2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Igazi hacker esemény, semmi marketing rizsa!

6 min read
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/42692"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_250.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="22" /></a></span> <p>Idén már hetedik alkalommal kerül megrendezésre a KKE régió legnagyobb hackerkonferenciája, amely a legrégebbi hazai független IT biztonsági rendezvény. A Dürer kertben 2010. szeptember 18-19-én rendezendő 2010-es Hacktivity nemzetközivé nőtte ki magát.  Az eddigi regisztrációk alapján akár 1024 fő is érkezhet, köztük sok külföldi, mivel idén először az előadások és workshopok kétnyelvűek, folyamatos szinkrontolmácsolással.</p><p>

 

Idén már hetedik alkalommal kerül megrendezésre a KKE régió legnagyobb hackerkonferenciája, amely a legrégebbi hazai független IT biztonsági rendezvény. A Dürer kertben 2010. szeptember 18-19-én rendezendő 2010-es Hacktivity nemzetközivé nőtte ki magát.  Az eddigi regisztrációk alapján akár 1024 fő is érkezhet, köztük sok külföldi, mivel idén először az előadások és workshopok kétnyelvűek, folyamatos szinkrontolmácsolással.

 

Idén már hetedik alkalommal kerül megrendezésre a KKE régió legnagyobb hackerkonferenciája, amely a legrégebbi hazai független IT biztonsági rendezvény. A Dürer kertben 2010. szeptember 18-19-én rendezendő 2010-es Hacktivity nemzetközivé nőtte ki magát.  Az eddigi regisztrációk alapján akár 1024 fő is érkezhet, köztük sok külföldi, mivel idén először az előadások és workshopok kétnyelvűek, folyamatos szinkrontolmácsolással.

Retro hangulatban fogunk úszni, ez magyarázó a helyszínre is, ami egy kissé laza, de azért kiszolgálja a technikai paramétereket. Lesz biztonságos wifi infrastruktúra, két teremben, két szekcióban folyamatosan zajlanak a szakmai programok és jó idő esetén a különtermek mellett az udvart is igénybe fogjuk venni.

Két nap, 28 előadás, 2 workshop, 3 tréning, egy kerekasztal vita, Wargame, Capture the Flag, Hack the Vendor játékok 100.000 ft-os nyereményekkel, Wall of the Sheep, Hardver workshop Mitch Altman-nal, egész nap sör, hot-dog, pizza, jó beszélgetések, falmászás és este fergeteges buli. Körülbelül így lehetne leírni egy mondatban a legrégebbi hazai független IT biztonsági rendezvény 2010-es évi programját.

Az esemény túlzás nélkül rendkívül sokszínű lesz. A szombati keynote speaker nem más, mint Bruce Schenier Amerikából, aki a világ egyik leghíresebb IT-biztonsági szakértője.

Bártfai Attila elmondása szerint több, mint 150 ezer ember olvassa havonta Kriptogram nevű hírlevelét.  Schenier alapvetően kriptográfus, jónéhány biztosítási, titkosító protokoll kitalálása, más protokollok feltörése kapcsolódik a nevéhez, több könyvet írt. 

 Bruce reggel nyitóelőadást tart, majd a nap végét is ő zárja azon a könyvbemutatón, ahol dedikálja HVG Kiadó és a Kancellár.hu Zrt. közös gondozásában magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét, melyben az elmúlt néhány év blogbejegyzései vannak témakör szerint összeválogatva. Vasárnapi keynote speakerünk "FX" Lindner a "Hogyan Lopjunk Kontinenst" hacker kultuszkönyv társszerzője, aki 2001-ben elsőként írt Cisco IOS Exploit-ot a világon. Feltűnik ismét a színen a tavalyi keynote speaker, Alexander Kornbrust Oracle guru, és új vírusszakértő Robert Lipovski is ideérkezik az ESET laborból, Pozsonyból. Idén a jogi előadók egy egész szekciót kitesznek, és 3 előadás erejéig bepillanthatunk az informatika hőskorába is. Téma lesz idén a wifi hotspot „használat", az IT SEC Compliance, a password cracking és az egghunting is. Két workshop is színesíti a szakmai programot, ahol a szimpla prezentáció helyett az előadók által bemutatott technikák laptopokon azonnal kipróbálhatók lesznek.

Az előtérben mindeközben játszhatnak a kihívásokra vágyó résztvevők egyénileg és csapatokban is. Újra lesz „Wargame", azaz betörési teszt gyakorlat, különböző nehézségű pályákból összeállítva. A tavaly nagy sikerű „Hack The Vendor" játék is folytatódik újabb gyártókkal a ringben. A játék lényege, hogy szponzori felajánlások jóvoltából a résztvevőknek lehetőségük van egy vagy több információbiztonsági terméket tesztelni, vagyis legális keretek között a helyszínen feltörni. A cél, hogy nem megszokott módon hívjuk fel a szakértők figyelmét a gyártók valamely termékére, és persze a szerencsés hacker tehetségére. Ráadásul a jutalom sem marad el, mindkét játékunknak 100.000 Ft-os főnyereménye lesz! Idén először új csapatjátékkal is előrukkolunk! A „Capture the Flag" alapkoncepciója talán ismert, a feladatra jelentkező 2-4 fős céges csapatoknak tíz órájuk lesz távolról megszerezni az irányítást néhány a gyakorlatban sűrűn előforduló, sebezhető konfigurációjú számítógép fölött. A nyertes a tárgynyereményen túl a Check Point „Vándor" díját is hazaviheti.

Egy nyugis sarokban hardver workshopot tart Mitch Altman! Mitch, akit bátran nevezhetünk hardver hackernek, San Francisco-ból érkezik félelmetes elektronikai tudásával és eszközeivel, hogy a résztvevőkkel közösen forrasszon össze és hívjon életre különleges informatikai eszközöket. A kiállítók is készülnek játékokkal, a HP-től Notebook-ot lehet nyerni, a Symantec-től pedig vírusvédelmet.

Nem maradhat el a szokásos kikapcsolódás és buli sem, a kancellar.hu mászófallal készül, este pedig ismét lesz Balabit kontinens party italtúrával és rock koncertekkel.

A rendezvény gyémánt szponzorációját idén a NOREG Információvédelmi Kft. vállalta.

"Cégünk, az információbiztonsággal foglalkozó Noreg Kft. már közel 12 éves tapasztalattal rendelkezik többek között sérülékenységvizsgálat, behatolásvédelem és etikus hackelés területeken. Mindig is alapvető célunk volt a biztonságtudat és a biztonsággal kapcsolatos kérdések megfelelő előtérbe helyezése, a Hacktivity egy nagyon jó lehetőség arra, hogy még szélesebb körben tárgyaljunk ezekről. Ügyfeleink között megtalálhatók a legnagyobb pénzügyi szervezetek, telco és ipari vállalatok, akik nap mint nap szembesülnek a legújabb biztonsági fenyegetésekkel. Ezért fontos számunkra, hogy szakembereink mindig egy lépéssel a legújabb fenyegetések előtt járjanak, hogy folyamatosan részt vegyünk a szakmai továbbképzéseken és konferenciákon. Az idei évben támogatóként szerepelünk a Hacktivity konferencián, reméljük, a szakmai eszmecserék hozzájárulnak ahhoz, hogy szolgáltatásainkat továbbra is a legmagasabb színvonalon tartsuk" – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

Aranyszponzoraink a HP és Kancellár.hu Zrt. Ezüst fokozató támogatóink az ESET és a Balabit IT Security. Bronz fokozatú támogatóink az ASC, a Check Point, a CA, a CISCO, az E-group, a Filtermax, a Formula Mérnökiroda, az Ironport, a Symantec, a Synergon, a T-Systems, és az RRC. A biztonságos wifi infrastruktúrát a helyszínen a Biztribútor biztosítja, a technikai támogatónk pedig a SilentSignal.

További információk és előregisztráció szeptember 5-ig a http://www.hacktivity.hu/ oldalon.

„Nézd meg a videót a hacktivity.com-on és kövess minket a Facebook-on! Ha rajongónk vagy a Facebook-on, a kedvezményes jegyelővételen kívül, további 10%-os kedvezményt adunk a jegy árából. Folyamatos információkat közlünk a Facebook Hacktivity rajongói oldalán." – hallhattuk a szervezőktől. A tájékoztató fotóján balról: Dr. Kőrös Zsolt, Szutor Bernadett szervező és Bártfai Attila.

Összeállította: Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük