Király Viktor nagyszabású ingyenes koncertjével folytatódik június 24-én 20.30 órai kezdettel a „Ha péntek, akkor Villány" elnevezésű programsorozat Villány Város Önkormányzata szervezésében.

 

Király Viktor nagyszabású ingyenes koncertjével folytatódik június 24-én 20.30 órai kezdettel a „Ha péntek, akkor Villány" elnevezésű programsorozat Villány Város Önkormányzata szervezésében.

 

Az idei nyáron is izgalmas, ingyenes programokkal, a legszebb villányi borokkal és a borvidék egyedülálló, pezsgő hangulatával várja a Villányi Rendezvénytér a kultúra és a borok kedvelőit május 13. és augusztus 19. között. A péntek esti koncertek utáni jó hangulatról – a finom nedűk mellett – 2.00 óráig tartó utcabál gondoskodik.

A június 24-i Király Viktor koncertet augusztus 5-én a Supernem, augusztus 19-én pedig a Margaret Island produkciója követi.

 

A programsorozat néhány éve a helyi és a környékbeli lakosok szórakoztatására jött létre. 2014-től koncepcióváltást követően a rendezvény elsődleges célja, hogy egy programkínálati hézagot töltsön ki a régióban, így elsődlegesen a fiataloknak és középkorosztálynak kínál egy estés kikapcsolódási lehetőséget a minőségi borok városában.

 

A programsorozat mára a régió meghatározó, a fiatalok körében közkedvelt zenei eseményévé nőtte ki magát, amelyre az elmúlt évben közel 16.000-en látogattak el.

 

Az esti főprogram:

19.00 Előzenekar: Lékkör

20.30 Király Viktor

 

Kitelepülő borászatok:

Maczkó Pincészet

Günzer Zoltán Pincészete

Lelovits Pincészet

Joó Pincészet

 

A részvétel ingyenes!

 

Király Viktor énekes, dalszerző, a negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as „Év Hangja", 1984. március 29-én született New York-ban és 16 éves koráig családjával az USA-ban élt. Gyerekkorát végigkísérte a zene: 10-11 évesen édesapjától tanult dobolni, zongoraórákra járt, ikertestvérével és barátaikkal különböző zenekarokat alapítottak. Nővére, Linda sikerein felbuzdulva határozta el, hogy ő is szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ikertestvérével már a középiskolától kezdve különböző zenekarokban játszottak. 2008-ban jelentkezett a Megasztár 4. szériájára és a rekordszámú – körülbelül tízezer – jelentkező közül ő került ki győztesen. 2009-ben jelent meg bemutatkozó stúdióalbuma „Király Viktor" címmel, amelyet hatalmas közönség- és szakmai várakozás előzött meg. A korongról elsőként a Forgószél című dal került a rádiókhoz, és a 2009-es nyár egyik legkedveltebb hazai slágere lett. 2010-ben „Az év felfedezettje" kategóriában Fonogram-díjra is jelölték. Ezután jelent meg második videoklipje, a „Ha arra indulsz", amelyet "Have I Told You" címmel angol nyelven is leforgattak. 2010 decemberében megjelent második önálló albuma „Solo" címmel. A címadó dal gyors népszerűségre tett szert és minden jelentős slágerlistán – köztük a MAHASZ rádiós listán is – 1 helyezést ért el, videoklipjét pedig több mint 1,8 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on. 2011-ben két dalban is közreműködött nővérével: a "Move Faster" című dance-pop felvételben és az Eurovízióra is benevezett "Untried" című slágerben. 2012-ben jelent meg következő önálló, "Over" című slágere és annak videoklipje, mely 10 hetet töltött a slágerlistán.

2013. ismét elképesztő sikereket hozott Viktornak, megjelent "Fire" című kislemez-dala, mely rögtön a rádiós slágerlista Top15-jében debütált, és egészen a #1 pozícióig menetelt, több mint 30 hetet töltve a MAHASZ listán, mellyel az év legnagyobb hazai slágere címet is megszerezte. Ezen kívül részt vett az egyik legnagyobb nézettségű TV műsorban is, "Az ének iskolája" című tehetséggondozó showban, melyben Viktor egyike volt a 4 tanárnak.

2014 januárjában jelentette meg következő kislemez dalát és videoklipjét, a "Running Out Of Time"-ot, melyben a zenei legenda Darryl "DMC" McDaniels is közreműködött, aki az amerikai, többszörös platinalemezes és a Rock'n'Roll Hall Of Fame-be is beiktatott RUN-DMC nevű hip hop csapat egyik alapító tagja. Ez a dal ismét a Top15-ben debütált a MAHASZ Rádiós Top 40 listán, és több mint 10 hetet töltött a Top10-ben. A sláger Top4-ben végzett A Dal című hazai Eurovíziós előselejtező műsorban. Viktor 2014-ben is újra feltűnt Az ének iskolája TV műsor tanárai között a második évadban. 2014 májusában a Playboy Man Of The Year különdíjával jutalmazták, míg 2014 júniusában három egymást követő jelölés után elnyerte a VIVA Comet "Legjobb Férfi Előadó" díját. Ezen felül nevezték két Bravo OTTO- (Az év hazai férfi énekese, Az év hazai dala – Running Out Of Time) és két Fonogram-díjra (Az év hazai modern pop-rock hangfelvétele és Az év dala – "Fire") is.

Harmadik stúdióalbuma 2014 novemberében jelent meg 11 vadonatúj dallal (köztük a legújabb, "Exhale" című kislemez dallal, melyhez 4 év után először "Légzés" címmel magyar nyelvű változat is készült Molnár Ferenc Caramel szövegével) és a két nagy slágerrel ("Fire", "Running Out Of Time").

 

2016. június 24. 19:00

„Ha péntek, akkor Villány"

Villányi Rendezvénytér

 

http://www.villany.hu

http://www.villanyirendezvenyter.hu

http://www.villanyirendezvenyter.hu/HUN~/cikkmegjelenites.html:betoltes=2d72c,megnevezes=Ha+pentek+akkor+Villany

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük