2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HORANYI- Night of Nut. Saját divatmárkát indított a magyar énekesnő

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79200"><img class="image image-_original" src="/files/images/hora%20(1).jpg" border="0" width="467" height="375" /></a></span>Idén márciusban indította el saját divatmárkáját Horányi Júlia, aki a Night of Nut nevet adta első, tavaszi-nyári kollekciójának. A márka tervezője eredeti végzettsége szerint színházi jelmeztervező, emellett a mius zenekar énekesnőjeként ismeri a közönség. <p> 

Idén márciusban indította el saját divatmárkáját Horányi Júlia, aki a Night of Nut nevet adta első, tavaszi-nyári kollekciójának. A márka tervezője eredeti végzettsége szerint színházi jelmeztervező, emellett a mius zenekar énekesnőjeként ismeri a közönség.

 

Idén márciusban indította el saját divatmárkáját Horányi Júlia, aki a Night of Nut nevet adta első, tavaszi-nyári kollekciójának. A márka tervezője eredeti végzettsége szerint színházi jelmeztervező, emellett a mius zenekar énekesnőjeként ismeri a közönség.

 

A zene, a színház és a divat világa egyesül Horányi Júlia ruháiban, amelyekre az egyszerű szabások, a nagyvonalú elegancia és az élénk színvilág jellemző. A HORANYI márka ruhái és kiegészítői olyan nők számára készültek, akik a hagyományos női szerepek mellett keresik az önmegvalósítás lehetőségét az életben. Határozottak, ugyanakkor finomak és gyengédek is tudnak lenni, és szeretnék felfedezni, megélni istennői lényüket. A tavaszi-nyári kollekció neve Night of Nut, vagyis az egyiptomi Nut éjszakája: „Nut az ég istennője, aki minden este lenyeli a napot, majd reggel újjászüli." 

 

A márka logóját és arculatát Álmos Gergely építész, a mius zeneszerzője tervezte.

A kollekcióhoz készült editorial, amely Janos Visnyovszky fotós- és videóklip rendezővel való együttműködésből született, bemutatja az istennő estéjét, amelyet egyedül tölt el, szabadon válogatva ruhái között, ékszereit próbálgatva, jókedvűen, pillanatokra átadva magát a drámai díva szerepének. Ez egy játék, melyben ő maga a főszereplő, ez adja a szabadságát és női öntudatát. Ez teszi őt vonzóvá és különlegessé, mert ha elkészült, az utcára lépve természetes bája rabul ejti a világot. Éjszaka lenyeli a napot, és szépségén keresztül fényével megvilágítja, reggel pedig újjászületve ismét megszínesíti a szürke hétköznapokat.

 

A Night of Nut kisszériás kollekció kényelmes, nyáron viselhető anyagokból készült, mint a selyem, a pamut jersey, pamutvászon, farmer. A ruhadarabok minden méretben utánrendelhetők.  A kollekcióhoz azt kiegészítő nyakláncok is készültek, amelyek alapja egy geometrikus medál, a közepén a ruhák anyagával minimalista stílusban. A nyakláncokat könnyű viselni, és akár a ruhák, remekül kombinálhatók egymással.

 

Régi tervem valósult meg azzal, hogy elindíthattam a márkámat. Ezt a kollekciót több mint egy évvel ezelőtt álmodtam meg, és most végre megvalósult. Nagyon boldog vagyok, és bízom benne, hogy azok a nők, akiknek készült, viselni fogják majd" – mondta Horányi Júlia, a HORANYI márka tervezője.

 

Horányi Júlia színházi jelmez- és díszlettervezőként végzett Kaposváron. Az elmúlt években egyebek mellett a Pesti Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Budapest Bábszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a budapesti Karinthy Színház és a Maladype társulatával dolgozott együtt. Munkájáért a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) 2013-ban elnyerte Az év legjobb jelmeztervezőjének járó közönségdíjat. Horányi Júlia nevét az igényes, elektronikus könnyűzene rajongói is ismerik a mius énekesnőjeként. Álmos Gergely zeneszerzővel idén a második nagylemezüket jelentették meg Tessellation címmel.

 

http://issuu.com/horanyi

https://www.facebook.com/HORANYIfashion

http://www.youtube.com/watch?v=XAuPN_mek5k

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.