2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Integráció a zene és tánc jegyében – művészeti gála

6 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/80296"><img class="image image-_original" src="/files/images/szilvia%20(1).jpg" border="0" width="478" height="687" /></a></span>„Integráció a színpadon a zene és a tánc nevében" jelmondattal rendez 2014. május 18-án művészeti bemutatót a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, ahol az egészséges és a fogyatékossággal élő művészvilág találkozik, hogy együtt bizonyítsák be: az alkotás lehetősége mindenkiben ott rejlik. <p> 

„Integráció a színpadon a zene és a tánc nevében" jelmondattal rendez 2014. május 18-án művészeti bemutatót a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, ahol az egészséges és a fogyatékossággal élő művészvilág találkozik, hogy együtt bizonyítsák be: az alkotás lehetősége mindenkiben ott rejlik.

 

„Integráció a színpadon a zene és a tánc nevében" jelmondattal rendez 2014. május 18-án művészeti bemutatót a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, ahol az egészséges és a fogyatékossággal élő művészvilág találkozik, hogy együtt bizonyítsák be: az alkotás lehetősége mindenkiben ott rejlik.

 

Az este fellépői között szerepel Kárászy Szilvia zongoraművész, Torres Dani a Pa-Dö-Dö együttes, Szabó Leslie, Krizbai Teca, Vágó Bernadett, R. Kárpáti Péter és Benkő László, az Omega billentyűse, valamint László Attila, a Csillag születik győztese.

 

Immár hagyománnyá vált, hogy a Mozdulj! Közhasznú Egyesület különleges gálával lepi meg a művészetkedvelő közönséget. Idén sem lesz ez másképp: május 18-án az Aranytíz Kultúrházban ismét színpadra lépnek hazánk tehetséges művészei, köztük egészséges és fogyatékossággal élő táncosok, énekesek, előadóművészek.

 

"A dallam és a tánc hullámhosszán repülünk együtt egymásért, hogy ragyogóbbá tegyük a napot és fényesebbé a csillagokat!"

 

„Szokásunkhoz híven idén is szervezünk művészeti bemutatót, így tisztelegve az esélyegyenlőség napja előtt. Célunk – hasonlóan a korábbi évekhez -, hogy bebizonyítsuk a nagyérdemű közönség előtt: a művészetnek nincsenek határai. A színpadon a hazai zenei élet olyan tehetségeivel találkozhatunk majd, mint Torres Dani, a Pa-Dö-Dö együttes, Vágó Bernadett musicalszínésznő, Benkő László, az Omega együttes tagja, Krizbai Teca vagy Szabó Leslie, de bemutatkozik a Gördülő Táncegyüttes csapata, a Roll-Dance tánccsoport, Jánoki Mário az Andrea Bocelli nemzetközi tehetségkutatót verseny felfedezettje, Daniela Ivanova kekereksszékes énekesnő és Napsugár Anna jeltáncművész is. A gálán olyan premiereknek leszünk szem és fültanúi, mint például Vágó Bernadett és Daniela Ivanova duettje, az este végén pedig a művészek egy kórussá alakulnak, és együtt éneklik el a Happy Day című slágert. Nem titkolt vágyunk, hogy a közeljövőben állandó estet szervezzünk a fellépők produkcióiból, ami szerepelhet valamelyik színház repertoárjában, hogy a közös művészet ereje még több embert érhessen el. Az est fővédnöke dr. Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke, műsorvezetői szerepben pedig Szily Nórát és R. Kárpáti Pétert köszönthetjük majd. Ezek a tehetséges emberek mind azért vállalták a fellépést, hogy szereplésükkel még inkább felnyissák az emberek szemét arra, hogy a fogyatékkal élő művészek munkája ugyanolyan fontos és megbecsülésre méltó, mint bárki másé. Azért, hogy minél több néző részesülhessen az este élményéből, a belépő jelképes lesz, amiből az egyesület az idei évi Balaton körüli tandemes biciklitúra látássérült tagjainak a részvételét biztosítja" – mondta dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

 

A rendezvény fő támogatója az Aranytíz Kultúrház, amely évek óta biztosítja a helyszínt, valamint a fellépők ruháinak megálmodója, a Green Culture divatcég.

Fővédnök: dr. Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke

A gála házigazdái: Szily Nóra és R. Kárpári Péter

 

Az este egyik főszereplője a legendás Omega együttes tagja, Benkő László lesz, aki nem először találkozik fogyatékossággal élő művészekkel.

„Nagyon sok olyan rendezvényen szerepeltem már, ahol a fogyatékkal élő előadóknak is adott volt az esély, hogy bebizonyítsák a közönségnek: az ő művészetük egy kicsit sem ér kevesebbet, mint egészséges társaiké. Sokszor szembesülök azzal, hogy az emberek mennyire nem tudják, vagy nem akarják meglátni azt a nyitottságot, azt a kifejezésmódot, ahogyan a fogyatékkal élők le tudják vetkőzni kiszolgáltatott helyzetüket és olyan dolgot alkotnak, ami csak kevesünknek adatik meg. Zenészként egyfajta kötelességemnek érzem azt, hogy akár a dalokon, akár egy-egy régi koncert emlékén keresztül reményt adjak az embereknek, hogy igenis megéri küzdeni, igenis el lehet érni változást. Sajnos úgy látom, hogy az emberek 80%-a egyáltalán nem nyitott a fogyatékkal élő emberek problémáira, legyen szó a művészetről, de akár bármilyen hétköznapi szituációról. Saját felelősségemnek is érzem, hogy ne hagyjam, hogy ezek az emberek ki legyenek rekesztve a társadalomból" – mesélt hitvallásáról Benkő László, aki azt is bevallotta: legnagyobb félelme, hogy az emberek nem lesznek kíváncsiak ezekre a törekvésekre, mégis bízik abban, hogy mégsem dolgozik hiába ezért.

 

Jegyár: 600 Ft. Az est bevételével a látássérülteknek és vakoknak szervezett Balaton kerülő tandemes biciklitúrát segítik.

 

Fellépők:

Pitti Katalin operaénekes

Kárászy Szilvia zongoraművész

Tahi-Tóth László színművész

Benkő László Kossuth díjas zeneszerző, az Omega billentyűse

Lang Györgyi énekes, a Pa-Dö-Dö tagja

Vágó Bernadett musicalszínésznő, a Budapesti Operettszínház tagja

Torres Dani énekes-zeneszerző, egykori Megasztáros

Szabó Leslie énekes-szövegíró, egykori Megasztáros

Krizbai Teca látássérült énekes, a Csillag születik egykori versenyzője

Jánoki Márió látássérült énekes-zongorista, Andrea Bocelli tehetségkutatójának versenyzője

Daniela Ivanova kekereksszékes énekesnő

Napsugár Anna hallássérült jeltáncművész

Csányi Márton látássérült zongoraművész

Ballai Anna énekes

Budaörsi Pro Musica kórus

Ézsiás László látássérült versmondó

Flamich Mária és Magyar Csaba látássérült énekes és zongoraművész

Gördülő Tánccsoport

Handan Vali versmondó, színművésznő

Roll Dance kerekesszékes táncegyüttes

Tiszai Annamária hallássérült versmondó

Turcsányi Bea & György standard tánc

 

2014. május 18. 16:00

Integráció a zene és tánc jegyében – művészeti gála

Aranytíz Kultúrház

Budapest V. ker., Arany János u. 10.

 

www.mozduljegyesulet.blog.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.