Nagyon úgy fest, hogy lelőtt maláj utasszállító ügyében kiugrasztották-valakik-a nyulat a bokorból.Mint ismert, a "Komszomolszkaja Pravda" már meg is nevezte név és rang szerint az utasszállító gépet lelövő ukrán pilótát. Volosin kapitányt.

Nagyon úgy fest, hogy lelőtt maláj utasszállító ügyében kiugrasztották-valakik-a nyulat a bokorból.Mint ismert, a "Komszomolszkaja Pravda" már meg is nevezte név és rang szerint az utasszállító gépet lelövő ukrán pilótát. Volosin kapitányt.

Markijan Lubkovszkij az ukrán SZBU főnökének tanácsadója (más hivatalos személyek hallgatnak) tegnap kinyösszentette: "Volosin nem lehetett, mert Szu-"5-ös típusú gépe július 17-én javítás alatt volt.

Mondhatta volna azt is, hogy nincs is ilyen nevű PILÓTA! Mondhatta volna azt is, hogy Volosin egy hete szabadságon volt, és csak újabb egy hét elteltével állt ismét szolgálatba. Mondhatott volna sok mindent.

Ám azonnal elismerte, hogy bizony van Volosin nevű, kapitányi rangú pilótája Nyalókakirály légierejének, aki pedig SzU-25-ösön repül, ("ha jó a gép") és a dnyepropetrovszki körzetben állomásozik.

Tekintettel arra, hogy a "Komszomolszkaja Pravdának" nyilatkozó beszélő embert poligráfos vizsgálatnak vetették alá Oroszországban, most az orosz hatóságok indítványozzák, hogy Hollandiában is ismételjék meg a vizsgálatot, DE VOLOSINT IS HALLGASSÁK KI UGYANÍGY!

Ma reggel erre az ötletre lett igen nagy csukladozás a kijevi udvarban. Ugyanis ez egy fölöttébb ravasz javaslat.

Válasz nélkül van hagyva ugyanakkor az a kérés is, hogy mondják már el a kijevi hatóságok, hogy az ukrán légiirányító központban kik adtak utasítást a maláj repülőgépnek az útvonal módosítására? (A jelek szerint Oroszországnak vannak erre irányuló információi, és az azokat alátámasztó bizonyítékai!)

 

Idegen zászlós támadás volt? Egyre inkább úgy tűnik és a tettes mögötte Kiev. De kinek áll mindez érdekében?

 

Mindenesetre itt van ez a második hir, amely szerint a másik Vietnam környékén eltűnt USA gépet meg az amerikaiak tüntették el az örökkévalóságba paranoiából. Véletlenek pedig nincsenek….

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20141222-francia-szakerto-szerint-amerikaiak-lohettek-le-a-malaj-utasszallitot.html

 

Úgy tűnik Putyin nagyon okos, és a jelenlegi rubel történések nem véletlenek.

https://www.youtube.com/watch?v=uLvl6zAsnO8

 

A dolog, ahogy kötelezték a vállalatokat a dollár és euro tartalékuk bedobására a rubel stabilizálására, valamint hogy az ukrán gáz fizetésekből származó rubelt is bedobták a rubel stabilizálására, eddig ha csak ezt vesszük, az látszik kétségbeesett kísérlet folyik a pénz stabilizálására. Ha viszont tudjuk, hogy a háttérben a felfokozott arany termelés mellett arany vásárlás is folyik az oroszok részéről, no meg megejelnt a hír hogy csak rubellel lehet majd a kőolajért és földgézért fizetni, megerősíti azokat az orosz felső körökből származó pletykát, hogy Oroszország – Kína tudtával s segítségével – az aranyalaphoz szeretné kötni a rubelt. A dollár jelenleg az euróhoz hasonlóan csak papírpénz, a dollárt a Bretton woods-i egyezménnyel szakították el az arany standardtól.

 

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök aláírta a rendeletet, amely előírja Oroszország legnagyobb exportvállalatai számára, hogy értékesítsék külföldi devizakészleteik egy részét. Ezzel hozzájárulnak a rubel árfolyam-stabilizálásához . A Kommerszant gazdasági lap számításai szerint ennek eredményekét a következő két hónapban a cégek napi egymilliárd dollárral áraszthatják el a pénzpiacokat március 1.-ig.

 

 

Ez a jegybank múlt héten elfogadott intézkedéseivel együtt segíthet lenyomni az orosz valuta árfolyamának hullámzását. A központi bank néhány nappal ezelőtt vállalta, hogy feltőkésíti az arra szoruló kereskedelmi pénzügyi szervezeteket, ideiglenesen lehetővé tette, hogy a pénzintézetek korábbi rubelárfolyamokkal számoljanak, megígérte, hogy devizalapjai terhére folytatja forrásaukcióit és erősíti a moszkvai tőzsde likviditását.

 

A Kommerszant azt írja, hogy az orosz kormány elküldte a rendeletet olyan vállalatoknak, mint a Gazprom gázóriás, a Rosznyefty és a Zarubezsnyfty olajcég vagy az Alrosa gyémánt-bányász\feldolgozó. A rubel nyomban három százalékkal erősödött a dollárral szemben a hír napvilágra kerülését követően.

 

Az Orosz Föderáció központi bankja szerdán elmondta, hogy devizaadósságról kiállított váltókat fogad el devizahitelek fedezeteként azzal a céllal, hogy lehetővé tegye olyan orosz vállalatoknak hiteleik refinanszírozását, amelyek előtt a nyugati szankciók miatt lezárultak a külföldi tőkepiacok hozzáférési lehetőségei. Ez a lépés kombináltan az orosz a rubelre nehezedő eladási nyomás gyengítését is szolgálja.

 

Az orosz pénzügyminisztérium is aktívan intézkedik:

 

Az orosz pénzügyminisztérium megkezdi elfekvő devizájának az eladását az alulértékelt rubel védelmére, ez a tartalék az orosz jegybanknál lévő, 7 milliárd Usd-t jelenti. A rubel erősítése céljából ebből értékesítettek egy részt:csütörtökön 500 millió dollárt, pénteken 420 millió dollárt adott el a minisztérium megbízásából a nála elhelyezett devizatartalékból.

 

http://www.marketwatch.com/story/ruble-continues-to-gain-as-exporters-are-ordered-to-sell-foreign-currency-2014-12-23

 

http://www.wsj.com/articles/russian-central-bank-stepped-in-to-support-ruble-1419321261

 

http://www.nytimes.com/2014/12/24/business/international/as-ruble-falters-russia-forces-exporters-to-reduce-foreign-currency.html?_r=0

 

http://www.nytimes.com/2014/12/24/business/international/as-ruble-falters-russia-forces-exporters-to-reduce-foreign-currency.html?_r=0

 

Oroszország a piaci hullámzások ellenére folytatta az amúgy is gigantikus aranykészletek duzzasztását – közgazdászok egy komoly csoportja azt gondolja, emögött aranydeviza-standard bevezetésének szándéka áll, amely így bevezetés esetén elválasztaná a rubel árfolyamát a dollártól. Elemzések szerint Moszkva és Peking egy ideje tervezi már egy aranystandard rendszer bevezetését, amelyben az arany venné át a dollár helyét a nemzetközi kereskedelemben.

 

A múltban alkalmazott aranydeviza-standard rendszerben az USA anno vállalta, hogy a dollárt meghatározott árfolyamon adott súlyú aranyra cseréli. Így a valuták dollárárfolyama egyszerűen adódott abból, hogy egy uncia aranyért hány dollárt, illetve más valutát kellett adni. Nixon elnök azonban a 7O-es évek elején azért szüntette meg a dollár aranyra válthatóságát, mert az akkori olajárrobbanás és a vietnami háború kiadásai miatt keményen ugrott a dollár infláció, ami a komolyan szűk sávba kényszerített árfolyam mellett túlértékeltté tette az Usd-t.

 

Jin Rickards, a Tangent Capital vezetője úgy gondolja, hogy Oroszország valóban az aranyalapú valuta megteremtése felé mehet, de arra figyelmeztet, nagyon időigényes és komplex a folyamat, amíg ez elérhetővév válik Oroszország számára, addig is Moszkva nyolván tovább folytatja az arany felhalmozását, de jelentős külföldi devizatartalékokra is szüksége van, hogy áthidalja manjd annakidején a váltási ciklus idejét, amíg végül eljut az orosz rubel aranyra válthatóságához – nyilatkozta a CNBC-nek.

 

Ami ebben a kérdésben érdekes, hogyha az orosz rubel aranyalapúvá válna, akkor az arannyal mint árupiaci termékkel összekapcsolódna, így annak aktuális árváltozásait is követnie kellene a rubel értékmozgásának.

 

http://www.cnbc.com/id/102290857#

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük