Gyurcsány Ferenc zéró toleranciát hirdetett az "Adócsalókkal" szemben. Ugyanakkor egyik adóhivatali illetékes mintegy fél évvel ezelőtt mondta: "Lehetőségünk van bárki teljesen törvényes kifosztására, tönkretételére.." Nos sajnos az élet ez utóbbi igazolja folyamatosan.

Gyurcsány Ferenc zéró toleranciát hirdetett az "Adócsalókkal" szemben. Ugyanakkor egyik adóhivatali illetékes mintegy fél évvel ezelőtt mondta: "Lehetőségünk van bárki teljesen törvényes kifosztására, tönkretételére.." Nos sajnos az élet ez utóbbi igazolja folyamatosan.

Az természetesen senkit sem zavar, hogy sokkal több ember kerül az utcára, válik födönfutóvá, válik állami eltártottá, mintha az adóhivatal ésszel dolgozna. Mint mondjuk egykor a Boros Péter vezette kormány idején.

Agyonadóztatott nemzet vagyunk, idóta szabályokkal. Nem a szabályokat alakítjuk az élethez, hanem az életet erőszakszervezetekkel azokhoz a rémálmokhoz, amit egyesek -természetesen teljesen törvényesen – kialakítottak nekünk. Hogy tönkremennek bele az emberek, az ország. Sebaj. Nem ejt a büdös adócsaló gazemberekért, a társadalom közös kasszáját meglópókért, a (szocialista nép) tulajdonának megkárosítóiért senki sem egy könnycseppet sem.

A szolgáltató adóhivatal, amit nyugaton dolgozó honfitársaink tapasztalhattak, ha igyekeztek jogkövetőek lenni, itthon álom csupán. Az emberrel mint bűnözövel beszélnek cselekednek. ha jön az idézés jobb ha azonnal öngyilkos lesz az illető. (Erre is volt példa a közelműlból.)

 A szlovák Alkotmánybíróság a napokban semmisítette meg a magyar mintára megalkotott vagyonvizsgálati törvényt. Érdemes megfontolni milyen érvekkel:

– Visszamenőleges hatályú

– Megfordítja a bizonyítási kényszert – ezért ellentétes az emberi jogokkal és az Alkotmánnyal. (Mintha az egyik Bárándy nálunk is ilyesvalamit monodtt volna…)

– Olyan dokumentációkat kellett volna a múltban csinálni, amit a jelenben elfogadnak.

– Csak banki tranzakciót ismer el. Ez életszerűtlen.

– Bankkényszer. (hasonló mint az előző pont)

-Az alkalmazott vizsgálati módszerek, amelyek akár a kínzásról szóló egyezmények pszichikai kínzásról szóló fejezeteit is kimerítik. (Hat-nyolc adóellenőr vallat egy embert, meglehetősen durva hangnemben.)

– Az elévülési időn túlra is visszamegy, onnan dokumentumokat követel, amit nem is kell már megőrizni.

– Igyekszik a jogi illetékességet más szuverenitással rendelkező országok területére is kiterjeszteni. (Lásd a magyar szolvák rendszámvita, vagy a német-lichtensteini adóvita és bankkémkedés.)

– Más törvényszerű eljárással szemben illegálisan szerzett bizonyítékokat is felhasználhat. 

– Veszélyezteti a vagyon és egizstenciális biztonságot…

Ezt még felturbózza a magyar végrehajtási gyakorlat, és adó büntetés szisztéma.

A Népszabadság mai számában erről van egy kiváló írás, amit azoknak is a figyelmébe ajánlok, akik a lappal esetleg nem szimpatizálnak.

http://nol.hu/cikk/506263/

Végezetül magyarázattal tartozom, miért vettem Mihail Romm egykori filmjének címéből készített parafrázist (Hétköznapi fasizmus) írásom címéül. Azért mert mindkét rendszer az embertelenséget a céllal és a törvénnyel igazolja, félredobva minden emberi normát. Könyvelőm az Adóhivatalból került hozzám, mesélte: "Amikor állástalan lettem, akkor elmentem x megyei adóhivatalhoz, a jó fizetés reményében. Végül gyorsan otthagytam őket. Amikor a megfelelő tanfolyamot végeztem, akkor mondta ugyanis az előadó: Akiben az emberség vagy a megértés szikráját véljük feléfedezni azonnal repül. Itt rend van és vakfegyelem.- Nos akkor még próbaidő alatt voltam úgy hagytam őket ott, mint a nyúl…"

(A szerző jogász, nevének nyilvánoságra hozatalához nem járult hozzá) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük