A korlátlan hívást és SMS/MMS küldést lehetővé tevő Red csomagok népszerűségének köszönhetően a karácsonyi és új évi napokban a Vodafone hálózatán az egy évvel korábbihoz képest 10-10 százalékkal nőtt a hívások és az elküldött MMS-ek száma, még az SMS-ek száma 5 százalékkal csökkent.

 

A korlátlan hívást és SMS/MMS küldést lehetővé tevő Red csomagok népszerűségének köszönhetően a karácsonyi és új évi napokban a Vodafone hálózatán az egy évvel korábbihoz képest 10-10 százalékkal nőtt a hívások és az elküldött MMS-ek száma, még az SMS-ek száma 5 százalékkal csökkent.

 

A 2013 októbere óta már akár havi 9 990 forintos előfizetési díjért is elérhető Red csomagok előfizetői kihasználták, hogy a belföldi normáldíjas számok korlátlan hívásának lehetőségét, de azt is, hogy ezekre a számokra díjmenetesen lehet SMS-t és MMS-t küldeni.

 

December 22. és január 1. között az okostelefonok és táblagépek segítségével elküldött sok millió különböző internetes üzenet mellett nagyon sokan a hagyományos módon üdvözölték ismerőseiket, rokonaiknak, barátaikat, így több mint 206 ezer MMS-t, és 23,5 millió SMS-t küldtek, valamint 43 millió hívást indítottak.

 

A legtöbb MMS-t és SMS-t a Vodafone előfizetői december 24-én küldték, amikor közel 4 millió szöveges és 40 ezer „képes" üdvözlet indult útnak. A hívásokat vizsgálva a legforgalmasabb nap, közel 5 millió darab normál hívással december 31-e volt, amikor a jelek szerint az előfizetők jelentős része szóban kívánt boldog új évet.

 

 

A Vodafone előfizetéses és feltöltőkártyás szolgáltatásainak ára sem változott januárban

 

A Vodafone 2014-ben változatlan áron folytatja a Red csomagok értékesítését, de a többi előfizetéses, illetve feltöltőkártyás szolgáltatásának az ára sem változott.

 

Így az idei évben is elérhető lesz többek között a 4990 forintért hálózaton belüli korlátlanságot és jelentős hálózaton kívüli keretet biztosító Go+ csomag, valamint a Red Basic szolgáltatáscsomag – amely 500 MB adatforgalmi keret mellett havi 10 ezer forintnál is alacsonyabb előfizetési díjért minden hazai normál díjas számra korlátlan hívást és SMS-küldést kínál – valamint a nagyobb adatmennyiséget nyújtó Red Plus csomag is. Mindkét Red csomag biztosítja a kiszámítható, előre tervezhető havi költségű telefonálást, SMS és MMS küldést a Vodafone országos kültéri lakossági 97,4%-os lefedettségű, 3G mobilinternet hálózatán.

 

A Red csomagokban hívás és SMS küldés mellett korlátlan a hangposta- és a kékszám hívás, az MMS küldés és díjmenetesen jár a felhő alapú tárhely szolgáltatás is. A készülékkel együtt vásárolt Red csomagok további nagy előnye az előfizetési díjba foglalt készülékbiztosítás.  A Vodafone kínálatában jelenleg két Red csomag szerepel.  Ezek közül a Red Basic csomag havi 500 MB-os adatforgalmi keretet tartalmaz, amit a fogyasztók a saját fogyasztói szokásaik és igényeik alapján bővíthetnek, illetve a Red Plus, amely a korlátlanság és a kényelmi szolgáltatások mellett 2 GB-os adatforgalmi keretet és hatalmas (50 GB) felhő alapú tároló kapacitást kínál az okostelefont használóknak, 13 900 Ft-os áron.

 

A Red ügyfelek a 2012. októberi bevezetés és 2013 októbere között, vagyis egy év alatt 650 millió percnyi hívást indítottak, vagy SMS-t küldtek kihasználva a csomag korlátlanságát. A Red előfizetéseknek köszönhetően az első évben az előfizetők átlagosan 440 ezer forintot takarítottak meg, a publikus lakossági tarifák átlagával kalkulálva, az előfizetési díjak levonásával.

 

A tavaly év végi akciók kifutásával néhány a pre-paid kártyákhoz akciós áron kínált készülék ára visszatért az akció előtti szintre, ugyanakkor több tucatnyi telefon ára is csökkent január első munkanapján. Ezzel párhuzamosan, januártól csak a legalább 3000Ft-tal feltöltött pre-paid kártyákat lehet majd telefonnal együtt megvásárolni, viszont ebben az esetben a telefonok ára minimum 5000 Ft-tal a listaár alatt lesz – vagyis mindenképpen megéri majd így venni meg a készülékeket.