2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyorshir: Lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter!

4 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/535"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Molnár%20Lajos.thumbnail.jpg" border="0" alt="Molnár Lajos lemondott egészségügyi miniszter" title="Molnár Lajos lemondott egészségügyi miniszter" width="72" height="100" /></a> </span>Ma szerdán 2007-04-04-én a kormányfõ megköszönve eddigi tevékenységét elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását, aki még április 6-ig hivatalában marad. A hivatalos közleményt a cikk végén olvashatják. A koaliciós megállapodás alapján helyére az SZDSZ jelölhet új minisztert.</p><p>

 

molnár lajos lemondott egészségügyi miniszter Ma szerdán 2007-04-04-én a kormányfõ megköszönve eddigi tevékenységét elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását, aki még április 6-ig hivatalában marad. A hivatalos közleményt a cikk végén olvashatják. A koaliciós megállapodás alapján helyére az SZDSZ jelölhet új minisztert.

 

molnár lajos lemondott egészségügyi miniszter Ma szerdán 2007-04-04-én a kormányfõ megköszönve eddigi tevékenységét elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását, aki még április 6-ig hivatalában marad. A hivatalos közleményt a cikk végén olvashatják. A koaliciós megállapodás alapján helyére az SZDSZ jelölhet új minisztert.

Végre! Modhatnák sokan és ezt bizony kimondják az ellenzéki pártok.  Hock Zoltán az MDF alelnöke volt legközvetlenebb, amikor mindta azt, amit annyian az országban már többször emlegettünk: ?Ha Molnár Lajos egészségügyi miniszter hamarabb lemondott volna, akkor többet segített volna az egészségügyön. Molnár Lajos egy olyan gyáva hajóskapitány, aki elõször bekormányozza a hajót a viharba, majd az óceán közepén mentõcsónakba ugrik, és hátrahagyja a süllyedõ hajót a legénységével együtt. Mindezzel a gyáva lépéssel az SZDSZ és a kormány is bebizonyította, hogy nem képes levezényelni a több sebbõl vérzõ egészségügy átalakítását".

Nem lehet ezeket az úgynevezett reformokat – ahol sokkal de sokkal többen járnak pórul, mint ahányan jól – mégoly szükségeseknek látszanak, egy társadalom akarata ellenére véghezvinni. Az már régen látható volt, hogy a kormány szándékaival szemben egy ország áll ellent, mindenki a maga eszközeivel, gyávasági vagy bátorsági szintjének megfelelõen. Ezzel az országgal szemben hosszú távon nem lehet az APEH-TB pénzügyi terror és alkalmanként rendõrségi eszközzel fellépni. A kormány mélytengeri búvárbékát rengetõ népszerûségi – pontosabban népszerûtlenségi – mutatói, az emberek bármit csak nem ezt mentelitása, hosszabb távon semmiképpen sem igazolja Veres pénzügyminiszter úr elképzeléseit, sem pedig a miniszterelnöki szándékot.

Errõl az újságírónak önkéntelenül egy, még a lengyel szolidaritást idézõ, akkor illegálisan terjesztett amatõr film jut eszébe. Címe Pistike. Nos Pistike nyolc éves lett. Nagy születésnapra készült a család. Egy bökkenõ volt: Pistike nem szerette, sõt kifejezetten gyûlölte az édességet. De a mama szép tortát rendelt Pistike számára. Amit Pistike, természetesen nem evett meg. Erre megverték, de Pistike akkor sem ette meg. Erre bezárták a picébe a tortával, hogy csak akkor jöhet ki, ha megeszi. Pistike a pincében a torta mellet ÉHEN HALT, de nem ette meg.

Molnár Lajos útja a most elhagyott miniszteri székig:

Orvos, közgazdász, 1946-ban született Nyírbátorban. A debreceni és amikor Mihail Gorbancsov Sztavropolban volt elsõ (párt)tikár, akkor az ottani orvosi gyetemen tanult. A hetvenes években Afrikában, a nyolcvanas években Bécsben dolgozott, ahonnan  a rendszerávltásra tért haza. A Fõvárosi Szent István Kórház élérõl 2004-ben menesztette a közgyûlés. A MÁV kórház fõigazgatói székébe került A szabad demokraták egészségügyi reformjának kiagyalója. Nem népszerû, mert  zuglói választókerületbõl nem, csak listán jutott be a Parlamentbe mint képviselõ.

Kormányszóvivõi Iroda közleménye: A miniszterelnök elfogadta az egészségügyi miniszter lemondását 

 Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mai napon elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter írásban benyújtott lemondását 2007. április 6-ai hatállyal.

    A miniszterelnök és a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi reform folytatása mellett, az eddig meghozott intézkedéseket a betegek érdekeit jól szolgáló, minõségi ellátást nyújtani képes, fenntartható és igazságos módon finanszírozott egészségügyi ellátás irányába tett helyes lépéseknek tekinti. A reform elsõ szakasza nehéz alkalmazkodási kényszert teremtett a sok éve mozdulatlan egészségügyi rendszernek. A reform elsõ szakasza, az elkerülhetetlen vitákkal és konfliktusokkal együtt is, sikeres. Ebben Molnár Lajosnak elévülhetetlen érdemei vannak. A miniszterelnök megköszönte és elismerését fejezte ki azért a munkáért, amelyet Molnár Lajos a magyar egészségügy megújítása érdekében végzett.

    Az egészségügyi reform következõ nagy feladata a biztosítási oldal megújítása. A reform második szakaszának sikeréhez elengedhetetlen, hogy azt már ne terheljék a struktúraváltásból fakadó konfliktusok, ne legyen megkérdõjelezhetõ az átfogó és összetett döntéshez szükséges szakmai és politikai bizalom.

    Az Egészségügyi Minisztérium élére a koalíciós megállapodás szerint az SZDSZ jogosult minisztert jelölni. az új miniszter hivatalba lépéséig a tárcát helyettesítési jogkörében április 6-ától Horváth Ágnes államtitkár irányítja.

Budapest, 2007. április 4

    Kormányszóvivõi Iroda

  

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.