Idén is folytatódik a Hankook Tire Abroncsadományozási Programja, amely Magyarország legnagyobb ilyen jellegű akciójává nőtte ki magát az elmúlt három évben. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés keretében összesen eddig több mint 4600 gumiabroncsot osztott ki a vállalat, megközelítőleg 100 millió forint értékben, olyan közhasznú szervezeteknek, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek.

 

Idén is folytatódik a Hankook Tire Abroncsadományozási Programja, amely Magyarország legnagyobb ilyen jellegű akciójává nőtte ki magát az elmúlt három évben. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés keretében összesen eddig több mint 4600 gumiabroncsot osztott ki a vállalat, megközelítőleg 100 millió forint értékben, olyan közhasznú szervezeteknek, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek.

 

A 2015-ös Abroncsadományozási Program keretében a Hankook ismét olyan kisebb nonprofit szervezeteknek kíván segítséget nyújtani, amelyek méretükből fakadóan egyébként ritkán, vagy csak nagy erőfeszítések árán jutnának támogatáshoz. Ezért idén a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb számban pályázhatnak kis non-profit szervezetek, amelyek közül most háromszáznál is több részesülhet majd abroncsadományban. A pályázathoz kapcsolódó minden információ a www.hankookadomany.hu oldalon elérhető 2015. május 1-jétől, illetve a szükséges benyújtandó dokumentumokat is ezen a felületen lehet feltölteni 2015. július 15-ig.

 

A 2012-ben útjára indított kezdeményezésben 2013. óta vehetnek részt kis non-profit szervezetek, amelyek száma évről évre növekszik, idén már közel félezer ilyen egyesület részesülhet abroncsadományban. Folytatódik a tavaly elindított társprogram, a speciális téli vezetéstechnikai tréning is, amellyel a Hankook a nehéz vezetési körülményekre kívánja felkészíteni a program kedvezményezettjeit. Az akció emellett a téli gumiabroncs használatának fontosságát is hangsúlyozza.

 

„A társadalmi felelősségvállalás (CSR) egyre nagyobb hangsúlyt kap a vállalatok tevékenységében. A Hankook a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplője, már több mint 3000 embert foglalkoztat. Felelősen gondolkodó vállalatként kiemelt figyelmet és jelentős erőforrásokat szentelünk annak, hogy minden lehetséges módon támogassuk a közösséget, amelyben működünk. Abroncsdományozási Programunk célja, hogy olyan szervezeteket támogassunk, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek. Tudjuk, hogy az ilyen szervezetek sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett, sokszor láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat. Éppen ezért az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben 2015-ben az ilyen szervezetek támogatására helyezzük át a hangsúlyt" – mondta el az Abroncsadományozási Programmal kapcsolatban Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A május 1-jén újraindult www.hankookadomany.hu weboldalon a jelentkező szervezetek idén is legfeljebb 12 darab, azaz három garnitúra Hankook gumiabroncsra adhatják le igényüket július 15-ig. A kedvezményezett szervezetek köre azonban megváltozott az elmúlt évekéhez képest. Idén azok a szervezetek számíthatnak elsősorban pályázatuk pozitív elbírálására, akik környezet-, természet vagy tájvédelemmel, fenntartható fejlődéssel foglalkoznak, vagy ezekhez kapcsolódó oktató tevékenységet folytatnak, illetve gyermekek idegen nyelvű oktatása, vagy biztonságos közlekedésre való nevelése a fő tevékenységük. Továbbra is várjuk azon szervezetek jelentkezését, akiknek a rászorulók támogatása, gyermek-, és koraszülött mentés, szállítás vagy pedig önkéntes rend- és katasztrófavédelmi tevékenység tartozik a fő tevékenységi körébe. A pályázókkal szemben továbbra is elvárás a közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi működési forma, illetve a minimálisan öt éves igazolható működés.

 

A Hankook minden pályázót elektronikus úton értesít – a jelentkezés benyújtásakor megadott e-mail címre – pályázatának pozitív vagy negatív elbírálásáról egyaránt, augusztus 15-ig. A nyertesek listáját a program weboldalán is közzéteszik. A kiválasztott szervezetek ezt követően 2015 őszén, a Hankook Tire magyarországi üzemében, a rácalmási gyárban vehetik majd át az abroncsokat előre egyeztetett időpontban, legkésőbb 2015. október 16-ig.

 

A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja Magyarország eddigi legnagyobb ilyen jellegű akciója. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés során a tavalyi évvel bezárólag összesen több mint 4600 gumiabroncsot osztottak ki, megközelítőleg 100 millió forint értékben. 2012-ben az adományozott abroncsok értéke 25 millió forint volt, 2013-ban ez az összeg már több mint 30 millió forintra rúgott, tavaly pedig már majdnem elérte az 50 millió forintot.

 

2015. május 1-jétől 2015. július 15-ig

Hankook Tire Abroncsadományozási Program

 

www.hankooktire-eu.com/hu

www.hankookadomany.hu

https://www.facebook.com/hankooktire.global

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük