A másodpercek egyre gyorsabban peregnek, ám aki jól szelektál, időt nyer! A szelektív hulladékgyűjtést mobilalkalmazással tanítja a Fővárosi Önkormányzat „házhoz menő" kampánya.

 

A másodpercek egyre gyorsabban peregnek, ám aki jól szelektál, időt nyer! A szelektív hulladékgyűjtést mobilalkalmazással tanítja a Fővárosi Önkormányzat „házhoz menő" kampánya.

 

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése érdekében a Fővárosi Önkormányzat ingyenesen letölthető mobilapplikációt kínál az érdeklődőknek: segítségével játszva sajátíthatja el mindenki, melyik hulladékot hova kell dobni.

 

A játék két részből áll: első fele hagyományos memóriajáték, amelynek során össze kell párosítani az azonos képeket tartalmazó kártyákat. A képek különféle szelektíven gyűjthető hulladékokat mutatnak; a feladat másik része, hogy a megtalált párokat a megfelelő színű edénybe helyezzük. A másodpercek közben egyre gyorsabban peregnek, ám aki helyesen szelektál, időt nyer!

 

Az alkalmazás letölthető iOS és Android rendszerre az alábbi linkekről:

https://itunes.apple.com/us/app/szelektiv-memoria/id878095240?l=hu&ls=1&mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=air.hu.creapp.air.memory

 

A „házhoz menő" rendszerben Budapesten mindenhol szelektíven lesz gyűjthető a műanyag és a fém-, illetve a papírhulladék. 2014 végéig minden fővárosi háztartás megkapja a kék és sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényeket. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) összesen négyszázháromezer új tartályt telepít, elszállításuk hatvan új, alternatív üzemű célgép gondoskodik majd. A kertes övezetekben négyhetente, a társasházas területeken hetente ürítik az edényeket. Az uniós forrásoknak köszönhetően a budapestieknek sem a tartályokért, sem az elszállításért nem kell pluszdíjat fizetniük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük