2023.szeptember.25. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jelentkezz a békéscsabai Színitanház Szakgimnáziumba

2 perc olvasás

 potjo.jpgPótfelvételi 2017. augusztus 31-én a Jókai Színházban. A varázslat most kezdődik! Érdekel a színház fantasztikus világa? Van érettségid, de szeretnél továbbtanulni? Akkor gyere el augusztus 31-én 10 órakor a Baross Imre Artistaképző Intézet Békéscsabai Jókai Színházban működő Színitanház Szakgimnáziumának pótfelvételijére.

 

A Színitanház – a több mint 20 éve elindított színészképzés mellett – a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre. A Színitanház oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjaik túlnyomó többsége (kb. 70 százaléka) a pályán tudott maradni és a színpadon vagy a háttérben értékes munkát végez, sőt a háttérszakmák képviselőiről kijelenthető, hogy szinte 100 százalékuk a szakmában dolgozik.

 

A békéscsabai Színitanházba az ország egész területéről, sőt a határon túlról is járnak diákok.

Érettségire épülő OKJ-s képzéseik: Gyakorlatos színész, Színházi táncos, Divat- és stílustervező, Színháztechnikus, szcenikus, Közművelődési és közönségkapcsolati szakember. A gyakorlatos színészek ráépülő képzésként 1 év alatt Színész szakképzettséget szerezhetnek.

 

Az oktatás előnye, hogy nincs tandíj és minden szakma „élőben” sajátítható el, hiszen a tanulók beépülnek a Jókai Színházi produkcióba – fellépőként, vagy háttérmunkásként.

Az elmúlt években olyan országosan is ismert színészek végeztek Békéscsabán, mint Vadász Gábor, a Játékszín idei Kránitz Lajos-díjának tulajdonosa, az Életrevalók című produkció sztárja, a Jászai-díjas Kara Tünde, a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Jóban rosszban című sorozatból ismert Marton Róbert, vagy éppen Gubik Petra (Budapesti Operettszínház) és Szilágyi Annamária (Szegedi Nemzeti Színház). A Békéscsabai Jókai Színház jelenlegi társulatának gerincét is a Színintanházban végzett művészek alkotják.

 

A most induló 2017/2018-as tanévre augusztus végéig várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a színházban folyó munka iránt!

A meghallgatás 2017. augusztus 31-én 10 órakor lesz a Jókai Színházban. Jelentkezési lap és részletes információ megtalálható a szinitanhaz.hu weboldalon, érdeklődni a 20/213-7397-es telefonszámon lehet.

 

 

http://szinitanhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.