2022.július.04. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hangoskodj velük a Kórusok Éjszakáján

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/102163"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image3_410.jpg" border="0" width="493" height="494" /></a></span>2016. június 4-én immáron negyedik alkalommal rendezik meg a józsefvárosi Palotanegyedben a Kórusok Éjszakája egész estés kulturális eseményt, ahol délutántól éjszakáig 50 amatőr kórus ad 76 koncertet 15 különböző helyszínen.  <p><strong>

image3 4102016. június 4-én immáron negyedik alkalommal rendezik meg a józsefvárosi Palotanegyedben a Kórusok Éjszakája egész estés kulturális eseményt, ahol délutántól éjszakáig 50 amatőr kórus ad 76 koncertet 15 különböző helyszínen. 

image3 4102016. június 4-én immáron negyedik alkalommal rendezik meg a józsefvárosi Palotanegyedben a Kórusok Éjszakája egész estés kulturális eseményt, ahol délutántól éjszakáig 50 amatőr kórus ad 76 koncertet 15 különböző helyszínen. 

Június 4-én, szombaton már délután 4 órakor több száz torokból csendül fel az ének Budapesten. Sétálj végig az Éneklő Utcán és hallgass bele minél több kórus repertoárjába – legyen az kortárs, klasszikus, régizene, folk vagy éppen könnyűzene.

17 órától pedig bátran csemegézz a kóruskoncertek gazdag választékából például az Építész udvarban, a Nemzeti Múzeum vagy a Lőrinc Pap tér 3. szám alatti lakóház udvarán! Jártadban-keltedben a Palotanegyed közterein különböző flashmobokat is láthatsz, hallhatsz, melyekre még jegyet sem kell váltanod, míg a Kórusok Éjszakája helyszínein karszalaggal látogathatod a koncerteket.

 

Mivel a fesztivál fő célja a közösségi éneklés népszerűsítése, és a kórusfesztivál szervezőit, fellépőit és látogatóit – többek között – a közös éneklés szeretete köti össze, ezért a fellépő kórusokon kívül a hallgatóság számára is lehetőséget biztosítanak ennek kipróbálására: az esemény záró programjaként 23 órakor a Pollack Mihály téren bárki elénekelheti a fellépő kórusokkal közösen a Kórusok Éjszakája 2016 hivatalos záródalát.

 

A Csíkszerda tagjai 2013-ban hívták életre az egészestés kórusfesztivált, amely már az első évben komoly sikereket ért el. A civil kezdeményezésnek, illetve az önkéntes szervezőknek köszönhetően a közönség évről évre újabb és újabb amatőr kórusokkal ismerkedhet meg.

 

A rendezvény napján 15:00 órától működnek információs pultok a Mikszáth Kálmán, valamint a Pollack Mihály téren.

 

A Kórusok Éjszakáját rossz idő esetén is megtartják a szervezők.

 

Programfüzet: https://drive.google.com/drive/folders/0B2K3b8attP1beGVkN042VG44RUU

 

A Kórusok Éjszakája korábbi videói:

www.youtube.com/watch?v=LPP1CkTMQj4 kredit: Index.hu

www.youtube.com/watch?v=VGGi9kg2n0k  kredit: Street Gábor (HUBA)

 

Web: www.korusokejszakaja.hu

Facebook: fb.com/KorusokEjszakaja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.