A Gyulai Várszínház kamaratermi programja 2015. január végére két igazi zenei csemegét kínál. Könnyűzenei sorozatukban az Anna and the Barbies lép fel Gyulán, ezt követi pár nappal később Taraszova Krisztina és Soós Eliza komolyzenei koncertje.

 

A Gyulai Várszínház kamaratermi programja 2015. január végére két igazi zenei csemegét kínál. Könnyűzenei sorozatukban az Anna and the Barbies lép fel Gyulán, ezt követi pár nappal később Taraszova Krisztina és Soós Eliza komolyzenei koncertje.

 

Január 27-én este a Csak a Zene, nyolc programból álló sorozat egyik régen várt könnyűzenei koncertjére kerül sor a Kamarateremben. Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara az Anna and the Barbies, akik először lépnek fel Gyulán. Az együttest 2004 őszén alapította a két testvér, Pásztor Anna és Pásztor Sámuel.

A megalakulásuk után három hónappal egy nagyszabású, látványos és rendkívül sikeres R&B – Hip-Hop koncerten nyerték meg a közönséget. Ezután fedezte fel őket egy angol menedzser, akinek segítségével 2005-ben megjelent az első lemezük Passionfruit címmel, elindítva az európai és az amerikai sikerüket. Ezt egy magyar nyelvű lemez követte. 2007-ben az induló magyar MTV zenei csatorna egyik nagy sikere lett a Tangó című számuk, amivel országos ismeretségre tettek szert. Népszerűségük azóta is töretlen.

2008-ban sikeresen debütáltak a színházban Strindberg: Julie kisasszony című darabban, amelynek zenéjét az együttes írta, szerepeit Pásztor Anna alakította. A zenekar Lenny Kravitz budapesti koncertjén az előzenekar lehetett. 2009-ben Pásztor Anna lett az év énekesnője. 2012-ben jelent meg Ámen című negyedik lemezük, amely az év albuma lett. A tavalyi évben a Márti dala (Kezdjetek el élni) listavezető volt több hétig. Ekkor jelent meg a Csillagokkal Álmodom című nagysikerű koncertalbumuk. Az együttes koncertjein olyan energiák szabadulnak fel, amelyek mindenkire hatnak, senki nem tud ülve maradni.

A zenekar dinamikus, erőtől duzzadó megszólalást produkál, amelyet őserővel celebrál Anna, miközben mélyebb értelmű szövegeket énekel. Gyulai koncertjük különleges élmény lesz zenében, szövegben, látványban.

http://www.annaandthebarbies.hu

 

Január 29-én komolyzenei koncertre kerül sor, amelynek keretében egy nagyon tehetséges, fiatal zongoraművészt és egy klarinétművészt ismerhetnek meg. A több nemzetközi zongoraversenyen díjazott beregszászi születésű Taraszova Krisztina fog fellépni a Kamarateremben Soós Eliza klarinétművésszel.

Az 1985-ben született zongoraművésznő a Liszt Ferenc Egyetemen diplomázott. Több magyar és külföldi zongoraversenyen ért el díjazásokat, pl. a Wroclawi Nemzetközi Liszt Ferenc zongoraversenyen különdíjat kapott. A jelenleg Fischer Annie Ösztöndíjas művész nagyon sok sikeres zongora szólóestet adott itthon és külföldön, de szívesen játszik nagyzenekarral és kamaraegyüttessel is.

Gyulán a partnere Soós Eliza lesz, akivel a XX. sz. eleji népszerű francia és orosz szerzők – Ravel, Debussy, Poulenc, Rachmaninov, Horowitz – műveit játsszák majd. Műsorukon zongora, klarinét és duódarabok szerepelnek.

 

Gyulai Várszínház Kamaraterem

Gyula, Kossuth u. 11.

 

http://gyulaivarszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük