A karácsonyi ünnepek után legtöbbünknek eszébe jut a fogyókúra, és így az egészségesebb étkezés gondolata. Január elsején sokan megfogadjuk, hogy az újévben jobban odafigyelünk arra, mit, mikor és hogyan eszünk. Az egészségesebb étkezés vitathatatlanul fontos, ám, ha az étel nem elég finom, nehéz lesz megtartani az újévi fogadalmat. Az Electrolux gőzsütőiben készült ételek mindkét igényt kielégítik: a gőz segít megőrizni az alapanyagok vitamintartalmát, a gőzben készült ételek pedig páratlan ízélményt nyújtanak.

 

A karácsonyi ünnepek után legtöbbünknek eszébe jut a fogyókúra, és így az egészségesebb étkezés gondolata. Január elsején sokan megfogadjuk, hogy az újévben jobban odafigyelünk arra, mit, mikor és hogyan eszünk. Az egészségesebb étkezés vitathatatlanul fontos, ám, ha az étel nem elég finom, nehéz lesz megtartani az újévi fogadalmat. Az Electrolux gőzsütőiben készült ételek mindkét igényt kielégítik: a gőz segít megőrizni az alapanyagok vitamintartalmát, a gőzben készült ételek pedig páratlan ízélményt nyújtanak.

 

Az év végi ünnepi időszakban finomabbnál finomabb ételek kerülnek az asztalra, természetes, hogy mindannyian többet eszünk a megszokottnál. Mikor aztán januárban eszünkbe jut, jó lett volna kevesebb cukros, nehéz ételt enni, gyorsan megfogadjuk, hogy az újév beköszöntével egészségesebben étkezünk.

 

Az új évi fogadalmak sikeréhez azonban kevés, hogy egészségesebb alapanyagokból főzünk. Legalább annyira fontos, hogy az étel készítése közben az összetevők megőrizzék vitamintartalmukat, ráadásul az egészséges étkezés mellett elköteleződni is csak akkor tudunk, ha az ételek finomak is.

 

A professzionális konyhákban szerzett több évtizedes tapasztalat bizonyítja, hogy gőzzel készíthetők az igazán ízletes és egészséges ételek. A szakértő séfek szerint a sütési mód rövidesen a háztartásokban is el fog terjedni. Gőzsütés során a hagyományos sütési módokhoz viszonyítva 20 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet állíthatunk be, így az alapanyagok jobban megőrzik vitamin, ásványi anyag és tápanyag tartalmukat, valamint természetes ízüket. Párolásnál például 50 százalékkal több ásványi anyag és vitamin őrződik meg, mint a hagyományos sütési módszerekkel. Mindemellett, ha gőzben sütünk, kevesebb zsiradékra van szükség, az ízek gazdagabbak, az ételek omlósabbak lesznek.

 

Válasszuk a száz százalék gőzprogramot az Electrolux gőzsütőiben, és garantált sikerrel kerül az asztalra könnyű halétel, zöldséges vagy rizses fogás. A gőz és a forró levegő kombinálásával belül szaftos, kívül ropogós húsokat, házi kenyereket, sőt az alapanyagok gondos kiválasztásával még egészséges süteményeket is süthetünk. Kombinált programmal a már elkészült ételeket is felmelegíthetjük – a melegített étel íze is olyan lesz, mintha frissen készült volna.

 

Az újévi fogadalmak megtartásához, ízes ebédek és vacsorák elkészítéséhez most inspirációt ad az Electrolux receptgyűjteménye. 2014. január 6-a és június 30-a között, az Electrolux minden, a konyhastúdiókban és Márkabolt.hu üzletekben megvásárolt gőzsütőhöz receptkártya gyűjteményt ad ajándékba. Süssön póréhagymás pitét vacsorára, zöldséges rizzsel készült csirkét a családi ebédre, tálaljon brokkoli pástétomot a vendégeknek vagy készítsen körtés tejes pitét a gyerekeknek, garantált lesz a siker!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük