2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hosszú idő óta szabadon, acélkordonok nélkül ünnepelünk

2 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/42543"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/zaszlofelvonas.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>Ma a 2010. augusztus 20-i nemzeti ünnep reggelén a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával kezdődött meg az augusztus 20-i rendezvénysorozat. Az idei ünnep más volt mint az eddigiek. Néhány rendőr, egy egyszerű kötélkordon, és a virágládák választották el a Kossuth téren az események tevőleges résztvevőit és az ünneplő közönséget.

  zaszlofelvonas.thumbnail

Ma a 2010. augusztus 20-i nemzeti ünnep reggelén a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával kezdődött meg az augusztus 20-i rendezvénysorozat. Az idei ünnep más volt mint az eddigiek. Néhány rendőr, egy egyszerű kötélkordon, és a virágládák választották el a Kossuth téren az események tevőleges résztvevőit és az ünneplő közönséget.

  zaszlofelvonas.thumbnail

Ma a 2010. augusztus 20-i nemzeti ünnep reggelén a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával kezdődött meg az augusztus 20-i rendezvénysorozat. Az idei ünnep más volt mint az eddigiek. Néhány rendőr, egy egyszerű kötélkordon, és a virágládák választották el a Kossuth téren az események tevőleges résztvevőit és az ünneplő közönséget. Még a villamosforgalmat sem állították le.

Sok év után először ünnepelhetett szabadon a Főváros lakossága. Látszott nagyon sokan voltak, akik nem hittek a szemüknek. Ünnepelni ünnepélyesen, szabadon, tisztességgel.

A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság és Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. A zászlófelvonáson a kormány több tagja mellett jelen voltak a diplomáciai testület és az egyházak képviselői, valamint több politikus is.

Az is furcsa és emberi volt, hogy a Himnuszt idén Szvorák Katalin énekelte, korrekten átéléssel. Az a jópárszáz ember, aki figyelemmel kísérte a zászlófelvonást, magáénak érezve az ünnepséget, a díszszázadok vonulását a lépésritmusnak megfelelő ütemes tapssal kísérte. A tisztelgő alakulatok sorában felvonult a magyar nemzeti lovas díszegység is. Szintén újdonság, hogy a ceremóniában szerepet kap a Parlament főkapuja is, ahol a közjogi méltóságok megjelenését és távozását katonai ceremónia kíséri.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.