2023.június.02. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hub 2012: zökkenőmentesebb utasforgalom a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65255"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_179.jpg" border="0" width="238" height="211" /></a></span>2012 október 1-je óta  a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren megforduló Air France-utasok immár egyszerűbben, korszerű infrastruktúrák igénybevételével jutnak el a jegykezeléstől a beszállásig.

images 1792012 október 1-je óta  a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren megforduló Air France-utasok immár egyszerűbben, korszerű infrastruktúrák igénybevételével jutnak el a jegykezeléstől a beszállásig.

images 1792012 október 1-je óta  a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren megforduló Air France-utasok immár egyszerűbben, korszerű infrastruktúrák igénybevételével jutnak el a jegykezeléstől a beszállásig.

– A teljes nemzetközi utasforgalom a 2E terminálra került áthelyezésre. Kivételt képeznek a Caracas, Bogota, Havanna, Saint Martin, Kairó, Dubaj, Bangkok felé induló járatok, amelyek jegykezelése továbbra is a 2F terminálon zajlik.

A 2F terminál kizárólag az Air France és a SkyTeam légi-szövetségbeli partnerei által üzemeltett európai (Schengen-övezetbeli) járatokat indítja ill. fogadja. A regionális légitársaságok járatai (Brit Air, Regional, Airlinair) a 2G terminálra koncentrálódnak. A következő országokból érkező utasok részére: Németország, Ausztria, Belgium, Dánia, Spanyolország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Izland, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Norvégia, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Csehország.

Azzal, hogy az Air France tevékenysége a repülőtér keleti oldalára összpontosul, az átszállási idők rövidebbek lesznek, a csatlakozás leegyszerűsödik, és lehetővé válik utasaink számára, hogy akár 10 percet is nyerjenek, midőn egyik járatról átszállnak a másikra.

 A 2F terminált az európai járatok számára tartják fent.

Az utasaik nagyobb kényelme és a zökkenőmentesebb utasforgalom végett a 2F terminált átalakították:

Nagy jegykezelő-zónák kerültek kialakításra, ebből 19 várja a SkyPriority, 44 pedig a turista osztályon utazókat – így kevesebbet kell várniuk. A terminál közepén korszerűbb és nagyobb teljesítményre képes biztonsági ellenőrző zóna kerül kialakításra. A SkyPriority „kiemelt" utasaink számára egy külön zónát tartunk fent. Idővel, a jelenlegi évi 14 millió helyett, e terminál 16 millió utas fogadására lesz képes.

 Az Air France gyűjtő-elosztó repülőtere, a párizsi Charles de Gaulle – 2012 október.

 Az M terminál által kínált új kapacitásoknak köszönhetően, minden, a 2C és 2D terminálról Air France járat fokozatosan átkerült a 2E és 2F terminálokra, lehetővé téve így, hogy a Társaság a 2E, 2F, 2G terminálokról üzemeltesse járatait.   

 

Hub 2012: a második lépés

A Hub 2012-es program a párizsi Charles de Gaulle repülőtér infrastruktúráinak átfogó fejlesztésére támaszkodik, ami nemcsak a felszerelések minőségének javítását teszi lehetővé, hanem áttekinthetőbbé teszi az utas által a beszállásig megteendő utat.

 Ez az átcsoportosítás a « Hub 2012 » projekt második lépésének tekinthető. E projektet az Air France és az Aéroports de Paris közösen hozta létre, azzal a céllal, hogy a nemzetközi utasforgalom terén mind az utasoknak kínált szolgáltatások minőségének, mind a párizsi Charles de Gaulle repülőtér versenyképességének növelése érdekében.

A Hub 2012-es projekt keretében június 28-án már megnyitották az S4-es beszállító-csarnokot (a 2E terminál M kapujánál), ami által újabb fogadó-kapacitásokat nyert a repülőtér. Ebből az alkalomból az Air France felavatta új, útvonalhálózatának immár legnagyobb  Business-váróját – egy mintegy 3 000 m2-es területet, az utasok kényelmének a szolgálatában.

 Decemberben egy újabb fordulóponthoz érkezünk, ekkor kerül sor a Schengen-övezetből érkező utasok új csatlakozó-folyosójának kialakítására.

 « A „Hub 2012" projekt keretében az Air France és az Aéroports de Paris kéz a kézben dolgozik, hogy újabb lendületet adjon a párizsi Charles de Gaulle gyüjtő-elosztó repülőtér fejlesztésének. Miután 2012 júniusában megnyílt az M terminál, átszervezésre került a terminálok forgalma, melynek keretében a 2F terminált immár a Schengen-övezetbe irányuló, ill. onnan érkező járatoknak tartjuk fenn. A repülőtér ezáltal világosabb és áttekinthetőbb lett, és utasaink valóban időt tudnak meg takarítani az átszállás során, és zökkenőmentessebbé vált az utasforgalom» – nyilatkozta Pierre Graff az Aéroports de Paris elnök-vezérigazgatója.

 «A „Hub 2012" projekt ezen második szakasz remekül beleillik a „Transform" tervünkbe, amely célja, hogy visszanyerjünk helyünket a világ élvonalában. A földi utasforgalom javítása kiegészíti a járataink fedélzetén végbemenő szolgáltatás-fejlesztési törekvéseinket. Minden feltétel adott ahhoz, hogy az Air France és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér zsinórmértékké váljon utasaink számára.» tette hozzá Alexandre de Juniac az Air France elnök-vezérigazgatója.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.