2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Három rangos művészeti díj a Jókai Színház háza táján – Fekete Péter Jászai-díjat kapott.

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/89161"><img class="image image-preview" src="/files/images/feketeP.preview.jpg" border="0" width="479" height="301" /></a></span>Az elmúlt években megszokhattuk, hogy neves hazai és külföldi fesztiválok zsűrijei díjakkal bocsátják haza a Jókai Színház művészeit, alkotó közösségét. Az elmúlt 5 év alatt több, mint egy tucat díjat ítéltek oda a Békéscsabai Jókai Színháznak a neves külföldi és hazai bíráló szakemberek. <p> 

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy neves hazai és külföldi fesztiválok zsűrijei díjakkal bocsátják haza a Jókai Színház művészeit, alkotó közösségét. Az elmúlt 5 év alatt több, mint egy tucat díjat ítéltek oda a Békéscsabai Jókai Színháznak a neves külföldi és hazai bíráló szakemberek.

 

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy neves hazai és külföldi fesztiválok zsűrijei díjakkal bocsátják haza a Jókai Színház művészeit, alkotó közösségét. Az elmúlt 5 év alatt több, mint egy tucat díjat ítéltek oda a Békéscsabai Jókai Színháznak a neves külföldi és hazai bíráló szakemberek.

 

Bartus Gyula és Kara Tünde után újabb Jászai-díjassal bővül a névsor, idén a színház rendező igazgatója, Fekete Péter vehette át a rangos kitüntetést, melyből mindösszesen 7 darabot osztanak ki évente.

 

Szomor György, a zenés színházak legkiválóbb rendezőinek járó Nádasdy-díjat vehette át március 13-án. A kiváló művész számos alkotás rendezőjeként, főszereplőjeként tüntette ki magát a színházunkban.

 

Az irodalmi élet legrangosabb díját, a Babérkoszorú-díjat kapta Zalán Tibor költő, aki hét év óta fáradhatatlan és invenciózus szerző dramaturgja és irodalmi munkatársa a színháznak.

 

Három díj, három alkotó, egy közösség.

A három elismerés fémjelzi, felmutatja, a Jókai Színházban szakemberek hozzák létre az értékeket – és értékeket hoznak létre. Egyben visszaigazolás számukra, ha a közönség szeretete országos szakmai elismeréssel is párosul. Figyelnek rájuk, látják – és lám, el is ismerik – a Jókai Színházban komoly munka folyik.  

 

Köszönöm Társulat, köszönöm Közönség, köszönöm Szarvas!

 

A hír:

Balog Zoltán, EMMI miniszter március 13-án, a színházművészet területén kifejtett több éves eredményes munkája elismeréséül Jászai Mari-díjat adományoz Fekete Péternek, a Jókai Színház és a Szarvasi Vízi Színház igazgatójának.

 

„Köszönöm a társulatomnak, hogy egy olyan dinamikus csapatban alkothatok, amely  akaratával, minőségi művészetével – ezen belül egyéni teljesítményeivel és összefogni tudásával – az elmúlt évek során az ország vezető színházai közé repítette a Jókai Színházat. Köszönöm a közönségünknek, hogy erőt ad a munkánkhoz, velünk van és kitart mellettünk akkor is, ha hibázunk, de velünk éli meg és ünnepli az alkotás gyönyörét, katarzisát!

Köszönöm Szarvas városának, hogy felterjesztett, hogy lakása nappalijaként, társalgójaként, vendégszobájaként használja világraszóló létesítményét, a Vízi Színházat; hogy feltétel nélkül szeretik a művészetet, társulatunk tagjait, hogy egy mosollyal, egy jó szóval, egy összekacsintással, egy főhajtással folyamatosan megadják, amire egy alkotó művésznek leginkább szüksége van: az elvégzett munkát visszajelző és honoráló megbecsülést.

Munkámmal továbbra is – és még inkább – igyekszem méltó lenni a múzsa kegyeire."

(Fekete Péter)

 

http://jokaiszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.