http://www.kekszalag.hu/http://www.kekszalag.hu/  

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) valamint Balatonfüred Város Önkormányzata idén is összefogott, hogy megrendezze a balatoni nyár talán legnépszerűbb vitorlás eseményét, a Kékszalag regattát. Erről tájékoztatták a sajtót a szervezők valamint a szponzorok képviselői  2009. június 23-án a Budai Kaszinó épületében.

http://www.kekszalag.hu/http://www.kekszalag.hu/  

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) valamint Balatonfüred Város Önkormányzata idén is összefogott, hogy megrendezze a balatoni nyár talán legnépszerűbb vitorlás eseményét, a Kékszalag regattát. Erről tájékoztatták a sajtót a szervezők valamint a szponzorok képviselői  2009. június 23-án a Budai Kaszinó épületében.

A Kékszalag nem csak a leghosszabb távú tókerülő verseny Európában, de a legrégebbi alapítású, azaz a legnagyobb hagyományokkal bíró regatta is egyben, melyet 1934-ben rendezték meg először, a tengeri sebességi versenyek min¬tájára. (Emlékezetes, hogy a Titanic a Kékszalagot szerette volna megszerezni, miközben 1912. április 14-én jéghegynek ütközött és elsüllyedt.)

 

A verseny valódi kihívás. Motorhasználat nélkül meg kell kerülni a tavat és végül be kell futni Balatonfüred előtt. Ez – akárhányadik helyen is fut át a hajó a célvonalon – igazi teljesítmény. Ha erős szél fúj azért, ha meg gyenge, akkor még inkább… A verseny igazi szabadidős, társadalmi, családi, baráti eseménnyé vált az utóbbi időben. A regattán résztvevő több mint 500 hajón, a parti rendezvényeken, a fogadásokon évről-évre ott vannak a sportvilág és az üzleti élet ismert személyiségei mellett a hétköznapi sportbarátok is.

A Magyar Telekom két márkája, az új iránt fogékony, a sportot arculatába illesztő, piacvezető,   vonalas ügyfélkört magáénak tudó T-Mobile, valamint a modern technológiai és innovatív megoldásokat kínáló, a telekommunikációs hálózat működését magas színvonalon biztosító T-Systems vállalt a regatta lebonyolításában szponzori szerepet. A névadó támogató T-Mobile természetesen kihasználja saját kommunikációs lehetőségeit is. A verseny állásáról percre kész híradás olvasható majd a t-zones WAP portálon, az időjárás változásról, az esetleges viharveszélyről pedig kör SMS-ben értesülhetnek a résztvevő hajók kormányosai.

 

Útban Balatonfüredre a Nokiával

A Nokia 2009-ben második alkalommal támogatja a Kékszalag vitorlás versenyt. A Nokia a versenyen részt vevő vitorlásokhoz hasonlóan mindig a lendületességre törekszik, és felhasználva a legmodernebb technológiai újításokat, a minőségi termékeket és szolgáltatásokat szembenéz a kihívásokkal. A Balatont átszelő Kékszalag vitorlás verseny során – csak úgy, mint a valós életben – az irány tartása elengedhetetlenül fontos. Ennek a problémának a szárazföldi áthidalására találták ki a Nokia Térképeket, hiszen segítségével a legrövidebb idő alatt elérhetjük úti célunkat akár autóval akár gyalog közlekedünk, legyen az Balatonfüreden vagy bárhol máshol, miközben a lépésről-lépésre követhető látványos és hangos navigáció valós

 

Programok

július 2. csütörtök

11:00- KÉKPÁNTLIKA RAJT

július 3. péntek

09:00 – KÉKSZALAG RAJT

A Cetelem bemutatja: Tér-Film-Zene Fesztivál

Kapcsoljuk a Kékszalagot:

09:00, 17:15, 17:45, 20:00, 23:00

18:00 – Puskás Hungary (magyar életrajzi film)

21:00 – Szakcsi Quartett koncert

július 4. szombat

Kapcsoljuk a Kékszalagot:

12:00, 15:45, 17:45, 20:00, 23:00

18:00 – Made in Hungária (magyar zenés film)

21:00 – Gáspár Laci koncert

július 5. vasárnap

Kapcsoljuk a Kékszalagot: 12:00, 14:00, 20:00 12:00 – Kékszalag Nagydíj díjkiosztó ünnepség 18:00 – Gyerekjáték (mb. am vígjáték) 21:00 – Future Plánt koncert

A filmvetítések, a koncertek és a díjkiosztó helyszíne a Kisfaludy színpad.

A programok és a rendezvények látogatása INGYENES!

Kísérő rendezvények:

  • Grand Aero Challenge repülőshow július 1-2.
  • T-Mobile bringakölcsönző a Tagore sétány elején
  • Hajókiállítás és autóbemutató a mólóhoz vezető úton
  • kisvonat-járat a nevezési sátorhoz a Zákonyi Ferenc

Információk az újságírók részére

Egyéb fontos információ

A rendezők 25 hajóra felszerelnek nyomkövető GPS be¬rendezéseket, amelyek segítségével folyamatosan látható, hogy merre mennek az esélyes hajók.

 Detre Dia – versenyen kívül – szörffel próbálja meg teljesíteni a 41. Kékszalag T-Mobile  Nagydíjat az Egészség Hídja Összefogás Egyesület programjának keretein belül. Dia tömegszűrések fontosságára szeretné felhívni a figyelmet , és a szűrések és a prevenció fontossága érdekében harcol az elemekkel, az idővel, a széllel, a hullámokkal és a különböző méretű vitorlás hajókkal.

Litkey Farkas (Lisa): „Természetesen idén a győzelem a cél, folyamatosan edzünk és mindent megteszünk az első helyért. A csapatban történt egy-két változás, van néhány új tagja a legénységnek. Elsősorban sebességre van szükségünk ahhoz, hogy sikerüljön győznünk, utána kell az, hogy összeszokott legyen a csapat. Ha nincs sebesség, bármennyire is jók lehetünk, nem tudunk nyerni."

Láng Róbert (RC 44): „Remélem ismét rekordot dönt majd a résztvevők száma, és abban is bízom, hogy minimum a dobogós végzünk. Ez persze függ a széltől is, hiszen a hajónk nehezebb, és erős szélben megy igazán jól. Elsősorban a vitorlákon fejlesztettünk az elmúlt időszakban, egy-két más jellegű technikai változtatás is történt. Taktikusunk ezúttal Kelemen Tamás lesz, az ő régi posztjára is van egy erős jelöltünk. Jó a csapat is, ami elengedhetetlen a győzelem eléréséhez."

Soponyai Géza (Avatar): „Kíváncsi vagyok, hogy a válság ha-| tással lesz-e az indulók létszámára, és mivel a liberák sem indulhatnak idén, remélem nem leszünk kevesebben a korábbi éveknél. A felkészülésünket tekintve még sok dolgunk van, folyamatosan edzünk a vízen, nagyon szeretnénk jó eredményt elérni. A csapat változatlan felállásban indul a versenyen, a hajón sem változtattunk sokat, bízunk a rutinban és a jó szélben!"

Király Zsolt (Sponsor wanted): „A hajó és a legénység is teljesen felkészült a versenyre, de készülünk egy titokkal, amit senkinek nem árulunk el, meg¬lepetés lesz! Szeretnénk végre legyőzni Farkit, mindent megteszünk majd, hogy mi fussunk be elsőnek. Most nyertük meg a Rund Um-ot   Bodeni tavon, úgyhogy jó hangulatban van a csapat, és izgatottak vagyunk a meglépéssel kapcsolatban. Jó lesz!"

Magyar Vilma (Nemere II): „Nagyon örülünk a lányokkal, hogy ismét rajthoz állunk a Kékszalagon! Szeretnénk felhívni a fiatalabb korosztály figyelmét erre a sportágra, és persze a nőket is igyekszünk közelebb hozni a vitorláshoz. A Nemere II sokkal erősebb hajó, mint a tavalyi, és ráadásul idén dupla annyian leszünk a fedélzeten, tizenketten. A csapat rendkívül elszánt, komolyan vesszük a versenyt."

Rozsnyai Domonkos (Kékpántlika győztese): „Sajnos Czeizel Jonatán most nem tud velem indulni a versenyen, mert az Interwella EB-re készül. Nagyon örültünk a tavalyi győzelmünknek, és idén is szeretnénk meg isméltelni.

Steiner Gábor felvételei

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük