2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HP élre tört a projectirányításban is

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/1605"><img class="image thumbnail" src="/files/images/hplogo.thumbnail.jpg" border="0" alt="HP" title="HP" width="100" height="83" /></a></span>A HP bejelentette, hogy a Gartner ágazati elemzõcég a ?Vezetõk" szegmensébe sorolta a vállalatot az informatikai projektirányítási és portfóliókezelési (IT Project and Portfolio Management, PPM) piacról készített Magic Quadrant mátrixában.<sup>(1)</sup> <p>

hpA HP bejelentette, hogy a Gartner ágazati elemzõcég a ?Vezetõk" szegmensébe sorolta a vállalatot az informatikai projektirányítási és portfóliókezelési (IT Project and Portfolio Management, PPM) piacról készített Magic Quadrant mátrixában.(1)

hpA HP bejelentette, hogy a Gartner ágazati elemzõcég a ?Vezetõk" szegmensébe sorolta a vállalatot az informatikai projektirányítási és portfóliókezelési (IT Project and Portfolio Management, PPM) piacról készített Magic Quadrant mátrixában.(1)

A HP Project & Portfolio Management Center segítségével az IT-szervezetek fontossági sorrendbe állíthatják stratégiai projektjeiket, gondoskodhatnak azok megfelelõ végrehajtásáról, és mindvégig jó üzleti eredményeket érhetnek el az ötlettõl a megvalósításig tartó folyamatban.

A Gartner azokat az alkalmazásokat tekinti a PPM piac részének, amelyek a Project Management Institute által meghatározott projektirányítási tudásbázis (Project Management Body of Knowledge) kilenc szakterületének többségét támogatják. A legfontosabb feltétel az erõforrás-, idõ- és költséggazdálkodás integrált szemléletû megvalósítása.

A Gartner jelentése szerint a vezetõ szállítók ?számos jellemzõnél elég magas pontszámot érnek el… Mélyreható termékkínálattal rendelkeznek a fontos területeken, pl. a fejlett ütemezés, valamint az erõforrás- és a költséggazdálkodás terén… Termékfejlesztésük gyakran holisztikus alapelveket követ – pl. IT szolgáltatásfelügyeleti és alkalmazáséletciklus-kezelési (ALM) eszközökkel oldják meg a folyamatok és döntések figyelését…"

?… Most, hogy már a nagyvállalatok is komoly jelentõséget tulajdonítanak a PPM-nek az IT-tervezés és irányítás hatékonyságának növelésében, valamennyi méretszegmens szereplõi kezdik felismerni a PPM értékét" – állapítja meg a jelentés. ?A portfóliókezelési, IT-szolgáltatási és ALM-funkciókat egyre inkább egyetlen átfogó IT-tervezési és -irányítási (ITPC) kínálat részeként pozicionálják."

A HP Project and Portfolio Management Center nagyvállalati képességei segítséget nyújtanak a központosított ITPC kezdeményezések megvalósításán dolgozó ügyfeleknek. A HP moduláris koncepcióját követve az ügyfelek kiválaszthatják az ITPC folyamat szükségleteiknek megfelelõ kiindulópontjait, akár a projektirányítással, a pénzügyi menedzsmenttel, vagy az erõforrás-gazdálkodással kívánják kezdeni a fejlesztést.

?A HP PPM Center a HP szoftverstratégiájának szerves részeként segít az ügyfeleknek optimalizálni az IT-támogatással elérhetõ üzleti eredményeket. Valós idejû átláthatóságot és ellenõrzést biztosít a teljes IT-portfólió felett az érintett feleknek" – mutatott rá Jan Sondergaard, a HP szoftverdivíziójának termékekért felelõs alelnöke. ?Büszkék vagyunk rá, hogy jövõképe és végrehajtási képességei alapján a Gartner a vezetõk szegmensébe sorolta cégünket."

A HP innovációs díjat nyert a Gartner 2007-es PPM csúcstalálkozóján

A HP Project & Portfolio Management Center ?Most PPM Synergy" innovációs díjat nyert a Gartner idei, Bostonban megrendezett Project & Portfolio Management Summit rendezvényén. Az elismeréssel a HP PPM Center nagyszerû portfólióelemzési, erõforrás-ütemezési és minõségirányítási funkcióit, konfigurálási jellemzõit, valamint idõ-/költséggazdálkodási és kockázatkezelési képességeit jutalmazták.

A díj indoklásában azt is kiemelték, hogy a HP egyetlen integrált megoldásban fogja össze az egymást kiegészítõ projektirányítási, alkalmazáskezelési és portfóliókezelési folyamatokat, és ezzel értékes szinergiához juttatja a vállalatvezetõket.

?Nagyon örülünk, hogy a Gartner PPM Summit ágazati szakértõi is elismerték a HP PPM Center innovatív képességeit és szinergiahatását" – jelentette ki Sondergaard.

 A Magic Quadrant mátrix

 A Magic Quadrant mátrix a Gartner Inc. 2007. június 15-én bejegyzett, szerzõi jog által védett szellemi terméke, amelyre itt engedéllyel történik utalás. A mátrix a vizsgált piaci szegmens adott idõszakra vonatkozó elemzési eredményeit ábrázolja grafikus formában. Azt tükrözi, hogy a Gartner elemzése alapján bizonyos szállítók milyen mértékben felelnek meg az adott piac Gartner által meghatározott feltételeinek. A Gartner a Magic Quadrant mátrixban bemutatott szállítók, termékek vagy szolgáltatások egyikét sem kívánja ezáltal támogatni vagy népszerûsíteni, és nem ad olyan értelmû tanácsot sem a felhasználóknak, hogy csak a vezetõ szegmensbe sorolt szállítóktól vásároljanak. A mátrix kizárólag piackutatási eszközként szolgál, nem célja az üzleti döntésekben való útmutatás. A Gartner a piackutatási eredményeket illetõen teljes mértékben kizár mindennemû kifejezett vagy beleértett szavatosságot, a forgalmazhatóságra illetve adott célra való alkalmasságot is beleértve.

http://www.hp.hu/

http://www.hp.com/

(1) Gartner: ?Magic Quadrant for IT Project and Portfolio Management, 2007" – Matt Light és Daniel Stang, 2007. június 15.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.