2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kaposfest 2012

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63417"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/K_5.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="79" /></a></span>A Kaposfest harmadik évébe lépve, folyamatos változás mellett elérte azt, hogy a hazai koncertlátogató és szakmai közönség várja az augusztusi eseményt és valóban hisznek a fesztivál szlogenében, amely az élvezet szabadságát ígéri mindenki számára, aki ellátogat Kaposvárra 2012. augusztus 14-20 között.</p> <p> 

k 5.thumbnailA Kaposfest harmadik évébe lépve, folyamatos változás mellett elérte azt, hogy a hazai koncertlátogató és szakmai közönség várja az augusztusi eseményt és valóban hisznek a fesztivál szlogenében, amely az élvezet szabadságát ígéri mindenki számára, aki ellátogat Kaposvárra 2012. augusztus 14-20 között.

 

k 5.thumbnailA Kaposfest harmadik évébe lépve, folyamatos változás mellett elérte azt, hogy a hazai koncertlátogató és szakmai közönség várja az augusztusi eseményt és valóban hisznek a fesztivál szlogenében, amely az élvezet szabadságát ígéri mindenki számára, aki ellátogat Kaposvárra 2012. augusztus 14-20 között.

 

2012. augusztus 14 – 20. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A korábbi rendezvények a vártnál is nagyobb tömegeket vonzottak, hiszen eddig összesen több mint 30 000 látogatója volt a teltházas koncerteknek. 2012-ben ismét nemzetközi és hazai komolyzenei nagyságok lépnek színpadra a Kokas Katalin művészeti vezető által összeállított programban. A fesztivál 14 világszínvonalú kamarazenei koncertjére egy hónap alatt elfogytak a bérletek és az augusztusi kezdés előtt már alig lehet jegyeket vásárolni.

 

A legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt. Minőségi programdömping a III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon. A komolyzenei programok tekintetében világszínvonalú koncerteket lehet meghallgatni olyan művészek előadásában, mint Alina Ibragimova, Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Ivry Gitlis, Shai Wosner, Tokody Ilona, Nicolas Altstaedt vagy éppen José Gallardó.

A visszatérő előadók között találjuk többek között José Gallardo zongoraművészt, Alina Ibragimova hegedűművészt és Nicolas Altsteadt csellistát. Az idei évben csatlakozott résztvevők – úgy, mint James Boyd, Diego Chenna vagy Tokody Ilona – is nagy örömmel vállalták Kokas Katalin művészeti vezető felkérését a közös zenélésre.

 

A fesztivál hallgatottsága is bizonyítja, hogy a világsztárok nem hiába színesítik a rendezvényt, hiszen Európa-szerte közel százmillióan kísérik figyelemmel a Kaposfest eseményeit a Bartók Rádiónak és az EBU-nak köszönhetően. Az előadókat összesen 14 koncerten lehet a helyszínen vagy az élő sugárzás révén akár otthonról hallgatni.

A rendezvény fő helyszínéül a Szivárvány Zeneház szolgál majd, amely épület átlagban 550 férőhellyel rendelkezik. A korábbi rendezvények tapasztalatai alapján a szervezők abban bíznak, hogy az augusztus 14-20. közötti időszakban ismét teltházas koncertek lesznek, hasonlóan a korábbiakhoz, napi két komolyzenei eseménnyel.

 

A klasszikus zenei programot több, magas minőségű esemény színesíti. Több kiállítás is nyílik egy időben a fesztivál koncertjeivel. Köztük található az Esterházy műkincsek eddig még sehol be nem mutatott anyaga, Juan Gyenes fotóművész képei, valamint egy kortárs kiállítás. Augusztus 15-én nyitják meg Kortársak című tárlatukat, amelyen huszonkét festőművész alkotásait tekinthetjük meg, köztük olyan nevekkel, mint Kis Róka Csaba, Győrffy László és Jakatics-Szabó Veronika. A kiállítás kurátora Sturcz János, az MKE docense. A Kortársak című tárlat 22 alkotása közül 11 meghívott, nagynevű festő munkáiból és 11 pedig nyilvános pályázat útján bekerülő alkotásokból áll. Ennek célja, hogy a kortárs festészetet közelebb hozza a közönségéhez, akiknek a művek megértéséhez több fogódzót is kívánnak adni a szervezők.

 

A többi kiegészítő program között megtalálhatók Réz András zenés filmklubjai és a napi koncertek előtt látogatható műismertetők. A zenei programot kiegészítendő Oláh Ernő cigányzenekarát, a Bolyki Soul&Gospel Kórus és a Holdviola koncertjét látogathatják az érdeklődők.

 

A fesztivál kezdetéig érdemes az esemény honlapját látogatni és a facebook csoportjához csatlakozni, hiszen ezeken a helyeken folyamatos és újabb információkkal lehetnek gazdagabbak az érdeklődők.

A fellépők névsora a következő:

Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Homoki Gábor, Kokas Dóra, Latica Honda-Rosenberg, Pekka Kuusisto, Alina Ibragimova, Mikhail Ovrutsky, Ivry Gitlis, Römer Ádám, James Boyd, Kocsis Zoltán, Jose Gallardo, Anna Laakso, Shai Wosner, Reto Bieri, Nicolas Altstaedt, Alexander Rudin, Jonathan Cohen, Kyril Zlotnikov, Fejérvári Zsolt, Diego Chenna, Eredics Salamon, Anneke Boeke, Szabó Anita, Toth László "Lecsó", Tokody Ilona, Devich Gergely, Bolyki György.

 

www.kaposfest.hu

http://www.facebook.com/pages/Kaposvar-Chamber-Music-Festival/290092867220

http://www.youtube.com/watch?v=y0dJMKLk_38

http://kaposfest.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=256&Itemid=7&lang=hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.