Közel 18 000 hazai iskolás nevezett a Google Magyarország Doodle 4 Google – Nekem Magyarország…” című rajzpályázatára. A döntőbe jutott rajzokra mától egy héten keresztül  lehet szavazni a verseny weboldalán. A győztes alkotás a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én jelenik meg a google.hu-n, a Google hivatalos logója helyén, így várhatóan több millióan láthatják majd egyetlen nap alatt.

Közel 18 000 hazai iskolás nevezett a Google Magyarország Doodle 4 Google – Nekem Magyarország…” című rajzpályázatára. A döntőbe jutott rajzokra mától egy héten keresztül  lehet szavazni a verseny weboldalán. A győztes alkotás a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én jelenik meg a google.hu-n, a Google hivatalos logója helyén, így várhatóan több millióan láthatják majd egyetlen nap alatt.

 

A Google világszerte számos országban rendez Doodle 4 Google versenyeket, hogy a diákok rajzban mondhassák el véleményüket egy-egy fontos témában. A versenyre nevezett alkotások a Google felirat újraértelemezései, átdolgozásai (doodle). Ilyeneket jeles személyek, események évfordulóira a Google is készít, a magyar internetezők találkozhattak már pl. március 15-re vagy épp Gábor Dénesre emlékező ábrával a google.hu oldalon.

 

Nagyon büszkék vagyunk a hazai diákokra. Világszerte sok országban szervezett már a Google helyi képviselete hasonló versenyeket, de sehol ilyen nagy arányban nem érkeztek pályázatok, mint most Magyarországon. Minden 200 iskolásból 3 rajzolt, és elküldte nekünk alkotását, megmutatta, mit jelent számára Magyarország, egyúttal pedig támogatta a Bátor Tábor Alapítványt. Köszönettel tartozunk ezért nekik, szüleiknek és tanáraiknak is – mondta Heal Edina, a Google Magyarország vezetője.

 

Az első magyar Doodle 4 Google verseny témája Nekem Magyarország…” volt, a diákok 4 korcsoportban küldhették be rajzaikat. A zsűri – Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színművész – kiválasztotta minden korosztályból a 15-15 általuk legjobbnak ítélt alkotást. A döntés ezt követően az internetezők kezébe kerül, akik a pályaművekre május 30-tól egy héten keresztül szavazhatnak a verseny weboldalán.

 

Az egyes kategóriák nyertesei egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztő központjába, Zürichbe. Az összességében legtöbb szavazatot kapó pályázó rajza 2011. június 15-én egy teljes napig látható lesz a Google magyarországi főoldalán, emellett iskolája 1 millió Ft támogatásban részesül. A Google az eredményeket június 14-én egy díjátadó rendezvényen teszi közzé, melyen a döntőbe jutott pályázók és barátaik, szüleik, tanáraik, valamint a média képviselői vehetnek majd részt.

 

A versenyen nem csak a pályázók nyerhettek, a Bátor Tábor Alapítványnak felajánlott támogatás értelmében a rajzoló gyerekek és a Google 480 súlyosan beteg gyerek gyógyulását segíti elő. A cég az adománnyal fedezi a nyári szezonban a programot megvalósító önkéntesek felkészítésének, képzésének költségét, valamint a táborban a gyerekek által felhasznált eszközöket az arcfestéktől a színes papírokon át a nyílvesszőkig.

 

A döntőbe jutott alkotások a Műcsarnoknak, a verseny szakmai partnerének jóvoltából nyomtatott formában is megtekinthetőek lesznek. A kiállításnak a Műcsarnok Kávézója ad helyet, a pályaművek július 31-ig nyitva tartási napokon díjmentesen megtekinthetőek.

A Műcsarnokról

A verseny szakmai támogatója/partnere a Műcsarnok. A Műcsarnok Magyarország meghatározó kortárs művészeti kiállítóhelye, mely a német Kunsthalle-k mintájára szerveződik.  A Műcsarnok a kulturális és társadalmi környezettel foglalkozó kortárs kultúra és művészet aktív találkozóhelye és alkotóműhelye. Progresszív kiállítóhelyként fő törekvése, hogy művészeti szempontból minél érdekesebb, releváns művészeti felvetésekkel ismertesse meg az érdeklődőket, valamint hogy egy-egy kiállítással a látogatók számára is korszerű és izgalmas betekintést kínáljon a kortárs képzőművészetbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük