2024.március.03. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyorsan fejlődik a Pannon szélessávú hálózat

3 perc olvasás
<p><em><span class="inline left"><a href="/node/4643"></a></span><span class="inline left"><a href="/node/4643"><img class="image preview" src="/files/images/pannon_bekapcs.gif" border="0" alt="www.pannon.hu" title="www.pannon.hu" width="102" height="87" /></a><span style="width: 126px" class="caption"><strong><a href="http://www.pannon.hu/">www.pannon.hu</a> </strong></span></span>Lendületesen halad a Pannon 3G/HSDPA szélessávú hálózatásnak fejlesztése. Kevesebb, mint egy év alatt 81-ről 156-ra növelte azon településeinek a számát, ahol a gyors és kényelmes internetezést lehetővé tevő harmadik generációs mobil internet hálózat elérhető.<strong> A szolgáltató most a kisebb városokra koncentrál.</strong></em></p>

www.pannon.huwww.pannon.hu Lendületesen halad a Pannon 3G/HSDPA szélessávú hálózatásnak fejlesztése. Kevesebb, mint egy év alatt 81-ről 156-ra növelte azon településeinek a számát, ahol a gyors és kényelmes internetezést lehetővé tevő harmadik generációs mobil internet hálózat elérhető. A szolgáltató most a kisebb városokra koncentrál.

www.pannon.huwww.pannon.hu Lendületesen halad a Pannon 3G/HSDPA szélessávú hálózatásnak fejlesztése. Kevesebb, mint egy év alatt 81-ről 156-ra növelte azon településeinek a számát, ahol a gyors és kényelmes internetezést lehetővé tevő harmadik generációs mobil internet hálózat elérhető. A szolgáltató most a kisebb városokra koncentrál.

Jelentősen növelte a szolgáltató a 3G/HSDPA lefedettségét az ország egész területén, így a leggyorsabb internet a Pannon hálózatában már 156 településen elérhető a novemberi 81-hez képest. A fejlesztések első ütemében a fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Fejér megyében, valamint a Balaton-parton és a Velencei-tó térségében növelte a Pannon a leggyorsabb internet elérését. A szolgáltató most a kisebb városokra, községekre fókuszál a fejlesztések során, ennek eredményeként már a lakosság 47,4 százaléka számára hozzáférhető a 3G/HSDPA hálózat.

A 3G/HSDPA a leggyorsabb mobil adatátvitelt biztosító technológia, mellyel akár 3.6 Mbit/s sebességgel is lehet internetezni, lehetővé téve multimédiás szolgáltatások és tartalmak elérését Egy nagyobb, sok képet, flash animációt vagy multimédiás tartalmat megjelenítő honlap 1-2 másodperc alatt, míg egy 3MB méretű zeneszám 10-20 másodperc alatt letöltődik. Az adatátvitel sebessége függ a felhasználó készüléke által támogatott adatátviteli technológiától, illetve az adott területen lévő felhasználók számától, továbbá a domborzati adottságoktól, a számítógép konfigurációjától és a hálózat pillanatnyi leterheltségétől.

A Pannon mobil szélessáv (EDGE és 3G/HSDPA) lefedettségével együttesen már a lakosság 99 százaléka számára elérhető az internet szolgáltatása. Az elérés növekedésével folyamatosan nő az előfizetők száma is, az év elejéig tartó időszakban a szolgáltató megduplázta mobilinternet-felhasználóinak számát is. A Pannon internet használatához nem szükséges vezetékes telefonvonal, és meglévő mobiltelefon-előfizetéstől függetlenül is igénybe vehetik az előfizetők. A gyorsan és egyszerűen telepíthető 3G/HSDPA képes USB modem segítségével bárki könnyen csatlakozhat asztali, illetve hordozható számítógépéhez, így azonnali és folyamatos internet hozzáféréshez juthatnak a sokat utazó, vagy lakóhelyükön vezetékes szélessávú internettel nem rendelkező üzleti- és magánfelhasználók egyaránt.

„Az üzletmenet folyamatosságát nagyban segíti, ha állandó internet-kapcsolaton keresztül tájékozódhatunk, levelezhetünk, illetve továbbíthatunk és fogadhatunk adatokat, ráadásul mindezt a vezetékes internet kötöttségei nélkül tehetjük" – mondta Kozma István, a miskolci székhelyű, ruházati cikkek kereskedelmével foglalkozó Baraczk-Magistra Kft. tulajdonosa. „Folyamatosan friss információkat kapunk az üzleti tevékenységünkről, és az utalásokat is intézhetjük útközben, autóban ülve is. Bár hozzáférhető lenne számunkra vezetékes szélessávú internet is, azonban a hordozhatóság, könnyű használat, valamint a kedvező előfizetési díj miatt a Pannon internet mellett döntöttünk."

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.