2022.december.03. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyurcsány Ferenc levele a Nemzetközi Szövetkezeti Nap alkalmából

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/1660"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gyurcsany_ferenc_igkep.thumbnail.jpg" border="0" alt="Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke" title="Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke" width="75" height="100" /></a></span>Ma - 2007-07-06 - tartják a Nemzetközi Szövetkezeti Napot, aminek alkalmából Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság miniszterelnöke levélben fordult a szövetkezeti mozgalom tagjaihoz:

gyurcsány ferenc a magyar köztársaság miniszterelnökeMa – 2007-07-06 – tartják a Nemzetközi Szövetkezeti Napot, aminek alkalmából Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság miniszterelnöke levélben fordult a szövetkezeti mozgalom tagjaihoz:

gyurcsány ferenc a magyar köztársaság miniszterelnökeMa – 2007-07-06 – tartják a Nemzetközi Szövetkezeti Napot, aminek alkalmából Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság miniszterelnöke levélben fordult a szövetkezeti mozgalom tagjaihoz:

Gyurcsány Ferenc levele a Nemzetközi Szövetkezeti Nap alkalmából

Tisztelt Szövetkezeti Tagok, Hölgyeim és Uraim!

Örömmel köszöntöm önöket egy esztendõ elteltével ismét, a Nemzetközi Szövetkezeti Nap alkalmával. Az elmúlt év nemcsak a szövetkezeti mozgalom fejlõdését hozta magával, hanem a Magyar Köztársaság új kormánya is elkezdte ?A sikeres, modern és igazságos Magyarországért" címet viselõ kormányprogram megvalósítását.

Eltelt egy esztendõ, és a reformoknak, az egyensúlyteremtõ politikának már vannak eredményei. Magyarország ezekben a napokban jóval optimistábban tekinthet a jövõbe, mint egy évvel ezelõtt. Kedvezõek a GDP-adatok, és ez azért is örvendetes, mert sok szakértõ azt jósolta, hogy megáll a gazdaság növekedése. Ezzel szemben a magyar gazdaság növekedési üteme csupán csekély mértékben lassult. Ezek mellett a részeredmények mellett nem szabad elmennünk szó nélkül. De nem azért, hogy ünnepeljünk, hiszen az még korai. Azért, hogy visszaigazolást kapjunk: valóban azt a programot hajtjuk végre, amelyre Magyarországnak és a magyaroknak szüksége van.

Sok nehéz döntésen vagyunk túl, ezeket a döntéseket nehéz volt meghozni és nehéz volt elfogadni. Köszönet illeti a magyarokat – egyéneket és közösségeket -, hogy elfogadásukkal, személyes hozzájárulásukkal lehetõvé tették, hogy az ország újra jó irányba tartson.

A Magyar Köztársaság kormánya továbbra is arra a képességére kíván építeni, hogy közös alapértékeinket – a szabadságot, az igazságosságot és a szolidaritást – a megváltozott gazdasági körülmények között is reális politikává tudja alakítani. Meggyõzõdésünk, hogy a jövõ kihívásainak csak az a nemzet, azok a közösségek fognak megfelelni, amelynek tagjai képesek és hajlandóak a változásra, illetve az együttmûködésre.

Magyarországnak közös célokra, értékteremtõ szándékra és reális, valódi megoldást jelentõ gazdaságpolitikára van szüksége. Össze kell tartanunk, szövetkeznünk kell, hogy az ország sorsa még jobbra forduljon, hiszen a jövõ irányait nem a kormányok, nem az állam, hanem maguk a polgárok határozzák meg.

Soha nem látott nagy szüksége van az országnak azokra az alapértékekre, amelyek a szövetkezeteket jellemzik. Önsegély, egyéni felelõsség, demokrácia, egyenlõség, igazságosság, és szolidaritás – mind-mind olyan alapvetõ, közösségteremtõ érték, amely nélkül Magyarország nem képes továbbfejlõdni. A szövetkezetek a globális gazdasági környezetben az esélyteremtés intézményei is egyben: bennük az egyéni és a közösségi érdek találkozik. Ezért nemcsak az egyes tagok, de az egész ország szempontjából fontos szereplõi a magyar gazdaságnak. Nem véletlen, hogy a szövetkezeti forma olyan intézmény, amely minden modern, európai országban – így Magyarországon is – alkotmányos védelmet élvez.

Az elmúlt évben a kormány javaslatára az Országgyûlés több, a szövetkezeteket kedvezõen érintõ döntést hozott. Gondolok itt elsõsorban arra, hogy adókedvezményben részesül a szövetkezet közösségi alapjába helyezett összeg 40%-a, költségként leírhatóak a szövetkezet közösségi alapjából kifizetett juttatások, kedvezõen változtak a tagi kölcsön kamatainak elszámolásai és kedvezményesen juthatnak a szövetkezeti tagok üdülési csekkhez.

A reformkormány továbbra is eltökélt abban, hogy a szövetkezetek erõsek, sikeresek legyenek, és maradéktalanul érvényre juttathassák elveiket és érdekeiket.

Munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánok a jövõben is!

Gyurcsány Ferenc

a Magyar Köztársaság miniszterelnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.