Egyedül élőktől a kalandkedvelőkig, avagy milyen könyvvel ajándékozzuk meg szeretteinket. Az összeállításban karácsonyi könyves ajándéktippeket szeretnénk adni különböző attitűdű és érdeklődésű emberek számára.

 

Egyedül élőktől a kalandkedvelőkig, avagy milyen könyvvel ajándékozzuk meg szeretteinket. Az összeállításban karácsonyi könyves ajándéktippeket szeretnénk adni különböző attitűdű és érdeklődésű emberek számára.

 

A könyv megunhatatlan karácsonyi meglepetés, amellyel egyúttal hosszabb távú élményt is ajándékozunk szeretteinknek. Ismerősünkről néhány kulcsinformációt elegendő tudunk ahhoz, hogy ügyesen válogathassunk az üzletek kínálatában.

 

Íme néhány tipp, milyen érdeklődésű családtagunk, barátunk számára,  milyen könyvújdonság lehet jól eltalált ajándék.

 

Egyedül élőknek

A MAGAM ÚTJÁN: Eric Klinenberg szociológus írása az egyedülállók számának robbanásszerű növekedéséről, amely fontos szerepet játszik a társadalom működésében. A korszakos váltás előnyeit eredeti adatokkal, statisztikákkal és 300 mélyinterjúval a háta mögött a szerző állítja, hogy az egyedül élők jobb testi és szellemi egészségnek örvendenek, de még környezetükre is jobban odafigyelnek.

 

Állatbarátoknak

AZ OKOS KUTYA: Brian Hare kutyakutató lenyűgöző felfedezést tett: a kutyák valamikor 40.000 évvel ezelőtt önmagukat háziasították – azokból a farkasokból, akik meg merték közelíteni az emberek lakóhelyét, az evolúció során az ember legjobb barátja lett. Korunk legfontosabb kutyákról szóló könyve megváltoztat mindent, amit a kutyákról, a kutyák idomításáról gondoltunk.

 

Szórakoztató regények kedvelőinek

TÉLI FAGYI: Papp Diána 4., humorban és öniróniában bővelkedő könyve. Bár a történet fikció, mégis egy nagyon is létező problémára épül: a férfiak kapuzárási pánikára, amely házasságokat rendíthet meg. A harmincas évei végén járó, háromgyerekes Juditot férje fiatalabbra cseréli. A „ló túlsó oldalára", harmincéves kelekótya, szingli húgához költözik, aki ugyan jó ideje vágyott családra, de nem egészen ebben a felállásban.

 

Hívőknek

AGAPÉ – A FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET: A Coelho eladási rekordját is megdöntő brazil katolikus atya, Marcelo Rossi szeretetről szóló, közvetlen hangnemben írt tanítása. A szerzőt a Financial Times „Brazília egyik legbefolyásosabb embereként" aposztrofálta, aki – karizmájának köszönhetően – tömegeket képes megmozgatni. Könyve bevételeit egy 100.000 fős templom felépítésébe fekteti.

 

Krimikedvelőknek

ÁRTATLAN VÉR: P. D. James, A halál jár Pemberley-ben szerzőjének krimije, amelyben egy örökbefogadott lány, önazonosságát keresve próbálja kideríteni, kik lehettek a szülei. Ám amit talál, az teljesen ellentmond annak a fantazmagóriának, amit egy évtizedig dédelgetett. Szüleinek múltja szörnyű titkot rejt, ráadásul nem a lány az egyetlen, aki meg akarja találni őket.

Amennyiben még azt is tudjuk szerettünkről, hogy kedveli a skandináv regényeket, a femikrimi jeles írónőjének, Elsebeth Egholmnak nemrégiben megjelent REJTETT HIBÁK című alkotása kitűnő választás lehet.

 

Útkeresőknek

MÚZSA: Braskó Csaba szemléletfejlesztő titka egyszerű: a legbonyolultabb problémákra is tökéletesen egyszerű megoldásokat hoz. A fejlődni vágyó embereket arra ösztönzi, megszokott élethelyzetüket szemléljék új nézőpontokból, hogy céljaikat elérjék. Könyvében egy pultoslány történetének segítségével fejleszthetjük nézőpontunkat.

 

Sorozatfüggőknek

HOMELAND – CARRIE FUTÁSA: A népszerű tévésorozat és a briliáns elméjű kémnő (Carrie – Claire Danes) küldetésének előzményregénye Andrew Kaplan tollából, aki többek között a James Bond-klasszikus Goldeneye (Aranyszem) forgatókönyvét is jegyzi. A regény fordulatos cselekménnyel és sokkoló meglepetéssel szolgál, és érdekes – a tévénézőknek is ismeretlen – titkokat tár fel a főszereplőkről is.

 

Expedíciós kalandkedvelőknek

EGYEDÜL A JÉG ELLEN: Douglas Mawson sarkkutató és expedíciós vezető emberfeletti küzdelmének igaz története. A hegymászó közel egy hónapig vesztegelt az Antarktiszon; küzdött fagyos hideggel, éhhalállal. Két társát és szánhúzó kutyáit elveszítette – teljesen magára utalva, 160 km-re az alaptábortól kellett valahogyan túlélnie. A történetet a híres ausztrál fényképész, Frank Hurley képei illusztrálják.

 

Nos?…tudnak választani?

 

Lantai József