Hosszú távú fejlesztési programot jelentett be a Pápai Hús új befektetője, és megnevezte a vállalat új menedzsmentjének tagjait a Pápai Hús üzemében tartott mai sajtótájékoztatón. A nagy múltú vállalat irányítását és növekedési pályára állítását ügyvezető igazgatóként a hazai húsiparban elismert Kovács László irányítja decembertől. Frank Liu, a hongkongi bejegyzésű Famous Yield Enterprises társtulajdonosa egyúttal több milliárd forint értékű friss tőke érkezését is bejelentette, amellyel a Pápai Hús hatékony működését k ívánja elérni.

Hosszú távú fejlesztési programot jelentett be a Pápai Hús új befektetője, és megnevezte a vállalat új menedzsmentjének tagjait a Pápai Hús üzemében tartott mai sajtótájékoztatón. A nagy múltú vállalat irányítását és növekedési pályára állítását ügyvezető igazgatóként a hazai húsiparban elismert Kovács László irányítja decembertől. Frank Liu, a hongkongi bejegyzésű Famous Yield Enterprises társtulajdonosa egyúttal több milliárd forint értékű friss tőke érkezését is bejelentette, amellyel a Pápai Hús hatékony működését k ívánja elérni.

A frissen kinevezett ügyvezető igazgató, Kovács László kiemelte, hogy a Pápai Hús megerősítését célzó munka sikerének kulcsa a vállalat hazai piaci pozícióinak stabilizálása és a márka külföldi piacokra történő bevezetése. A vállalat a jövő évre a jelenlegi duplájával, közel 16,5 milliárd forintos árbevétellel számol, amelynek negyede a külföldi exportmegrendelések teljesítéséből származik majd. A termékértékesítés növekedésével összhangban a jelenlegi 680 fős dolgozói létszám már akár jövőre 750-re emelkedhet.

Frank Liu, a Pápai Hús új befektetője a vállalat pápai telephelyén a mai napon tartott sajtótájékoztató keretében mutatta be elképzeléseit a tradicionális magyar húsipari márka kapcsán. Az újjáalakult Pápai Hús Kft.-t tulajdonló, hongkongi székhelyű Famous Yield Enterprises társtulajdonosa a tájékoztatón bemutatta a cég vezetőit és beszélt a fejlesztési tervekről is.

Az új Pápai Hús részére a befektető kész további működőtőke-injekciót nyújtani a szükséges karbantartási munkálatok és technikai fejlesztések elvégzésére annak érdekében, hogy a vállalat működése zavartalan legyen és termékei folyamatosan kaphatóak legyenek a kereskedelmi láncokban. Frank Liu hozzátette, hogy kihasználva távol-keleti és egyesült államokbeli üzleti kapcsolatait, támogatja a hagyományos magyar húsipari márka külpiaci terjeszkedését is.
„Elkötelezettek vagyunk a Pápai Hús mellett, amely véleményem szerint igazi sikertörténetté válhat. Hosszú távú terveink vannak a vállalattal, és nem csak magyarországi, de az exportpiacokkal is komolyan tervezünk a Pápai Hús jövője kapcsán" – hangsúlyozta.

Mint Frank Liu elmondta, az elmúlt hónapokban többször is járt Magyarországon és hatalmas potenciált lát a fejlett magyar élelmiszeriparban és mezőgazdasági szektorban. Véleménye szerint minden adott ahhoz, hogy az ország a kelet-közép-európai régió kapuja legyen a távol-keleti befektetők számára.

A vállalat új menedzsmentjéről szólva a befektető kiemelte: „December 1-jétől Kovács László úr a Pápai Hús ügyvezető igazgatója. Hozzáértéséhez és rátermettségéhez nem férhet kétség, igazán meggyőző iparági tapasztalatokkal rendelkezik és komoly tapasztalata van hazai húsipari vállalatok talpra állításában. Mélyrehatóan ismeri a szektort és olyan nagynevű vállalatokat irányított elsőszámú vezetőként, mint a Pick Szeged, a Kométa és a Délhús. Ráadásul tősgyökeres pápaiként és a vállalat korábbi vezető munkatársaként személyesen is elkötelezett a Pápai H&ua cute;s sikere iránt."

Új feladata kapcsán Kovács László kiemelte, hogy a Pápai Hús jövőbeni sikere azon múlik, miként tud a márka termékeivel belépni és megmaradni az új befektető által megnyitott külföldi piacokon. „A magyar piacon a jelenlegi pozícióink stabilizálása a célunk, de a külföldi piacokban hatalmas lehetőséget látunk. Kína, a távol-keleti régió és az Egyesült Államok nagy potenciált jelentenek a termékeink számára. Öt éven belül a Pápai Hús jól ismert márka lehet ezekben a térségekben, ehhez megvan a kiváló magyar húsalapanyag és az elkötelezett és képzett munkaerő, amely ezekből kiváló minőség ű terméket készít."

A növekedési lehetőségek kapcsán az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a jövő évre már jelentős növekedést várnak az árbevétel tekintetében, amely a 16,5 milliárd forintot is elérheti. Ennek negyede származhat a külföldi piacokra történő exportértékesítésből.

Beszédében Kovács László kiemelte, hogy bízik a munkavállalókban, akik közül 680 fő december 1-től már az új Pápai Hús Kft. alkalmazottja. „Ezúton is szeretném megköszönni a dolgozóknak, hogy bíznak a vállalat jövőjére vonatkozó elképzeléseinkben, az új befektetőben és a kinevezett vezetőségben" – mondta. A termelési volumen növekedésével párhuzamosan tervezi a cég a jövőben bővíteni a munkatársai létszámát. „A jelenleg látott növekedési pálya további 60-70 fő foglalkoztatását teheti lehetővé, azaz 2017-ben már 750 munkatárssal számolunk, amely 2020-ig akár 900 főre is növeke dhet" – tette hozzá Kovács László.

Az új ügyvezető igazgató szerint azonban a hosszú távú célok eléréséhez rövidtávon is látható fejlesztésekre van szükség. „Egy azonnali fejlesztési program elindítása elkerülhetetlen, ha továbbra is a legmagasabb sztenderdek szerint készített, minőségi termékeket szeretnénk kínálni a vásárlók számára. Végre kell hajtanunk a régóta esedékes karbantartási és felújítási munkálatokat és néhány technikai fejlesztést is meg kell valósítanunk a húsfeldolgozó részlegben. Ezek létfontosságú beruházások, ezek a költséghatékony termelés alappillérei&r dquo; – hangsúlyozta Kovács László.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük