2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Így hangolódj a vasárnapi Oscar-díj-átadóra

3 perc olvasás

vetit.jpgNégy évtized filmremekeivel melegít az Oscarra a Paramount Channel. Oscar-díjas filmekkel hangolódhatunk az Amerikai Filmakadémia vasárnap éjszakai díjátadójára a Paramount Channel jóvoltából! Minden korosztály számára felhőtlen szórakozást ígér a csatorna, hiszen olyan sikerfilmek kerülnek képernyőre a nap folyamán, mint a Hihetetlen család, a Juno vagy Roman Polanski klasszikusa, a Kínai negyed!

 

Március 4-én rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban a 90. Oscar-gálát, ahol a 2017-ben bemutatott alkotások közül az egyes kategóriák legjobbjait díjazzák. A Paramount Channel a filmipar leghíresebb díjátadójának tiszteletére négy, arany szobrocskával kitüntetett remeket tűz műsorára a díjátadó napján, hogy a mozirajongók stílusosan hangolódhassanak a várva várt eseményre.

 

A különleges programsorozat kezdő darabja a 2004-ben bemutatott rajzfilm, A hihetetlen család lesz. A Pixar mára már kultikussá vált meséjét két Oscarral (a legjobb animációs film és a legjobb hangvágás) jutalmazták, a szuperképességekkel rendelkező család kalandjai pedig garantált szórakozást ígérnek nemcsak a gyerekek, hanem az egész család számára.

 

Ezt követi a Juno című amerikai romantikus vígjáték, amely a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjat zsebelte be. A történet egy minnesotai 16 éves, legjobb barátjától teherbe esett lányról szól. A kamaszként anyává váló főhős megpróbáltatásait humorral átszövő történetben olyan sztárok tűnnek fel, mint Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner és J.K. Simmons.

 

A különleges filmsorozat egyik legklasszikusabb darabja a Robin Williams, Ben Affleck és Matt Damon főszereplésével készült Good Will Hunting, ami 21.00-kor vonzza majd a képernyő elé a nézőket. Az 1997-ben bemutatott dráma középpontjában a gondnokként dolgozó különc és zseni Will áll, akinek kivételes tehetségére egy egyetemi professzor figyel fel. A filmben nyújtott alakításáért Robin Williams a legjobb mellékszereplő díjával, a főszerepek mellett a forgatókönyvet is jegyző Affleck-Damon páros pedig a legjobb eredeti forgatókönyvért járó aranyszoborral gazdagodott az 1998-as Oscar gálán.

 

Az estét a Kínai negyed zárja. Az 1974-ben debütált kultuszfilm a lengyel rendezőfenomén, Roman Polanski utolsó Amerikában készült alkotása. 11 kategóriában jelölték Oscar-díjra, végül a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó szobrot sikerült begyűjtenie. A magándetektívet és különös megbízóját pedig két hollywoodi legenda, a fiatal Jack Nicholson és Faye Dunaway alakítja.

 

Ne maradjon le a különleges filmválogatásról március 4-én 16.45-től a Paramount Channel műsorán!

 

A filmek kezdési időpontjai és vetítési sorrendje:

16.45, A hihetetlen család

19.00, Juno

21.00, Good Will Hunting

23.40, Kínai negyed

 

http://www.paramountchannel.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.