A kanadai Feather and the Wind utazó páros – Felicia és Wesley – decemberben városban járt. Élményeikről több kedves videó és fotó tanúskodik.

A kanadai Feather and the Wind utazó páros – Felicia és Wesley – decemberben városban járt. Élményeikről több kedves videó és fotó tanúskodik.

 A bloggercsapat az "egyszer élünk" mondás nyomán indult felfedezni a világot. Kalandoztak már Mexikóban, Japánban, Franciországban, Németországban, Lengyelországban és még rengeteg helyen. Szerintük az utazás olcsóbb, mint ahogy sokan gondolják. Általa álmaikat váltják valóra és rengeteg vidám emléket szereznek.

 Blogjukban 11 dolgot emeltek ki, amelyet Miskolcon járva mindenki megszerethet. Egyik ezek közül a Miskolctapolca Barlangfürdő****, mely csodálatos atmoszférájával, természetes barlangi járataival varázsol el mindenkit. 

  A Diósgyőri várban tett látogatásuk során egy lenyűgöző történelmi várat ismerhettek meg, ahol a lakók által élővé válik a középkor világa.

 A kisvonat utazás Lillafüredre szerintük festői és kihagyhatatlan, ha erre jár az ember. Az egyik videójuk címében "tündérmeséhez" hasonlítják lillafüredi kirándulásukat, és minden Miskolcra utazónak javasolják a Palotaszálló megtekintését a függőkerti és a Hámori-tó melletti sétával.

 A Pannon-tenger Múzeumban lenyűgözőnek találták a bükkábrányi mocsárciprusokat, a játékos és interaktív tereket és időszaki fotókiállítást a még január 15-ig megtekinthető Inverse Everestet, amely a világ legmélyebb száraz lábbal látogatható barlangjába tett expedíciót mutatja be.

 Leírásukban a belváros régi utcáit is méltatják. Szerintük Miskolcon csodás ötlet várost nézni, mert a belvárosi sétálóutca az autóforgalomtól elzárt és jól sétálható. A látványos terek könnyen legyalogolható távolságokra találhatók egymástól. Kényelmesen kalandozhatsz egészen Szinva teraszhoz közeli szerelmesek hídjától kezdve a legjobb éttermeken át a régi házakkal teli utcákig.

 Ha pedig már éttermek említésre kerültek. Nem feledkeztek meg a magyaros vagy a helyi gasztrokülönlegességekről sem. Többek között kiemelték a tipikus magyar fogásokat: a halászlevet, a töltött káposztát és a gulyáslevest. A hagyományos magyar konyhát kedvelőknek Miskolcon a Kis Anna Halászkertet és a Kispipa Halászcsárdát javasolják. A modern gasztroélmények rajongóinak A Leves gasztroműhelyt és a kolbászfagyijáról híres Reinpold's KOLbice-t.

 A miskolci kirándulásokhoz kiváló kiindulópont a Miskolc Bolt és Kávézó, ahol egy jó kávé mellett Miskolc Pass turisztikai kártyával a kezedben megtervezheted a saját személyre szabott kalandodat!

 

A két blogger Filicia és Wesley angol nyelvű bejegyzése Miskolcról: 11 Things You'll Love In Miskolc, Hungary

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=ezkDEJYG68g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük