Pozitív fogadtatásra talált a Menedzsment Fórum által 2009. december 4-én rendezett Marketing és PR Vezetők Találkozója. A kommunikációs területek izolálása helyett az integrált módszerek kerülhetnek előtérbe.

 

Pozitív fogadtatásra talált a Menedzsment Fórum által 2009. december 4-én rendezett Marketing és PR Vezetők Találkozója. A kommunikációs területek izolálása helyett az integrált módszerek kerülhetnek előtérbe.

Új típusú rendezvénnyel mutatkozott be december elején az immár két éves múltra visszatekintő Menedzsment Fórum Konferenciák. A marketing és PR vezetőket megcélzó zártkörű workshop a szakma hazai prominenseit ültette egy asztalhoz, és vetett fel olyan témákat, melyek a mindennapokban is közös gondolkodás tárgya lehet a két terület vezetői számára. Személyes meghívást követően a résztvevők a hazai top 200 vállalat, és a legnagyobb bankok marketing-, PR vezetői; továbbá a reklám-, PR- és kommunikációs ügynökségek tulajdonosai, ügyvezető igazgatóinak köréből kerültek ki. Az egész napos rendezvényt provokatív témafelvetések, aktuális trendeket bemutató előadások, vitafórumok, és szakmai játékok is színesítették.

A rendezvény céljai között a kapcsolatépítés lehetőségének megteremtése mellett a szervezők azt tűzték ki, hogy közelebb kerüljön a marketingesek és a PR szakemberek gondolkodása, könnyebben megtalálják egymással a közös hangot mind a vállalaton belül, mind a (reklám és PR) ügynökségekkel folytatott munkában. A Menedzsment Fórum hagyományteremtő esemény folytatásán a visszajelzések alapján dolgozik, hogy a jövő évben is lehetőséget tudjon teremteni a szakma vezetőinek találkozójára.

A Marketing és PR Vezetők Találkozója moderátoraként Dr. Nagy Bálintot az International Business School marketing tanszék vezetőjét köszönthettük. A kezdeményezés a Coca-Cola Magyarország főtámogatásával jött létre, mely nem csak bizalmat szavazott a rendezvénynek, hanem szakmai segítséget is nyújtott a program kialakításához.

A sajtó kizárásával lebonyolított rendezvény felütéseként a marketing- és PR vezetők, illetve az ügynökségek illetékesei vitafórum keretén belül mondhatták el a két terület kapcsolatának neuralgikus kérdéseit, ismertették a problémákat és az egymással szembeni elvárásokat.

A Találkozón egy új trend, az élménymarketing is bemutatásra került, olyan előadók tolmácsolásában, mint Sas István, pszichológus, reklámfilmrendező, média szakértő; Dr. Papp-Váry Árpád a Marketing intézetvezető, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola; illetve Lakatos Zsófia, ügyvezető igazgató, Hill&Knowlton.

Egy a megszokottnál eltérő téma is napirendre került, ahol egy HR vezető szemével láthatta meg a hallgatóság a szakmát. A szakma kihívásait és a legújabb amerikai trendeket egy próba interjú keretén belül mutatta be Nagy Annamária, Mars Magyarország igazgatója. A programpontot egy újabb beszélgetés követte, ahol eredményes végzős diákok megnyilvánulásait hallgathatták meg a szakmai jövőről. A jövő szakemberei bizonyítottak, igenis lesz helyük a szakmában.

A rendezvényen a social média marketing evolúciójáról is halhatott a közönség nem csupán egy előadás, hanem több esettanulmány bemutatásával is Soós Gergely, a Neo Interactive tulajdonosának, ügyvezető igazgatójának tolmácsolásában.

A felvillanyozta a résztvevőket a CSR megítélésének és használatának értékelése. A vitaindító előadásában a téma egyik legismertebb hazai szakértője, Radácsi László Ph.D., a Braun & Partners CSR management ügyvezetője kérdőjelezte meg, hogy amit ma sokan CSR-ként azonosítanak, az tartalmában is az elnevezést fedi-e. Majd a résztvevőkkel közösen próbálták megtalálni azokat a pontokat, melyekkel a társadalmilag felelős vállalati viselkedés vonzóvá tehető egy marketinges, PR-es számára.

A rendezvényt szakmai játék zárta, ahol Herendi Gábor játékmester segítségével sikerült egy kellemes hangulat mellett még közelebb hozni a szakemberek gondolkodását.

Összegzésként a résztvevők egyetértettek abban, hogy hatékony eredmények integrált marketingkommunikációval érhetők el, így a jövőben a két terület gazdáinak még szorosabb együttműködése várható.

A jóhangulatú eseménynek a négycsillagos NH Budapest hotel adott otthont, a résztvevők megajándékozásáról a World Class, a Mont Blanc, a Symantec, az Escada, a Capricorn Műhely, a Feldobox, a Royal Clinics, az Opera, az ISIS Day Spa, a Monarchia Matt International, a Zwack és a PCP Promotions gondoskodott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük