2016. P.Mobil – Gesarol, 47 év rock and roll, szól a szlogen, amely tizenhét évvel korábban született és vélhetően elkíséri a zenekart egészen a bűvös ötvenesig… A 2016 karácsonyára megjelent kiadványok ismét komoly munícióval szolgálnak  – nemcsak rockereknek.

 

2016. P.Mobil – Gesarol, 47 év rock and roll, szól a szlogen, amely tizenhét évvel korábban született és vélhetően elkíséri a zenekart egészen a bűvös ötvenesig… A 2016 karácsonyára megjelent kiadványok ismét komoly munícióval szolgálnak  – nemcsak rockereknek.

 

Vérvörös borító, sarló és kalapács – ez utóbbi helyett gitárnyak – mondja Hegedűs István (P.Mobil-sajtó). A bizarr külső korántsem ez utóbbi hangszerre átdolgozott mozgalmi indulókat takar, hanem – akkor már maradjunk a szocreál példánál! – a P.Mobil ötvenhét pillanatát a zenekar negyvenhét éves történetéből. Élve, vagy halva. Öt óra hamisítatlan rockmuzsika dupla DVD-n, méghozzá a legjobb fajtából. A csomagolás sem hétköznapi: az összehajtós digipack tokban söralátétek, valamint a mobilosok, a rajongók levelei száztizenkét oldalon.

 

A nagy P. sorozat Vikidál-, illetve Tunyogi évek tripla hanghordozós lenyomata után itt a közelmúlt egyik érdekessége is, ugyancsak három CD-n, mutatós digipack csomagolásban: a Rudán-korszak legnagyobb dalai koncertfelvételeken. 

 

Azok számára is van jó hírünk, akik a jelenlegi énekes Baranyi László hangját az élő koncertek után a CD-játszókból is hiányolnák: újra kapható a P.Mobil legutóbbi stúdióalbuma, a Farkasok völgye – Kárpát-medence kiadvány, a zenekar vadonatúj dalaival és bónuszokkal. Amelynek eddigi két kiadása rekordmennyiségben talált gazdára.

 

Akik a hagyományos, papíralapú kiadványokat kedvelik, s kíváncsiak a P.Mobillal kapcsolatos hiteles történetekre, érdekességekre, két nyomdai termékben is örömüket lelhetik. A korábban megjelent Kaptafa, Schuster Lóránt életrajzi kötete (egy trilógia első része) mellett nemrég látott napvilágot egy másik irodalmi alkotás is, amely a P.Mobil dalainak górcső alá vételével, a hang- és mozgóképhordozókkal, illetve magával a zenekarral foglalkozik – nem a megszokott megközelítésben. A Mobilógia/A dal ugyanaz marad – két könyv egy kötetben – összenőtt, mert összetartozik.

 

S a végére egy igazán finom falat: megjelent a P.Mobil negyedik vinil-albuma!

A Munkácsy Mihály gyönyörű, látványos festményével, valamint a hátoldalán két, Magyarországot formáló gitárral díszített borító a Honfoglalás szimfonikus változatának 1996-os Kongresszusi Központbeli koncertfelvételét rejti az Állami Hangversenyzenekar, Sebestyén Márta, Tunyogi Bernadett és mások közreműködésével. Figyelem, igazi különlegesség! A kis példányszámú kiadvány nem hiányozhat a gyűjtők polcáról.

 

A P.Mobil karácsonyfája csillogó, festett üvegfüggők helyett értékes kiadványokkal díszítve áll a zenekar „családi koncerttermében", amely minden zenekedvelőnek, vásárlónak rendelkezésére áll.

 

http://pmobil.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük