2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Információtechnológiai cégbe invesztál a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64550"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image2_367.jpg" border="0" width="121" height="60" /></a></span>A magyar piacon sikeresen működő IT fókuszú cégcsoport fejlesztését és regionális pozícióinak megerősítését segíti a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetésével. A tíz éve sikeresen működő Trinity cégcsoport saját fejlesztésű szoftvereinek megrendelői a pénzügyi és befektetési szektorból, az általa forgalmazott ERP rendszereinek felhasználói pedig elsősorban az ipari termelővállalatokból kerülnek ki.</p> <p> 

image2 367A magyar piacon sikeresen működő IT fókuszú cégcsoport fejlesztését és regionális pozícióinak megerősítését segíti a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetésével. A tíz éve sikeresen működő Trinity cégcsoport saját fejlesztésű szoftvereinek megrendelői a pénzügyi és befektetési szektorból, az általa forgalmazott ERP rendszereinek felhasználói pedig elsősorban az ipari termelővállalatokból kerülnek ki.

 

image2 367A magyar piacon sikeresen működő IT fókuszú cégcsoport fejlesztését és regionális pozícióinak megerősítését segíti a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetésével. A tíz éve sikeresen működő Trinity cégcsoport saját fejlesztésű szoftvereinek megrendelői a pénzügyi és befektetési szektorból, az általa forgalmazott ERP rendszereinek felhasználói pedig elsősorban az ipari termelővállalatokból kerülnek ki.

 

A tőkebefektetést fogadó Trinity cégcsoport az információtechnológiai szektorban működik, két tagja a Trinity Consulting Zrt. és a Trinity Enterprises Kft. Előbbi társaság saját fejlesztésű pénzügyi szoftvercsaláddal (TRIAS) és az ehhez kapcsolódó tanácsadással nyújt hosszú távú, rugalmas és naprakész IT megoldásokat a pénz- és tőkepiac szereplői számára, immár tíz éve. „Szakembereink nem a szoftvergyárak tömegtermelésével versenyeznek, kiemelkedő minőségű saját termékeinkhez készítenek ügyfélre szabott megoldásokat a hazai pénz- és tőkepiac legjelentősebb szereplői körében." – összegzi Kreskai György a Trinity Consulting vezérizgatója. „Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a hazai informatikai és tanácsadói piac meghatározó tényezőjévé váljunk, további növekedésünket a minőségre, az kiforrott technológiákra, valamint magasan képzett szakembergárdánk bővítésére kívánjuk alapozni."

 

A cégcsoport másik tagja a Trinity Enterprise Kft. vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszereket forgalmaz és fejleszt az ipari termelővállalatok számára. A társaság 2011 áprilisától egy vállalatirányítási rendszereket fejlesztő multinacionális cég, a CDC Software magyarországi kizárólagos viszonteladója és közép-európai forgalmazója. A Trinity az élelmiszeripari, vegyipari és gyógyszergyártó cégeket célozza meg a CDC Software termékportfóliójával, nemrégiben kezdődött meg például a PICK Nyrt. erőforrás-tervezési rendszerének megújítása. A cégcsoport további növekedéséhez elengedhetetlen a saját fejlesztésű TRIAS rendszer technológiai, illetve humánerőforrás-oldali fejlesztése, a TRIAS termékcsalád és a CDC Software termékportfolió elterjesztésével a közép- és kelet-európai terjeszkedés valóra váltása.

 

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetése e célok eléréséhez nyújt tőkeforrást, 20 százalékos tulajdonhányadért cserébe. "A befektetési döntés alapját a Trinity csoport elmúlt évtizedben nyújtott teljesítménye és folyamatos innovációra képes fejlesztői tudásbázisára épülő megalapozott cégfejlesztési terve adta" –  indokolja a befektetési döntést Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. „Az információtechnológia területén a jól képzett munkaerő a cégek egyik legnagyobb értéke, a tervezett fejlesztések jelentős részben e munkavállalói létszám bővítését célozzák, ami a mi legfontosabb prioritásaink egyike." A későbbiekben a tervezett növekedés gyümölcseként a társaságokban képződő eredmény biztosíthat majd forrást az üzletrész visszavásárlásához.

 

A Trinity Consulting pénzügyi-befektetési szemléletű informatikai alkalmazása, a TRIAS a pénzügyi szolgáltatók vagyonkezelési, ügyfélszámla-kezelési, befektetési, letétkezelési, és back-office folyamatainak támogatását biztosítja. E megoldás a befektetési, vagyonkezelési és biztosítói üzletágak hatékony működését is segíteni képes.

 

A csoport által forgalmazott vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszer termékkövetése és termék-kalkulációja révén a termelő cégek működési hatékonysága növelhető meg jelentős mértékben. A tapasztalatok szerint az alkalmazás használatával a készletszintek 25-60 százalékkal csökkenhetnek, a forgási sebesség 30-50 százalékkal, az értékesítés tervezhetősége 25-80 százalékkal növekszik. „A termelési folyamatok professzionális menedzsmentjével párhuzamban emelkedik a termelékenység, a pontos teljesítés aránya nő, és a kapacitások kihasználása is optimálisabbá válik."- összegzi a partnervállalati körből származó tapasztalatokat Kreskai György.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.