2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hadházi László: A fejőszéktől a mikrofonig

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97775"><img class="image image-preview" src="/files/images/médin.preview.jpg" border="0" width="480" height="250" /></a></span>Premierrel tér vissza a képernyőre a humorista. Mi történne a magyarokkal, ha eljönne a világvége? A Maja-naptár betelt, úgyhogy az univerzum is bezárhatta volna a boltot, de az apokalipszis elmaradt. Erről, a nagy magyar leleményességről és a fénynél is gyorsabban terjedő emberi hülyeségről dumál majd szilveszter este Hadházi László a Comedy Centralon.</p> <p> 

Premierrel tér vissza a képernyőre a humorista. Mi történne a magyarokkal, ha eljönne a világvége? A Maja-naptár betelt, úgyhogy az univerzum is bezárhatta volna a boltot, de az apokalipszis elmaradt. Erről, a nagy magyar leleményességről és a fénynél is gyorsabban terjedő emberi hülyeségről dumál majd szilveszter este Hadházi László a Comedy Centralon.

 

Premierrel tér vissza a képernyőre a humorista. Mi történne a magyarokkal, ha eljönne a világvége? A Maja-naptár betelt, úgyhogy az univerzum is bezárhatta volna a boltot, de az apokalipszis elmaradt. Erről, a nagy magyar leleményességről és a fénynél is gyorsabban terjedő emberi hülyeségről dumál majd szilveszter este Hadházi László a Comedy Centralon.

 

Az igazi magyar történeteket kibeszélő „Méd in Hungeráj" című önálló stand-up est először a Viacom magyar humorcsatornáján kerül képernyőre. Az ország egyik legnépszerűbb dumagépének van miből merítenie a hazai valóság megidézéséhez: hosszú pályafutása alatt volt már ablaktisztító, traktoros, gyógyszeripari alkalmazott, fotóriporter és zenész is, míg eljutott a színpadig.

 

Minden ami hazai, az a műsorban helyet kap, hisz ezzel a hétköznapi dolgokkal lehet a legjobban azonosulni. "Itthoni történeteket szedtem össze. Olyanokat, melyek igazán magyarok, a szó legjobb és legviccesebb értelmében. Sok dolog van a mentalitásunkban, amit egy külföldi akkor sem ért meg, ha évek óta itt él. Nekünk természetes, de végül mi magunk is nevetünk rajta. Erre utal a cím is: Méd in Hungeráj" – mondta Hadházi László, aki bemozogja a színpadot, kibeszéli a családot, kirándulni visz külföldre, belföldre, Debrecenbe, még a szájsebészet hangszigetelt ajtaja mögé is. Hadházi élő közönség előtt már számtalan alkalommal előadta a sztorikat, ám képernyőn szilveszterkor lesz a premier – természetesen a Comedy Centralon.

 

Hogy honnan ismeri ilyen jól a humorista a magyar társadalom különböző szegleteit?

Saját tapasztalatból. Hadházi László önéletrajzában van minden, mint a búcsúban. Az ország egyik legismertebb dumagépe saját bevallása szerint csak fodrász és strici nem volt, tanult azonban mezőgazdasági, rendőri, államigazgatási főiskolán is, amúgy pedig szó szerint bejárta Bécset – Baranyát. „Dolgoztam TSZ-ben traktoristaként, voltam ablaktisztító, ipari alkalmazott, sőt, köhögéscsillapítókat is gyártottam egy egészségügyi cégnél.

Aztán jött az újságírás, a fotóriporterkedés és a műsorvezetés. Igazán jól a színpadon érzem magam, erre vágytam egész életemben" – magyarázta Hadházi, aki egy időre az országot is elhagyta, hogy egy észak-svédországi tanyán hajnal négytől este 11-ig teheneket fejjen. „Zenészként felléptem Budapesten, össze is jött esténként 200-300 ember, de ebből azért megélni nem lehetett. Hallottam, hogy másnapra keresnek dolgozókat északra, mert az ott lévők már nem bírják a munkát. Megbeszéltem a családdal és két nap múlva már úton voltam. Szerettem, de kemény volt" – mesélte a humorista. Hadházi a saját élményei mellett bármikor számíthat a bőséges családi legendáriumra is – így aztán könnyen összegyűlnek a sztorik. 

 

A Méd in Hungeráj alapötlete a világvégéből született: bár a Maja-naptár szerinti globális összeomlás érdeklődés hiányában elmaradt, Hadházi azért végiggondolta mi történne a magyarokkal, ha mégis. De hogy kerül a színpadra Bruti, mint nagyra nőtt csecsemő?

Mindez a Comedy Central nézőinek elsőként válik világossá,

szilveszter éjjelén 20 óra 10 perckor.

 

http://www.comedycentral.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.