2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hungarikum Falu, a miénk

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63300"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_838.thumbnail.jpeg" border="0" width="75" height="100" /></a></span>A 20-ik Szigeten idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungarikum Falu, Magyarország ezerszínű népi kultúrájának bemutató helyszíne, ahol a lakodalom, az aratás, és a szüret után, idén a néphagyomány párosító szokásai köré csoportosulnak a programok. Ezen túl természetesen zenei és színházi produkciók is várnak a helyszínen. A hab a tortán, hogy a Hungarikum Falu szomszédságéban pedig bemutatkozik a világ legnagyobb flódnija...</p> <p><strong> </strong>

images 838.thumbnailA 20-ik Szigeten idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungarikum Falu, Magyarország ezerszínű népi kultúrájának bemutató helyszíne, ahol a lakodalom, az aratás, és a szüret után, idén a néphagyomány párosító szokásai köré csoportosulnak a programok. Ezen túl természetesen zenei és színházi produkciók is várnak a helyszínen. A hab a tortán, hogy a Hungarikum Falu szomszédságéban pedig bemutatkozik a világ legnagyobb flódnija…

 

images 838.thumbnailA 20-ik Szigeten idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungarikum Falu, Magyarország ezerszínű népi kultúrájának bemutató helyszíne, ahol a lakodalom, az aratás, és a szüret után, idén a néphagyomány párosító szokásai köré csoportosulnak a programok. Ezen túl természetesen zenei és színházi produkciók is várnak a helyszínen. A hab a tortán, hogy a Hungarikum Falu szomszédságéban pedig bemutatkozik a világ legnagyobb flódnija…

 

Mindenkit vár párosan vagy páratlanul a Hungarikum Falu, melynek idéi „fő témája" a néphagyomány párosító szokásai.

A Hungarikum Falu esti táncházban páros táncokra perdülhetnek a táncoslábúak, ebben segítségükre lesz a Poros együttes. De itt mutatkozik be a Bartina Táncegyüttes, a Pendelyes Táncegyüttes, illetve Tanac Néptáncegyüttes is.  A táncház helyszíne a rendkívül látványos Korona Teátrum épülete, mely az ország egyetlen „mobil színháza".

Akik rákaptak a kézműveskedésre, a műhelyben népi motívumok felhasználásával készíthetnek maguknak vagy párjuknak páros ékszereket. A népi díszítőművészet motívumait pingáló lányok kezei között találhatja magát minden vállalkozó szellemű, ahol is huszonegyedik századi testfestéssel saját bőrükön tapasztalhatják meg és hirdethetik a magyar motívumok szépségét és változatosságát.

Akik pedig kedvet kapnak, régi sportokban, bigében, gólyalábazásban, ugróiskolában, métában próbálhatják meg ügyességüket a Szentendrei Skanzen segítségével.

S ha a sok tánc és játék meghozza az éhséget, ne csüggedjünk hiszen megkóstolhatják akár a Magyar Pékek Fejedelmi rendjének grillázstortáját, akár a Sokacbabot vagy csülökkel főzött babos egytálételt is. De lesz olyan is ami szájnak nem, de szemnek ingere: Tukacs Roland pékmester péksüteményből készült installációi. S a rengeteg étel biztos bort kíván, tehát mindenkinek javallott a sok finomság mellé magyar borvidékről származó fröccsöt is gurítani. Az estvéli programon tűzugrásban jeleskedhetnek a bátrak. A tüzet átugró szerelmesek, a hagyomány szerint, a bátorság tűzpróbájával megerősítik kapcsolatukat, ami így örökké lángolni fog, akár a katlan. A fesztivál minden estéjén fellobban a Sziget mágikus tüze. A Szigetre látogatók, táncosokkal és zenészekkel együtt ünnepelhetik a 20-ik Szigetet.

Ettől az évtől kezdve – minden évben – a Hungarikum Falu elhoz számunkra egy honos gyógynövényt is, ami az idén a levendula lesz. A levendula nagyszerű tulajdonságai, hogy idegerősítő, nyugtató és segít áthangolni a pozitív működésre. Akik idén a Hungarikum Faluval tartanak, csak pozitívan távozhatnak.

 

A Hungarikum Falu tőszomszédságában pedig egy világrekord is megszületik. Itt állítják össze ugyanis a világ legnagyobb flódniját. A sütemény szakavatott készítője, Raj Ráchel megaflódnija akkora, hogy a kockákra felszelt darabok egymásra téve a budapesti Parlament épületének magasságát (96 méter) adják ki. A rekord eseményen és a rekord hitelesítésében részt vesz Koltai Lajos világhírű operatőr, Till Attila műsorvezető és természetesen jelen lesz Raj Ráchel tortatervező. Amint a rekord hitelesíttetett, már lehet is falni a hagyományos családi recept alapján, kizárólag magyar alapanygokból, mák, alma, dió és szilvalekvár felhasználásával készült finomságot.

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.