2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hammerstein Judit a Velencei Építészeti Biennálén megnyitja a Spacemaker című kiállítást

3 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63913"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Venice_Architecture_Biennale_2012.jpg.460x307_q85_crop_upscale.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A Velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjában Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár megnyitja Bachmann Bálint és Markó Balázs <em>Spacemaker</em> című kiállítását. A tárlat 2012. augusztus 27-28-án a szakma és sajtó számára, 29-től november 25-ig pedig a Velencébe látogató nagyközönség számára is látható.</p> <p> 

A Velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjában Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár megnyitja Bachmann Bálint és Markó Balázs Spacemaker című kiállítását. A tárlat 2012. augusztus 27-28-án a szakma és sajtó számára, 29-től november 25-ig pedig a Velencébe látogató nagyközönség számára is látható.

 

A Velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjában Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár megnyitja Bachmann Bálint és Markó Balázs Spacemaker című kiállítását. A tárlat 2012. augusztus 27-28-án a szakma és sajtó számára, 29-től november 25-ig pedig a Velencébe látogató nagyközönség számára is látható.

 

A 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Kiállításon Hammerstein Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára a Magyar Pavilonban ma 17.30-kor megnyitja azt a kiállítást, amely hazánkat képviseli a seregszemlén. A Spacemaker Bachmann Bálint és Markó Balázs projektje.

 

„A kiállítás, a modellek megszületése széles hazai és nemzetközi bázison alapul, és építészhallgatók százai vettek részt a megvalósításban. Egy sokszereplős közösségi tér működésének sikeres kísérletét láthatjuk itt, egy működő, önmagát újra- és újraértelmező modellt" – mondta a megnyitó előtt Hammerstein Judit.

 

A Velencei Építészeti Biennálé a világ legjelentősebb szakmai kiállítása, amelyet 1980 óta, kétévente rendeznek. Az idei seregszemlén 55 önállóan megjelenő ország mellett 66 kiállító is szerepel.

Magyarország 1991 óta vesz részt a Magyar Pavilonban rendezett kiállításokkal. Ezek anyagára nyilvános pályázatot ír ki a Műcsarnok mindenkori igazgatója, a kiállítás nemzeti biztosa. Az idei pályázatra tizenketten jelentkeztek. A pályaműveket héttagú zsűri, köztük az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának képviselője bírálta el. Egyhangú döntésük alapján a tárlat megvalósítására Bachmann Bálintot és Markó Balázst kérték fel.

A nyertes projekt 560 darab, 21×21 cm-es alumíniumlapra tervezett, fehér színű építészeti modellből összeálló installáció, amely modell-erdőként helyezkedik el a természetes fénnyel megvilágított pavilonban. A nagyszabású installációt a Műcsarnok diákok számára kiírt Tér-Kép pályázatának legjobb makettjei, valamint Kelle Antalnak a geometrikus és az organikus formák átjárhatóságának kérdését felvető szoborinstallációi egészítik ki.

A kiállítást Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül 40 millió forinttal támogatta.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.