A hazai étteremlánc immár tizennegyedik alkalommal, a McDonald's Nemzetközi Gyermeknapja alkalmából hirdeti meg „Nyújtsd a kezed!" adománygyűjtő akcióját. 2008. november 17 és 23 között minden eladott adag sült burgonya árából 40 Ft, valamint az ez alkalomból egészen karácsonyig árusított színes mobildíszek bevétele gazdagítja majd a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt.

 

    A hazai étteremlánc immár tizennegyedik alkalommal, a McDonald's Nemzetközi Gyermeknapja alkalmából hirdeti meg „Nyújtsd a kezed!" adománygyűjtő akcióját. 2008. november 17 és 23 között minden eladott adag sült burgonya árából 40 Ft, valamint az ez alkalomból egészen karácsonyig árusított színes mobildíszek bevétele gazdagítja majd a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt.

Az adománygyűjtő program kiemelt napja november 22., szombat, amikor több száz híresség is beáll a pultok mögé, hogy az alapítvány tevékenységére felhívja a figyelmet. A korábbi években befolyt adományoknak köszönhetően eddig két Ronald Ház épült Magyarországon, ezekben 3500 család lakhatott térítésmentesen a kórházi kezelések idején. Szintén a nagylelkű adományozóknak köszönhető, hogy a budapesti házban szeptember óta megújult, még otthonosabb környezetben gyógyulhatnak a kis betegek.

A jótékonysági akciót 1994 óta minden évben megrendezi az étteremlánc, idén már közel 100 budapesti és vidéki étterem részvételével. A vállalat és franchise partnerei 2008. november 17 és 23 között minden eladott adag sült burgonyából 40-Ft-ot a budapesti és a miskolci Ronald Házakat működtető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára ajánlanak fel.

Emellett a segíteni szándékozó vendégek egy színes mobildísz megvásárlásával is támogathatják az alapítványt. A mobildísz mellé egy matricát is kapnak az adományozásról, melyet az étterem falára ragaszthatnak fel. A mobildíszt karácsonyig vásárolhatják meg az étteremlánc adakozó kedvű vendégei. Az adománygyűjtéshez az elmúlt évek hagyományait követve idén is csatlakoznak a hazai hírességek, köztük népszerű színészek, előadóművészek, szépségkirálynők és modellek, valamint számos országos rádió és TV csatorna műsorvezetői.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta segíti a magyar családokat, súlyosan beteg gyermekeknek és családtagjaiknak biztosítva elhelyezést a kórházi kezelés időszaka alatt a budapesti és a miskolci Ronald Házakban. A gyermekek a gyógyulási folyamat, kórházi kezelés ideje alatt együtt lakhatnak az alapítványi házakban szüleikkel, ami jelentősen segíti felépülésüket és lelki épségük megóvását.

„A Ronald Házak jelentős támaszt adnak azoknak a családoknak, akiknek súlyosan beteg gyermeke különben huzamos ideig a kórházban lakna, elszakítva otthonától, a családtagjaitól. Gyermekek esetén különösen fontos, hogy mentálisan biztonságban érezzék magukat, nap mint nap mellettük álljon a családjuk ebben a nehéz időszakban!" – mondta Dr. Bókay János, a SOTE I. számú Gyermekklinikájának adjunktusa, az Alapítvány elnöke.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számtalan magyarországi üzleti vállalkozásnak, magánszemélyeknek, valamint a közéleti, kulturális élet szereplőinek köszönheti a működését. A McDonald's éttermekben kihelyezett perselyek, az 1%-os adó felajánlások és a jótékonysági akciók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az alapítványi Házak folyamatosan a családok rendelkezésére állhassanak. A Nemzetközi Gyermeknapon a McDonald's éttermekben szervezett esemény is nagy szerepet játszik abban, hogy az Alapítvány folyamatosan biztosítani tudja a gyermekeknek és családjaiknak az otthonos, barátságos körülményeket.

Az adománygyűjtő hét alatt kiemelt figyelem illeti az éttermekben és a drive éttermek ablakainál megtalálható perselyeket, hiszen az ezekben elhelyezett forintok az alapítvány bevételeinek jelentős részét képezik.

Minden adományozónak köszönik a támogatást!

http://www.ronaldhaz.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük