Az Életrevaló Egyesület 2010. november 1-én, 35 éven aluli fiatalok részére meghirdette a II. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő versenyt.

 

Az Életrevaló Egyesület 2010. november 1-én, 35 éven aluli fiatalok részére meghirdette a II. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő versenyt.

Két kategóriában 5 perces és 40 másodperces filmek készítésével pályázhatnak a filmkészítők.

A kiírók fiataloknak szóló filmeket várnak, melyek hatásosan fogalmazzák meg a legális drogoktól és az illegális kábítószerektől való teljes függetlenség megtartásának igényét és lehetséges útjait.

A beküldött filmekben műfaji megkötés nincs, a szervezők várnak animációt, bábfilmet, rajzfilmet, gyurmafilmet vagy dokumentumfilmet, amelyek készülhetnek akár mobiltelefonnal is.

Nevezési határidő: 2011.május 10.

A nevezési szándékot az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címre küldött e-mailben kell jelezni, és a jelentkező a szervezők által küldött nevezési lap kitöltésével és visszaküldésével válik hivatalosan is pályázóvá.

Az elkészült filmet a lehető legjobb minőségben DVD-n postai úton kell beküldeni a nevezési lappal együtt az Életrevaló Egyesület címére:

Életrevaló Egyesület

1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.

2011. május 10.-től a filmek folyamatosan feltöltésre kerülnek a Videa oldalán az Életrevaló csatornába http://www.videa.hu/csatornak/40, valamint az Életrevaló Egyesület honlapjára is http://www.euroastra.info/node/add/www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu.

Az Életrevaló Egyesület az IWIW és a Facebook oldalain is hírt ad a pályázat aktuális állásáról, ahol a pályázók megoszthatják egymással tapasztalataikat.

A pályázatokat héttagú szakmai zsűri értékeli 2011. május 20-ig.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotások a további filmkészítést segítő tárgyi eszközöket és lehetőségeket nyernek. A legjobb filmekből DVD összeállítás készül, melyek kiadására az Életrevaló Egyesület szerződést köt az alkotókkal. Ezek az alkotások az együttműködő partner a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának és Oláh László Osztályvezető segítségével az ország egész területére eljutnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük