kiemelkedő tehetsége, Horányi Juli saját, legújabb dalát hozta ajándékba a gyerkőcöknek, ők voltak az első nagyobb közönség, akik halhatták a meghitt éneket. Bangó Adrienne, a Hungary's Got Talent fiatal, mindig mosolygós hegedűművésze is a Gyerkőckarácsony színpadjára lépett, gyönyörű játékával kápráztatott el mindenkit. A Szimpatech Showtechnika kiváló hangosításának is köszönhetően kettejük közös, Kiskarácsony, nagykarácsony című dalánál a rendezvény felnőtt résztvevői, azaz a szervezők és a gyerekek kísérői is meghatódtak néhány percre, hogy aztán mindenki együtt tapsoljon a Mikulásnak, aki idő közben a két előadó mellé érkezett a színpadra.

A Télapó zsákjából a szokásosnál valamivel lassabban fogytak az ajándékok, mert sokan szerették volna elkápráztatni piros ruhás nagyszakállút. Volt aki verset szavalt, más dalra fakadt, de olyan is akadt, aki csak az idei évéről tartott egy rövid összefoglalót, hogy bizonyítsa, ő nagyon jó gyerek volt. A rengeteg ajándék közé került többek között édesség a Helittől, fogkrém a Colgate-től, játék, gyümölcs és olvasnivaló a Libritől. A közös fotózás és a két zenész aláírásai után, de még ebéd előtt érkezett Kiri, a Jamnastyx Freestyle Crew extrém sportcsapatból. Parádés kosaras trükköket mutatott a gyerkőcöknek, akik el is lestek tőle néhány mozdulatot.

Közös ebéd zárta a IV. Rotaract Gyerkőckarácsonyt, ami nemcsak a kicsiknek, hanem azoknak a szerencsés felnőtteknek is örökre szóló élményt jelentett, akik részesei lehettek az újabb ünnepi csodának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.