2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Igor tigris ízületei is sajátsejtes eljárással gyógyulnak

3 perc olvasás

igor.jpgA humán gyógyászatban már bizonyított sajátsejtes eljárással kezelik a Szegedi Vadaspark tigrisét. Sajátsejtes ízületkezelési eljárással gyógyul Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, aki évek óta ízületi fájdalmakkal küzd.

 

A 13 éves nagyragadozót az emberi ízületek kezelésében már Magyarországon is sikerrel alkalmazott új Lipogems eljárással kezelik. Az eljárás a „páciens” saját zsírszövetéből vett regeneratív (ős)sejteket is tartalmazó szövetállománnyal gyógyítja a sérült ízületeket. Csakúgy, mint az ízületi betegségben szenvedő embereknél, Igor csípőízületét is egy 45-60 perces „egynapos” beavatkozás keretében kezelik majd az orvosok.

 

A világon minden 5. ember szenved valamely nagyízületet – váll, csípő, térd, boka, könyök, csukló – érintő porckopási problémától. Az ízületi betegségek nemcsak az embereket, hanem sajnos az állatokat is érinti csakúgy mint házi-kedvenceket, lovakat és egzotikus állatokat, például Igort, a tigrist.

 

Az ízületi betegségekben szenvedők életminőségének javítását segítő technológiát 2010-ben fejlesztették ki Olaszországban. Olyan ízületi problémákkal küzdőknek nyújt 100%-ban természetes segítséget, akiknek más konzervatív (fájdalomcsillapítók, szteroidok)
kezelések esetleg már nem segítenek, a protézis beültetés pedig még nem javasolt, nem lehetséges vagy nem vállalják, életminőségüket ugyanakkor már csak folyamatos fájdalomcsillapítással lehet fenntartani, mint Igor tigris esetében is.

 

Igor csípőjét is úgy kezelik, mint az emberekét

„Igor csípőízületét pont úgy kezeljük, mint egy emberét. A sajátsejtes ízületkezelési eljárás keretében, a páciens – jelen esetben Igor tigris – testéből kis mennyiségű zsírszövetet veszünk, amit mechanikusan megtisztítunk, majd ugyanazon 45-60 perces eljárás keretében visszaültetjük a kezelésre szoruló ízületbe” – nyilatkozta Dr. Gippert Róbert, a kaposvári Ro-Vet Kisállat Rendelő vezető állatorvosa. „A megkopott ízület gyógyulása csakúgy mint az embereknél, Igor tigris esetében is a saját sejtek regeneratív, öngyógyító hatásának köszönhetően, külső anyag használata nélkül történik” – tette hozzá a szakember.

 

„A sajátsejtes Lipogems ízületkezelési eljárással eddig világszerte mintegy 30.000, Magyarországon pedig már több mint 550 pácienst kezeltek” – mondta Veres József, a Lipogems eljárás hazai kereskedelmi partnere, a Medropolitan Consulting Kft. ügyvezető igazgatója. „Bízunk benne, hogy ezen páciensekhez hasonlóan Igor csípőfájdalmai is hamarosan jelentős mértékben csökkennek vagy akár meg is szűnnek, és hogy a vadaspark látogatóinak örömére, Igor újra ízületi fájdalmak nélkül élheti hétköznapjait” – tette hozzá.

 

Igor: a világon az első szibériai tigris, akit Lipogems sajátsejtes eljárással kezeltek

A Lipogems eljárás Magyarországon már évek óta elérhető a humán gyógyászatban, de állatgyógyászati alkalmazása csak a közelmúltban vette kezdetét. Ezen terápiás területen való alkalmazása még aránylag új. Nyugat-Európában és Észak-Amerikában is egyelőre viszonylag kevés klinikán zajlik. Közép-Kelet-Európában pedig jelenleg kizárólag hazánkban érhető el. Alkalmazásával itthon Dr. Jármy Miklós és kollégái eddig néhány lovat, Dr. Gippert Róbert mintegy 30 kutyát és hazánkban először, kuriózumként 1 tigrist, Igort kezeltek.

 

http://medropolitan.hu

http://www.drgippert.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.