Szórakoztatva oktatás, kultúraközvetítés, értékteremtés – gyerekek, családok és pedagógusok számára. Alapítása óta ezeket az elveket követi az Egyszervolt.hu internetes portál, melynek szerkesztősége örömmel, s köszönettel értesült arról, hogy munkája elismeréskent elnyerte a Junior Prima Díjat a Magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

 

Szórakoztatva oktatás, kultúraközvetítés, értékteremtés – gyerekek, családok és pedagógusok számára. Alapítása óta ezeket az elveket követi az Egyszervolt.hu internetes portál, melynek szerkesztősége örömmel, s köszönettel értesült arról, hogy munkája elismeréskent elnyerte a Junior Prima Díjat a Magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

 

A rang kötelez

Az egyszervolt.hu gyermek-kulturális portálcsalád immáron tízedik évébe lépett. Az eltelt idő alatt Magyarország vezető internetes gyermektartalom szolgáltatójává vált, több százezer egyedi látogatóval, ami egyszersmind kötelességet is ró a szerkesztőségre. Az eredeti szándékok mellett a közönség elvárása is az értékhordozó tartalom magas minőségi megjelenítése. A honlapcsalád munkatársai ennek igyekeznek megfelelni, s misszióként tekintenek arra a munkára, amelynek során értékes, pozitív, nevelést segítő, de egyben szórakoztató tartalmakkal „ajándékozhatják meg" az egyszervolt.hu oldalaira látogató gyermekeket. A Junior Prima Díj elnyerése e munka folytatására ösztönzi a honlapot fenntartó 4Kids Meseportál kft tulajdonosi körét, s munkatársait egyaránt.

 

Tartalom az időtöltéshez

Az „egyszervolt.hu" szerkesztősége az internet portál-site kialakításánál elsősorban arra törekszik, hogy értékekben és tudásanyagban is gazdag anyagot nyújtson át az óvodásoknak és a kisiskolásoknak, illetve szüleiknek, pedagógusaiknak. A portálcsalád alapvető pillérei az oktató-készségfejlesztő játékok, klasszikus és kortárs mesék, dalok és versek, kézműves foglalkoztató műhely, a családi programajánló, valamint a szülőknek szóló, információs blokkok: a Napocska családi magazin, amely nevelési, orvosi tanácsadó rovatot, könyvajánlót kínál a honlapra látogatóknak. 2004. karácsonya óta működik az egyszervolt.hu honlap videós tartalmakat szolgáltató streaming gyermek-televíziója, a Mese.tv. Ezen az internetes felületen félezer animációs-, rövid- és egész estés játékfilmeket tekinthetnek meg az érdeklődő családok, köztük olyan, saját készítésű filmeket is, mint a kortárs gyerekverseket feldolgozó Versfilmek animációs-sorozat, mely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs Tanszékével közös alkotásként született.

 

Szórakoztatva oktatás

Az Egyszervolt.hu már a kezdetektől fogva a szórakoztatva tanítás – az edutainment – irányelvei alapján fejlesztette az egyes rovatok tartalmát, a Nemzeti Alaptanterv követelményrendszerét szem előtt tartva.

A honlapcsoport Egyszervolt Suli elnevezésű oldala kifejezetten az iskolai rendszerű oktatásra fókuszál, s a tanórai felhasználhatóságot szolgálja. Középpontját az a tematikus keresőrendszer adja, melyben korosztályok, tantárgyak – kompetencia területek, s más jellemzők alapján – szakszerű címszavak segítenek eligazodni az Egyszervolt.hu-n található mesék, dalok, versek, játékok, kézműves foglalkoztatók – azaz az irodalmi, matematikai, avagy művészeti-készségfejlesztő – tartalmak között.

A szórakoztatva oktatás terén a szerkesztőség legfrissebb fejlesztései közé tartozik az Okos-Doboz digitális oktatási segédanyag, a Zöldi Ákos és a Földvigyázók környezettudatossági on-line játék és program, a Microsoft Magyarországgal és a Nemzeti Tankönyvkiadóval közösen létrehozott Tengernyi Kaland internetes, oktatási-kalandjáték, avagy a Magyarország kulturális és természeti értékeit bemutató „7mérföldes" című projektek.

 

 

 

Szakmai elismerések, díjak, referenciák:

 

Az Egyszervolt.hu honlap a száz százalékosan magyar tulajdonú 4Kids Meseportál kft. saját fejlesztése. A honlap elindítása óta számos díjat, szakmai elismerést nyert el a kulturális értékközvetítés, az oktatási-nevelési tartalmak megjelenítése, terjesztése valamint a biztonságos internetezés terén.

 • 2011. Junior Prima Díj/ Magyar oktatás és köznevelés kategória
 • 2011. Európai Digitális Kiválóságok Díj (European Seal of e-Excellence) Platina fokozata
 • 2011. Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj,
 • 2010. 4Kids Meseportál kft. Világjáró játéka 1. Európai Komoly Játékok Versenye/kis költségvetésű játékfejlesztések kategóriája; II. helyezés
 • 2007. Az egyszervolt.hu a Comenius EduMedia Siegel nyertese (edutaniment kategória)
 • 2005. Az Európai Minőség a Multimédiában Díj Arany fokozatát nyerte a Color Plus Kft., az egyszervolt.hu fejlesztője
 • 2004. szeptemberében az Oktatásügyi Minisztérium a CD-ROM verziót tankönyvvé nyilvánította.
 • 2003. májusában a Diák és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete az Év Honlapjának választotta, és elnyerte az „Arany Titán Díjat",
 • 2002-ben a magyarországi e-fesztiválon, „A kulturális örökség digitális megőrzése" kategóriában győzött
 • 2002. decemberében a CD-ROM verzió megkapta a Magyar Gyermekbarát Egyesület „Gyermekbarát termék" védjegyét.
 • 2002. novemberében megkapta a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium „Miniszteri Elismerő Oklevelét".
 • 2001. augusztusában nevezés Európa egyik legrangosabb multimédia fesztiváljára, a EUROPRIX 2002 versenyre. A megmérettetésben 30 ország legjobbjai (összesen 612-en) indultak hét különböző szekcióban. Kategóriájában a legjobb három, az összes indulót tekintve az első harminc közé választotta a független szakértőkből álló, nemzetközi zsűri (díjátadás: 2002. szeptember 12.).

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük