Idén negyedik alkalommal hirdették meg az Év Internetes Kereskedője Díjat, amelyet a http://www.evker.hu/  internet oldalon kezdődő közönségszavazás és a szakmai zsűri véleménye alapján legjobbnak ítélt internetes kereskedő nyerhet meg.

 

Idén negyedik alkalommal hirdették meg az Év Internetes Kereskedője Díjat, amelyet a http://www.evker.hu/  internet oldalon kezdődő közönségszavazás és a szakmai zsűri véleménye alapján legjobbnak ítélt internetes kereskedő nyerhet meg.

A megtisztelő címet a nyertes egy éven keresztül használhatja, nyereménye pedig egy, a támogatók által biztosított médiafelületekből álló online kampány. A versenyben bárki részt vehet, aki online kereskedelmi tevékenységet folytat, és az internetezők szavazatukkal támogatják. Az alapítók célja, hogy a hazai internetes kereskedelmet támogassák, és szélesebb körben népszerűsítsék.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az ez év januárjában a CIB Bankkal egyesült Inter-Európa Bank mint alapítók, valamint a Kirowski mint támogató 2005-ben közösen hívta életre az Év Internetes Kereskedője Díjat. A kitüntető elismerést minden évben az az internetes kereskedő vállalkozás kapja, amely a vásárlók internetes szavazása, illetve a szakmai zsűri döntése alapján legtöbbet tette a hazai e-kereskedelem területén, és a zsűri véleménye alapján a legjobbnak bizonyul.

A díjat azzal a közös szándékkal hozták létre, hogy az egyre nagyobb üzleti jelentősséggel bíró e-kereskedelemben a legjobban teljesítő cégek méltó elismerést kapjanak munkájuk után. 2007-től kezdve a szervezési és lebonyolítási feladatokban részt vesz a Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja is.

A díjat alapító, azóta a CIB Bankkal egyesült Inter-Európa Bank a magyarországi bankok közül elsőként lépett be az elektronikus kereskedelem banki szolgáltatóinak körébe. Az azóta eltelt idő alatt e téren a hazai piacon egyedülálló tapasztalatokra tett szert, mely szakmai tudást az ügyfelek már a CIB rangos elismerésekben részesült elektronikus banki szolgáltatásaival együtt használhatják.

A díj odaítélése egy internetes közönségszavazás, valamint egy – ezt követő üzleti, pénzügyi és marketing kritériumok alapján lebonyolított – szakmai zsűrizés alapján történik.

Az idei közönségszavazás ismét a www.evker.hu oldalon folyik szeptember 15. és október 15. éjfél között.

A közönségszavazás alatt nevezhető és értékelhető minden olyan termékeit, szolgáltatásait az interneten keresztül (is) értékesítő vállalkozás, amely Magyarországon cégbejegyzéssel bír, magyar nyelvű honlappal rendelkezik, függetlenül annak típusától (webáruház, marketplace, vagy a termék/szolgáltatás értékesítését lehetővé tevő egyéb honlap), azaz a honlapon értékesítést végez és a megrendelés a honlap felületén történik (nem a vásárló írja a megrendelő e-mailt).

A szavazás után kialakult sorrend alapján a szakmai zsűri a legtöbb szavazatot kapott 30 vállalkozás közül választja ki – több körös elbírálás során – az Év Internetes Kereskedőjét. A zsűri a döntéshez értékeli – többek között – a vállalkozások üzleti modelljeit, az elért üzleti eredményeket, a felhasználó-barátságot, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget, és számtalan egyéb szempontot. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztja az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is.

A díj ünnepélyes átadására 2008. november 11-én kerül sor. Az év internetes kereskedője jogot szerez arra, hogy egy évig használhassa a díj megjelölését, valamint az alapítók és a támogatók által felajánlott számos kedvezményt is igénybe veheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük