A Microsoft bejelentése szerint a Windows Thin PC elért az RTM (Release To Manufacturing) szakaszba, július elsejétől pedig mindenki számára elérhető lesz.

A Microsoft bejelentése szerint a Windows Thin PC elért az RTM (Release To Manufacturing) szakaszba, július elsejétől pedig mindenki számára elérhető lesz.

 

A Windows 7 platformra épülő Windows Thin PC (WinTPC) segítségével az informatikusok a régi PC-kből vékonyklienseket hozhatnak létre, amelyek nemcsak könnyebben menedzselhetők lesznek, hanem ráadásul a korábbinál kevesebb energiát is fogyasztanak. A WinTPC a Microsoft asztali számítógép virtualizációs stratégiájának fontos része, amely megadja a bárhonnan történő munkavégzés rugalmasságát, javítja a vállalati megfelelőséget és üzleti folytonosságot, valamint leegyszerűsíti a géppark kezelését, ezáltal a rendszergazdák és informatikusok jobb szolgáltatást tudnak nyújtani vállalatuk alkalmazottainak.

 

A WinTPC-vel újrahasznosíthatók a régi számítógépek, így alacsonyan tartható az asztali PC infrastruktúra virtualizációjának költsége. A hamarosan elérhető verzióban néhány olyan új funkció fog megjelenni, amelyek a felhasználói közösség javaslatára és kérésére kerültek bele:

·      Billentyűzet szűrő: A WinTPC-vel lezárhatók lesznek bizonyos billentyűkombinációk a végfelhasználó elől – pl. akár a Ctrl+Alt+Delete –, így javítható a számítógépes rendszer biztonsága és kezelhetősége.

·      Nemzetközi IME (beviteli mód szerkesztő) támogatás: A WinTPC-vel nemzetközi billentyűzetek támogatására is lehetőség nyílik.

·      Kulcs menedzsment szerver (KMS – Key Management Server) / Többszörös aktiváló kulcs (MAK – Multiple Activation Key): A WinTPC ezentúl aktiválható lesz a vállalati Windows kulcs menedzsment (KMS) rendszerrel vagy a MAK kulcsok használatával, vagyis azon gyors és egyszerű aktiváló mechanizmusokkal, amelyekhez a felhasználók az asztali Windows operációs rendszerekben hozzászoktak.

 

A WinTPC létjogosultságát a Gartner is alátámasztja. Kutatásuk[1] szerint a vállalatok közel 60%-a érdeklődik jelenlegi PC-inek vékonykliensként való átalakításában, újraélesztésében.

 

A WinTPC alapú vékonyklienseken számos alkalmazás, köztük biztonsági, menedzsment, terminál, emulációs távfelügyeleti és hasonló jellegű programok, valamint webes böngészők, médialejátszók, dokumentum olvasók  azonnali üzenetküldők, a NET Framework és a Java Virtual Machine lesz elérhető. A WinTPC a RemoteFX segítségével távoli munkaasztalként is kiválóan megállja a helyét.

 

További információk a WinTPC weboldalán találhatók: http://www.microsoft.com/windows/enterprise/solutions/virtualization/products/thinpc.aspx

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük