2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Idõre elkészül az 1 millió embert érintõ szoftvermigráció avagy most már igazán temetik a DOS-t

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/4495"><img class="image thumbnail" src="/files/images/nexon.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.nexon.hu" title="www.nexon.hu" width="71" height="100" /></a><span style="width: 69px" class="caption"> <p><strong><a href="http://www.nexon.hu/">www.nexon.hu</a></strong></p></span></span>  <p><em>Tervszerûen halad Magyarország egyik legnagyobb szoftverátállása. A jövõre befejezõdõ BERENC - nexONBÉR váltás végére a NEXON ügyfelei több mint egymillió magyarországi munkavállaló bérszámfejtését végzik majd a cég Windows vagy Oracle alapú bérügyviteli rendszerével. </em></p><p>

www.nexon.hu

www.nexon.hu

 

Tervszerûen halad Magyarország egyik legnagyobb szoftverátállása. A jövõre befejezõdõ BERENC – nexONBÉR váltás végére a NEXON ügyfelei több mint egymillió magyarországi munkavállaló bérszámfejtését végzik majd a cég Windows vagy Oracle alapú bérügyviteli rendszerével.

www.nexon.hu

www.nexon.hu

 

Tervszerûen halad Magyarország egyik legnagyobb szoftverátállása. A jövõre befejezõdõ BERENC – nexONBÉR váltás végére a NEXON ügyfelei több mint egymillió magyarországi munkavállaló bérszámfejtését végzik majd a cég Windows vagy Oracle alapú bérügyviteli rendszerével.

A NEXON korábbi bérszámfejtõ rendszere, a BERENC 15 éven keresztül volt piacvezetõ Magyarországon, a DOS-os alkalmazások felett azonban még az ilyen speciális területeken is eljár az idõ. Ennek megfelelõen a vállalat 2004 végén bemutatta új, Windows alapú bérügyviteli rendszerét, a nexONBÉR-t, majd az értékesítéssel párhuzamosan megkezdte közel 3 000 ügyfelének átállítását az új szoftverre. 2007 végéig minden kifizetõhellyel rendelkezõ cégnél befejezõdik az átállás, míg 2008 folyamán valamennyi ügyfélnél lezárul a migráció.

A folyamat olyan nagyvállalatokat is érint, mint a Zwack Unicum, a Zalakerámia, az MTI, a Bonbonetti és a Magyar Fejlesztési Bank. A Magyar Televíziónál mintegy 1 700 fõs munkavállalói állomány, valamint számos megbízói vagy felhasználói szerzõdéssel dolgozó munkatárs bérszámfejtését végzik az új rendszerrel. ?Nagyon sok pozitívummal járt a nexONBÉR-re történõ átállás. A legszembetûnõbb, hogy az új szoftver windowsos felülete sokkal inkább felhasználóbarát. Számunkra azonban még fontosabb az a rengeteg riportolási funkció, melyekben a nexONBÉR többet nyújt elõdjénél, hiszen számos kimutatást kell készítenünk – számolt be tapasztalatairól Móriczné Zvornik Csilla, a Magyar Televízió humánerõforrás igazgatója. – Számfejtés szempontjából a jogviszonyváltozások egyszerû kezelhetõségét, munkaügyi oldalról megközelítve pedig azokat a plusz információkat emelném ki az elõnyök közül, melyeket egyrészt rögzíthetünk, másrészt ki tudunk nyerni a szoftverbõl."

Licencdíjmentes átállás

A NEXON idõközben elkészítette szoftverének Oracle alapú változatát is, így a nexONBÉR a Microsoft SQL Server mellett az Oracle adatbáziskezelõ platformján is üzemeltethetõ. A rendszer moduljai lefedik a bérügyvitel valamennyi területét, az elektronikus adóbevallás és a cafeteria kezelését is beleértve. A szoftver emellett a nexONHR humánügyviteli, valamint a nexONTIME munkaidõ-nyilvántartó és beléptetõ rendszerhez integrálva átfogó megoldást nyújt a humánügyvitel valamennyi területén.

 ?Várakozásainknak és terveinknek megfelelõen zajlik 20 éves történetünk legnagyobb projektje  – mondta Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezetõje. – Örömünkre szolgál, hogy régi ügyfeleink is pozitívan nyilatkoznak a nexONBÉR-rõl. Az új rendszer összemérhetetlenül több plusz információt és funkciót képes nyújtani elõdjéhez képest. Az idei fejlesztések középpontjában pedig a rendszer gyorsaságának növelése áll."

A NEXON – a szoftvergyártókra egyébként nem jellemzõ módon – a BERENC-et használó ügyfelei számára licencdíjmentesen biztosítja a nexONBÉR-t.

 

A NEXON 1989-ben alakult. Vezetõ terméke a teljes körû bérügyviteli szolgáltatást nyújtó nexONBÉR (korábban BERENC), amely a folyamatos fejlesztésnek és az évi 10-15 frissítésnek köszönhetõen a magyarországi szabályozásnak mindig megfelelõ, megbízható és naprakész. További termékei a humán tõke sikeres alkalmazását támogató nexONHR humánerõforrás-gazdálkodási rendszer, nexCAFÉ cafetéria rendszer, valamint a nexONTIME beléptetõ és munkaidõ-nyilvántartó rendszer.

Ezen kívül a cég nexONSOURCE márkanév alatt teljes körû bérszámfejtés-outsourcing szolgáltatást is nyújt. A nexONEDU oktatási központ a humánügyvitel területéhez kapcsolódó szakmai továbbképzéseken kívül szervezetfejlesztés, vezetõképzés, informatikai valamint egyedi tanfolyamok megszervezését is vállalja.

A több mint 200 fõt foglalkoztató cég 2006. évi nettó árbevétele meghaladta a 2,3 milliárd forintot. A NEXON 1996 óta rendelkezik ISO 9001 minõsítéssel, 2002-ben pedig – a szoftver termékek kategóriában elsõként – megkapta a legmagasabb szakmai felkészültséget elismerõ Microsoft Gold Certified Partner címet.  A NEXON ma kilenc magyarországi telephelyén 3000 ügyfél és több mint 1 millió munkavállaló igényeit szolgálja ki.­­­

http://www.nexon.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.