A hirdetés bizalomgerjesztő volt: Indiában tanult parafenomén, a Bölcsek Köve Társaság helyettes szóvivője garantáltan megmondja jövőjét. Külön kérésre karrier tanácsadás, szorongás leküzdése, rontáslevétel, delejezés, aura analízis, kiropraktika. Időpont kérés telefonon.

 

A hirdetés bizalomgerjesztő volt: Indiában tanult parafenomén, a Bölcsek Köve Társaság helyettes szóvivője garantáltan megmondja jövőjét. Külön kérésre karrier tanácsadás, szorongás leküzdése, rontáslevétel, delejezés, aura analízis, kiropraktika. Időpont kérés telefonon.

 

   Kíváncsi lettem, jelentkeztem. A tágas lakás előszobájában titkárnő fogadott. Kis asztal, számítógéppel. Kérném az adatait. Születési hely, év, hónap, nap, óra, perc. Foglalkozás, családi állapot, gyermekek és testvérek száma, állandó lakhely. Majd kezembe adta a kinyomtatott adatlapot. Köszönöm, a mágus úrnak adja át a papírt, már várja önt.

 

   Nézzen a szemembe és mutassa a bal tenyerét! A mester töprengett egy darabig, majd elkezdte. Ön ízig-vérig elméleti ember, de ha erősen koncentrál, a gyakorlati problémákat is megoldja. Két hónapon belül utazni fog. Vagy hosszabban külföldre, vagy rövidebben idehaza, esetleg egészen röviden a négyes metróval. Ha zárkózottnak, idegesnek, szűkszavúnak érzi magát, ne csüggedjen. Pihenjen sokat, ettől nyílt, nyugodt és bőbeszédű lesz. Az év második felében nagy lehetőséget kínál a szerelem. Ragadja meg az alkalmat, de párját lehetőleg ne tájékoztassa. Nyár elején életre szóló meglepetésben lesz része. A jövő év pénzügyi eseménnyel kezdődik, ez lehet kedvező, de kedvezőtlen is, sok készpénzt ne hordjon magánál, inkább bankkártyát használjon és a PIN-kódját tartsa fejben. Ha néhány éven belül új lakásba költözne, ügyeljen az épületgépészeti berendezések rejtett hibáira.

 

   Köszönöm mester, hebegtem kissé zavartan a sok érdekes információtól, mivel tartozom? Tulajdonképpen ingyen végzem a munkámat. De a dologi költségekre adjon át tizenkétezer forintot a titkárnőnek.

 

   Eltelt egy kis idő, átgondoltam a dolgot, úgy éreztem, becsaptak. Feljelentést fontolgatva elmondtam dilemmámat ügyvéd barátomnak. Aki megnyugtatott. Nyugodj meg, nem csapott be téged senki. Csalást az követ el, aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt. Ezt tette veled a parafenomén? Ugye nem? Azt te sem gondolhattad komolyan, hogy megtudod tőle a jövődet. Kárt okozott neked? Nem. Szolgáltatást nyújtott. Sokallod a pénzt? Miért nem kérdezted meg a titkárnőtől, mibe kerül majd a ceremónia? Vagyis csalás nem történt. Egy játékban vettél részt, amelyben mindkét játékos tisztában volt a valós helyzettel, de a játék kedvéért eljátszottátok szerepeiteket.

 

   Persze azért nézd meg máskor, mire adsz ki tizenkétezer forintot.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük