2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hatodik alkalommal adják át a Magyar Teátrum Díjakat

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97427"><img class="image image-preview" src="/files/images/teátR.preview.jpg" border="0" width="462" height="396" /></a></span>A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapította meg a Magyar Teátrum Díjat, mellyel a színházi háttérszakmákat kívánja megbecsülni!</p> <p> 

A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapította meg a Magyar Teátrum Díjat, mellyel a színházi háttérszakmákat kívánja megbecsülni!

 

A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapította meg a Magyar Teátrum Díjat, mellyel a színházi háttérszakmákat kívánja megbecsülni!

 

A díjjal a színházi háttér- és kiszolgáló szakmákat kiemelkedően magas szinten művelő szakembereket ismerik el, erkölcsi és anyagi értelemben egyaránt.

A hiánypótlónak számító kezdeményezés immár hagyománnyá, a színházi szakma közös ünnepévé vált, mely kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az év végén azokat ünnepeljük, akik egész évben a színfalak mögött állnak.

 

A zsűri döntése alapján 2015-ben hat díj kerül átadásra:

öt szakmai díj és egy különdíj, melyek lehetővé teszi határon túli szakember külön díjazását. A Magyar Teátrum Díjat megkaphatja a zsűri döntése alapján bármely színházi kiszolgáló, háttérszakma művelője, aki munkájával, személyiségével, a magyar színházművészet iránti odaadásával rászolgált erre. A díjra jelölés legalább két, állami díjjal elismert (Kossuth-díj, Kiváló művész, Érdemes művész, Jászai-díj) színművész és a Magyar Teátrumi Társaság egyik színházigazgatójának együttes javaslata alapján történhet.

 

Az elmúlt öt évben a következő szakmák képviselői kaptak Magyar Teátrum Díjat:

ügyelő, maszkmester, fodrász, patinázó, kellékes, szcenikai csoportvezető, színházi kalapos, fővilágosító, jelmeztár vezető, színpadmester, műszaki vezető, műhelyház vezető, művészeti titkár, öltöztető, díszletgyártó, szervezőiroda- és gazdasági vezető.

 

A Magyar Teátrum Díjakat idén is ünnepélyes keretek között adják át.

Házigazda ez alkalommal is a Békéscsabai Jókai Színház.

Az ünnepi gálaest műsorvezetői Jegyes-Tóth Kriszta és Szabó László. A műsorban a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak művészei lépnek fel.

 

2015. december 19., szombat 19 óra.

Díjátadó gála

Békéscsaba, Jókai Színház

 

http://jokaiszinhaz.hu

http://magyarteatrum.hu/magyar-teatrumi-tarsasag

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.