Bár senki sem kérte, magánszorgalomból készítettem egy jogszabály tervezetet a betegeskedő egészségügy problémáinak végleges megoldására.

 

Bár senki sem kérte, magánszorgalomból készítettem egy jogszabály tervezetet a betegeskedő egészségügy problémáinak végleges megoldására.

 

A BETEGEK JOGAI ÉS KÖTELESSÉGEI

 

1.§. A betegnek joga van betegnek lenni, gyógyszert szedni, panaszkodni és az átlagon felül teljesítő egészségügyi dolgozókat jutalomban részesíteni.

 

2.§. A betegnek kötelessége az előírt gyógyszer bevenni, meggyógyulni, dicsérni az egészségügyi ellátást és az átlagon felül teljesítő egészségügyi dolgozókat jutalomban részesíteni.

 

AZ ORVOSOK JOGAI ÉS KÖTELESSÉGEI

 

3.§. Az orvosnak joga van gyógyítani, receptet írni, éjszakai ügyeletet ingyen tartani és a követelődző betegekkel szélmalomharcot vívni.

 

4.§. Az orvos kötelessége a beteg érdekében tevékenykedni. A szemorvos látástól vakulásig, az orr-fül-gégész orrvérzésig, a kardiológus szívvel-lélekkel, az ideggyógyász bolondulásig, a fogorvos foggal-körömmel, az ortopéd sebész inaszakadtáig, a proktológus a végsőkig, a tüdőgyógyász az utolsó leheletéig köteles dolgozni.

 

A HELYETTES EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAMTITKÁR JOGAI ÉS KÖTELESSÉGEI

 

5.§. Hogy ki a beteg, azt én döntöm el.

 

6.§. A beteg örüljön, hogy él. Előzze meg a betegséget. Gyógyulásáról lehetőleg saját maga gondoskodjék.

 

7.§. Több pénz nincs. Értve vagyok?.

 

ZÁRÓ RENDELKEZÉS

 

8.§. Kéretik az egészségbiztosítási járulékot pontosan fizetni. Ellenkező esetben adók módjára behajtjuk, ha addig élünk is.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük