Az Extenda, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezésében ismét megrendezésre került a kiváló andalúz termékek bemutatkozója 9 piacvezető dél-spanyol élelmiszergyártó és bortermelő vállalat részvételével.

Az Extenda, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezésében ismét megrendezésre került a kiváló andalúz termékek bemutatkozója 9 piacvezető dél-spanyol élelmiszergyártó és bortermelő vállalat részvételével.

Egyre kedveltebb hazánkban is a mediterrán diéta, ezen belül is a spanyol, illetve andalúz termékek. Jól bizonyítja ezt, hogy mára már Magyarországon is számos andalúz márka érhető el a régió olyan emblematikus termékeiből, mint például az olíva olaj, olaj- és kapribogyó, sherry, vagy éppen a serrano sonka, és az sem elhanyagolható tény, hogy a téli zöldségek és gyümölcsök közül is jónéhány érkezik hazánkba ebből a napfényes dél spanyolországi régióból.

A tradíciók megtartása mellet az andalúz élelmiszeripar mindig is törekedett az egészséges, és innovatív élelmiszerek előállítására, így a showroom látogatói olyan különlegességekkel is megismerkedhettek, mint az aloe verás italok, diabetikus és koleszterin kontroll termékek, sherry borecet, bio olíva olaj és bébiételek, vagy a bor alapú brandy és likőrök.

A 9 piacvezető dél-spanyol vállalat bemutatkozott a sajtó képviselői előtt, majd kereskedelmi hálózatok beszerzőivel és magyar élelmiszerimportőrökkel folytatott tárgyalásokat. A résztvevők programját a sajtó képviselőivel közösen elfogyasztott tapas reggeli, valamint hiper-, és szupermarket látogatás színesítette.

Ahogy azt az eseményt szervező Extenda Budapesti irodájának igazgatójától, Naszály Évától megtudtuk, az esemény célja, hogy egyre többféle andalúz termék legyen elérhető a magyar piacon, és hogy ez a kínálat a lehető legtöbb boltban beszerezhető legyen, míg végül a magyar háziasszonyok is ugyanazokból az alapanyagokból tudnak majd főzni, mint bármelyik 'Señora' Malagában vagy Sevillában.

Addig is a hazai közönség kóstolhat sherryket a márciusi Vince kiállításon, kipróbálhat újdonságokat és megszokott kedvenceket a Cora áruházak júniusi spanyol hetein, és a vállalkozó kedvűek andalúz receptversenyen is részt vehetnek. Megéri, hiszen a győztesek egy andalúz mesterszakács bemutató oktatására is meghívást nyernek.

Az események mögött az EXTENDA áll, amely az Andalúz Tartományi Kormány által létrehozott non-profit szervezet. A sevillai központú intézmény 21 képviseleti irodával rendelkezik szerte a világon és legfőbb célkitűzése az andalúz vállalatok sikeres és tartós jelenlétének elősegítése a nemzetközi piacokon. A budapesti iroda immár 9 éve áll az andalúz és a magyar cégek rendelkezésére, és népszerűsíti a régió termékeit a magyar nagyközönség előtt.

Résztvevő andalúz cégek:

Résztvevő cégek

Termékek

PROMEKS INDUSTRIAL, S.A.

http://www.bodegascruzconde.com/

Erősített borok, sherryk, Brandy, likőrök, párlatok, rum, borecet stb.

TORRES Y RIBELLES, S.A.

http://www.torresyribelles.com/

Extra szűz és normál olívaolaj (bio változatban is); pomace és napraforgó olaj, borecet

PRODUCTORA ESPAÑOLA DE DIETETICA DEL SUR, S.L.

http://www.visana.es/

Diétás termékek: cukormentes és teljes kiőrlésű kekszek, édességek, csokoládé, koleszterin kontroll termékek

CAMPO BETICA S.L.

http://www.campobetica.com/

Bio aloe vera juice, vitaminos és aloe verás narancslé; bio immunerősítő ital; mentás, goji bogyós és narancsos bio csokoládé; édesítők, természetes kozmetikumok

GRUPO COLVI

http://www.colvi.es/

3 cég export konzorciuma. El Majuelo: sherry borecetek és szószok; Aceites Guadalentin: extra szűz és bio olívaolajok; Jamones Eiriz: ibér sonka és hústermékek

LUXEAPERS, S.L.U.

http://www.luxeapers.es/ 

Kapribogyó, zöld-és piros bors, ecetes, olívaolajban és fűszeresen eltett, chilis fokhagyma, fokhagyma saláta, pepperoni, Piri-Piri , gyöngyhagyma, ecetes uborka, szárított paradicsom

BODEGAS WILLIAMS AND HUMBERT

http://www.williams-humbert.com/

Sherry, brandy, sherry brandyből készített likőr, rum, mely félig a Karib szigeteken, félig Jerezben érlelődik

BIOALIMENTACION INFANTIL S.L.

Zöldség és gyümölcs alapú BIO bébiételek

BODEGAS MÁLAGA VIRGEN

http://www.bodegasmalagavirgen.com/ 

Malaga és Sierras de Málaga eredetvédettséggel rendelkező likőrborok, fehér, vörös és rozé asztali borok, brandy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük