A Magyar Innovációs Szövetség „Startup Innovációs Díját" nyerte el a magyar fejlesztésű CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás. A CryptTalk magyar távközlési mérnökök fejlesztése, és olyan vállalkozások munkáját segíti, amelyek bizalmas, illetve értékes adatokkal dolgoznak, és az ezekkel való visszaélésekből komoly üzleti veszteségük származhat.

 

A Magyar Innovációs Szövetség „Startup Innovációs Díját" nyerte el a magyar fejlesztésű CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás. A CryptTalk magyar távközlési mérnökök fejlesztése, és olyan vállalkozások munkáját segíti, amelyek bizalmas, illetve értékes adatokkal dolgoznak, és az ezekkel való visszaélésekből komoly üzleti veszteségük származhat.

 

A Magyar Innovációs Szövetség egyebek mellett azért ítélte oda a díjat a CryptTalk alkalmazásnak, mert fejlesztői a távközlés és a hívástitkosítás terén elérhető legkorszerűbb technológiák alkalmazásával egy egyedi megoldást hoztak létre.

A CryptTalk felhasználói teljesen biztonságos, internet alapú hívásokat folytathatnak és üzeneteket küldhetnek egymásnak, amelyek tartalmához a kommunikáló feleken kívül mások nem férhetnek hozzá.

A titkosított híváshoz nem szükséges semmilyen speciális hardver, és a titkosítás ellenére a hívás minden késlekedés nélkül történik meg, kiváló hangminőséggel.

A CryptTalk megfelel a legszigorúbb szakmai elvárásoknak, független biztonsági szakértők folyamatosan ellenőrzik működését. A megoldást többek között a világ vezető biztonsági auditor cége, az NCC Group is vizsgálta, és azon semmilyen biztonsági gyengeséget nem talált. A CryptTalk emellett az egyetlen olyan hívástitkosítási megoldás, amelyet a felhasználók biometrikus azonosítással is használhatnak.

 „Az üzleti adatok védelme a gazdasági növekedés elengedhetetlen feltétele. Ügyfeleink között megtalálhatók bankok, energetikai cégek, pénzügyi és más tanácsadó cégek, ügyvédi irodák. A folyamatos innováció fontos számunkra, hogy ezek a vállalkozások megoldásunknak köszönhetően üzleti adataikat, szabadalmaikat, árajánlataikat mindig biztonságban tudhassák" – mondja Kun Szabolcs, a CryptTalk egyik alapítója.

A CryptTalk piacra lépése után két évvel 30 országból 8.000 felhasználóval rendelkezik.
A CryptTalk hazai fejlesztésű, egyedülálló hívástitkosítási megoldás, amely a legfejlettebb titkosítási és hitelesítési technológiákat felhasználva akadályozza meg a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását.

A Kun Szabolcs és Megyeri Attila által alapított Arenim Technologies stockholmi operációs- és budapesti fejlesztőközponttal működik. Az Arenim telekommunikációs és IT-biztonsági megoldásait világszerte alkalmazzák, a cég által fejlesztett kommunikációs motorral folytatott hívások száma már 2012-re elérte a 100 milliót. A vállalat 2013-ban elnyerte az ISACA „Értékteremtés információbiztonsággal" díját, 2014-ben az EuroCloud partnerségi díját, a Közép-Európai Startup Awardsról (CESA) az év legjobb magyar startupjának és az év legjobb magyar cégalapítóinak odaítélt díjakat hozta el. Az Arenim Technologies a 2014-es Innovációs TechShow leginnovatívabb cége, a kelet-közép-európai régió legjobb pénzügyi-technológiai (Fintech) startupja, valamint a régió legjobb fejlesztői csapata lett. A CryptTalk ezen kívül az ITBN 2014 leginnovatívabb megoldása díjat is megkapta, míg az Arenim Technologies-t a CTIA 2014-ben a világ 40 legjobb mobiltechnológiai cége közé választotta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük