Miként  a címben is jelezzük, június 13-án  tíz órai kezdettel fényárba borul a 16. Open Road Fest nagyszínpada és felcsendül a rock egyik univerzális himnusza:The Final Countdown! A fesztivál történetében soha nem látott sztár együttes érkezik Alsóörsre a svéd EUROPE személyében, hogy egy felejthetetlen koncerttel ajándékozza meg a közönséget…

 

Miként  a címben is jelezzük, június 13-án  tíz órai kezdettel fényárba borul a 16. Open Road Fest nagyszínpada és felcsendül a rock egyik univerzális himnusza:The Final Countdown! A fesztivál történetében soha nem látott sztár együttes érkezik Alsóörsre a svéd EUROPE személyében, hogy egy felejthetetlen koncerttel ajándékozza meg a közönséget…

 

A XXI. század legmodernebb fénytechnikájával és egyedülálló díszlettel készül a 16. Open Road Festre a világhírű Europe. A svéd együttes egyébként is a katartikus élmények zenekara, akik egy a nevűkhőz méltó showt ígérnek a júniusi koncertjükön. A különleges koncert miatt a fesztivál eddig megszokott nagyszínpadát jócskán át kell majd alakítani, illetve az esemény presztízsét tükrözi az is, hogy a zenekar és stábja számára külön bejáratú, extra öltőzőket kell biztosítani a szervezőknek.

A Europe említésére sokak fejében a nyolcvanas évekből ismert jellegzetes fizurák – vagy inkább hajszerkezetek – ugranak be. Tény, hogy az első igazi slágereit még a glam rock tombolása idején szerezte az együttes, azonban ők is és a világ is sokat változott azóta. A bandát Joey Tempest és John Norum alapította, akik az éneklés és gitár mellett a dalszövegeket is írták. Hozzájuk csatlakozott hamarosan a basszusgitáros John Levén, továbbá jelenleg Mic Michaeli (billentyű, vokál) és Ian Haugland (dob) alkotja még a zenekart. A banda egy hosszabb szünet után a kétezres években tért vissza, a hajalkotásokat elhagyták, ám a rock maradt. Azóta négy új stúdióalbumuk is megjelent, illetve olyan, szintén világhírű bandákkal turnéznak együtt, mint a Deep Purple vagy a Whitesnake.

„Imádunk Magyarországra jönni, és külön megtiszteltetés, hogy a Harley-Davidson által fémjelzett fesztiválon léphetünk fel. Különleges látvánnyal, a legnagyobb szabadtéri fesztiválokat idéző fénytechnikával készülünk, hogy igazán emlékezetes koncertet adhassunk a Balaton partján!" – mondta Joey. Az énekes kitért arra is, hogy ez a fellépés számukra is különleges: „Most először jövünk az Open Road Fest-re, de mindig is nagy szerelmese voltam a motorozásnak – például az egyik közelmúltban készült klipünk, a Rock the Night is egy ilyen motoros motívumra épül!"

A basszusgitáros, John Levén számára sem ismeretlen ez a világ. John imádott kroszmotorozni, azonban egy napon inkább úgy döntött, hogy pénzre váltja szerelmét, és vesz belőle egy basszusgitárt. Amikor apja rákérdezett, hogy minek neki az, ő azt válaszolta, hogy ő márpedig rocksztár lesz, és ahhoz kell egy basszusgitár. Apja ugyan kinevette, de végül neki lett igaza!

A banda jelenleg a folyamatos turnézás mellett az utolsó simításokat végzi az új albumon, mely összességében a tízedik, visszatérésük óta pedig az ötödik nagylemezük lesz: a „War of Kings" márciusban jelenik meg világszerte. Ebből a terebélyes repertoárból mi fog szólni az Open Road Fest-en? Biztosan felcsendülnek majd a híres Europe dallamok, kezdve a Rock the Night-tól, a Carrie-n át egészen a legújabb számokig.

Persze, sokakat érdekel, hogy a Europe leghíresebb slágere, az a bizonyos Végső Visszaszámlálás is felcsendül majd Alsóörsön? Tempest egy zenekari anekdotában elmondta, hogy karrierük során csak egyetlen egyszer gondolkoztak el ennek kihagyásán, ám azt a koncertet egy förtelmes vihar elmosta. Ezt égi jelnek vették, és azóta NINCS Europe koncert Final Countdown nélkül! A Europe tehát Alsóörsön is tiszteletben tartja a rock isteneinek akaratát és június 13-án este, nem sokkal 10 után eljön az idő a Végső Visszaszámlálásra.

-SZ.A.-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük