2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

KARÁCSONYI SZERETET MINDENKINEK -2011 Karácsonya

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56602"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_310.thumbnail.jpg" border="0" width="65" height="100" /></a></span>A Katolikus Karitász egyházmegyei szervezetei évről évre azért készülnek karácsonyra, hogy országszerte a szegény, rászoruló családok otthonaiban is kigyúljanak a szeretet fényei.</p> <p> 

A Katolikus Karitász egyházmegyei szervezetei évről évre azért készülnek karácsonyra, hogy országszerte a szegény, rászoruló családok otthonaiban is kigyúljanak a szeretet fényei.

 

A Katolikus Karitász egyházmegyei szervezetei évről évre azért készülnek karácsonyra, hogy országszerte a szegény, rászoruló családok otthonaiban is kigyúljanak a szeretet fényei.

 

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja az ünnep közeledtével különösen odafigyel a hajléktalanokra és a rászoruló családok gyermekeire.

 

December 13-án délelőtt 200 nagycsaládos és egyedülálló számára osztottak ajándékcsomagokat a fővárosban.

 

December 19. és 23. között naponta 200 adag meleg ételt adnak az éhezőknek Budapesten.

 

December 19-én az országos központ Devecseren összesen 500 óvodás és iskolás gyermek számára szervez karácsonyi ünnepséget. A legkisebbek bábelőadáson, az iskolások Kaláka koncerten vehetnek részt délelőtt a Művelődési Házban. Az ünnepséget követően minden gyermek ajándékcsomagot kap, amelyekhez többek között 1000 kg szaloncukrot, 150 kg parányt és 150 kg nápolyit is felhasználtak.

 

December 21-én 17 órától idén is megrendezik a Hajléktalanok karácsonyát a Nyugati pályaudvar központi csomagmegőrzőjében. Az ünnepségre a hajléktalanok irodalmi műsorral készülnek, hozzájárulva ahhoz, hogy a karácsony ünnepét közösségben tudják megélni. A műsort követően a Karitász munkatársai nagyobb ajándékcsomagokat osztanak szét az otthontalanok között.

 

Másnap, december 22-én 15 órától a Magyar Szentek Templomába várnak közel 250 gyermeket, akik számára rövid műsorral is készülnek. Ezt követően Erdő Péter bíboros, az egyházmegye főpásztora, valamint Mádl Dalma asszony, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete oszt ajándékot minden jelenlévő gyermeknek.

 

 

Katolikus Karitász/MKPK titkárság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.