2015. január 30-án a Harmónia Jazzműhely bemutatásában a 25 éves Trio Midnight jubilemi koncertjén Tim Ries, a Rolling Stones-ból is ismert szaxofonos a vendégművész.

 

2015. január 30-án a Harmónia Jazzműhely bemutatásában a 25 éves Trio Midnight jubilemi koncertjén Tim Ries, a Rolling Stones-ból is ismert szaxofonos a vendégművész.

 

Fennállásnak 25. évét ünnepli a mainstream-jazz egyik legrégebbi és egyben legismertebb hazai jazz triója. Az 1990-es alakulása óta változatlan zenekart Balázs Elemér dobos, Egri János bőgős és Oláh Kálmán zongoraművész alapította. A külön-külön is sikeres pályaívvel, nemzetközi elismerésekkel is büszkélkedő tagok valódi mesterhármasa ez a formáció, mellyel minden hazai klubban és fesztiválon játszottak már, és emellett jelentős nemzetközi sikereket is elértek. 

https://www.youtube.com/watch?v=sWcLkB7C9Ro

 

A Trio Midnight méltó módon ünnepli születésnapját, hiszen január 30-i koncertjük alkalmával triójukhoz a zenekar tagjaival több, mint tíz éves barátságot ápoló, a legendás Rolling Stones-ból is ismert Tim Ries szaxofonos csatlakozik. A zenekart a világklasszis fúvóssal egy brüsszeli jazz versenyen hozta össze a sors. Játékuk olyan mély hatást gyakorolt egymásra, hogy azóta is rendszeresen  koncerteznek együtt itthon és külföldön egyaránt.

https://www.youtube.com/watch?v=TPMi7u8PZqA

 

Balázs Elemér másik, East Gipsy Band nevű formációja – oldalán Tim Ries-szel – bejárta az államokat. Játszottak a neves new yorki Blue Note, Smalls, és Jazz Standard klubban épp úgy, mint a Detroit Jazz Fesztiválon vagy épp a torontói Rex-ben.

https://www.youtube.com/watch?v=P_dHSbcqScw

 

Koncertjükön elhangzanak a legismertebb jazz standerdek összetéveszthetetlen „Trio Midnight-felfogásban", és jó néhány szó szerint is díjnyertes kompozíció Oláh Kálmán, Egri János és Balázs Elemér tollából.

Jegyár: 2.000 Ft / 1600 Ft (teljes / diák)

 

2015. január 30., 20:00

Budapest Jazz Club

1136 Hollán Ernő utca 7.

 

http://www.bjc.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük