A korábban vállalati flottába tartozó gépjárművek hosszú távon akár jelentősen kevesebbe kerülhetnek új tulajdonosaiknak, mint például akár a külföldről behozott használtautók – vélik a Business Lease Hungary Kft. szakértői.

A korábban vállalati flottába tartozó gépjárművek hosszú távon akár jelentősen kevesebbe kerülhetnek új tulajdonosaiknak, mint például akár a külföldről behozott használtautók – vélik a Business Lease Hungary Kft. szakértői.

A pontosan lekövethető szervízmúltnak, a garantált kilométeróra-állásnak, valamint a szakértő üzemeltetésnek és karbantartásnak köszönhetően ugyanis ezekhez az autókhoz nem kapcsolódnak olyan rejtett költségek, amelyek egy magánszemélytől származó használt gépjármű esetén a későbbiekben felmerülhetnek; ilyen lehet például akár egy az adásvételt nem sokkal követően felfedezett rejtett hiba komolyabb szervizelésének az ára. Ráadásul az utóbbi években a lízingpiacon egyre népszerűbbé váltak az olyan gépjárművek, amelyek mind a céges, mind a magán jellegű igényeket ki tudják elégíteni, vagyis a benzinüzemű alsó-középkategóriás vagy crossover típusú autók.

„Aki manapság minőségi, megbízható forrásból származó, viszonylag új használtautót keres, az jó eséllyel a korábban céges flottákba tartozó gépjárművek között fogja megtalálni a számítását" – közölte Angyal Zsolt, a teljes körű mobilitási szolgáltatásokat nyújtó Business Lease Hungary Kft. Operációs Igazgatója. A válság alatt ugyanis drámai mértékben, éves szinten kevesebb mint felére csökkent a hazai újautó-értékesítések száma, aminek következtében ma jóval kevesebb néhány éves használtautó van a piacon, mint korábban jellemző volt. A visszaesés azonban jóval kevésbé érintette a cégautók piacát, így a volt vállalati gépjárművek kiváló alternatívái lehetnek a külföldről, leginkább Németoszágból behozott, olykor kétes eredetű használtautóknak.

„A mi esetünkben nem lehet kérdés a megbízhatóság: az általunk értékesített használt gépjárművek kilométeróra-állását a forgalomba állítás pillanatától kezdve rendszeresen regisztráljuk, független minőségbiztosítási partnerünk pedig az autók visszavételekor történő állapotfelmérés során minden sérülést rögzít" – mondta Angyal Zsolt. A Business Lease szakembere hozzátette: „használtautó vásárlásakor érdemes nem csak a vételárat nézni, hanem hosszú távon gondolkodni a költségekről, az évek során ugyanis sokba kerülhet a szervizelés. Éppen ezért is érdemes korábban magánkézben levő, esetleg bizonytalan eredetű gépjármű helyett volt cégautót választani."

A lízingcégek ügyfékörének használatában lévő cégautókat például jellemzően professzionális sofőrök vezetik, azokat kizárólag hivatalos márkaszervizekben ellenőriztetik és javíttatják, az autók értékének megőrzéséért pedig szakértő és szakképzett kollégák felelnek. Mindennek köszönhetően ezek a kocsik a lízingszerződés lejártakor sok esetben jelentősen jobb állapotban kerülnek értékesítésre, mint az első ránézésre hasonló paraméterekkel rendelkező, korábban magánszemélyek által használt autók. Nem véletlen az sem, hogy az általa értékesített használtautókra a Business Lease már kiterjesztett garanciát is vállal.

„A magánfelhasználók igényei és a cégautókkal szemben támasztott követelmények egyre közelebb kerülnek egymáshoz" – értékelte az aktuális piaci folyamatokat Angyal Zsolt. „Míg néhány éve a vállalati flottákba tartozó gépjárművek kiválasztásánál kizárólag az ár és a praktikum számított, addig mára itt is előtérbe került az esztétikum és a magánszemélyek számára is fontos kényelmi és biztonsági tényezők, mint a bőrkárpit, a navigáció, vagy a tolatóradar. Vállalati ügyfeleinknek a felső-középkategóriás autók mellett mi is egyre több jól felszerelt alsó-középkategóriás kocsit, egyterűt és crossovert kínálunk; amennyiben ez hosszú távon gazdaságosabb, a dízeles helyett benzines meghajtású gépjárművek választását is javasoljuk. Az ilyen kocsikat később használtautóként könnyebben tudjuk értékesíteni, emiatt ezeket céges ügyfeleinknek is alacsonyabb lízingköltségek mellett tudjuk ajánlani" – zárta gondolatait a Business Lease szakértője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük